6 Ιουλ 2016

Πρόεδρος της Κίνας: «Η Ελλάδα είναι στρατηγικός εταίρος και ο πιο αξιόπιστος φίλος μας στην Ε.Ε.»

Ιδιαίτερα θερμά σχόλια για την πατρίδα μας και τις προοπτικές της
 

   Με ιδιαίτερη θέρμη μίλησε για την Ελλάδα ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ, στη συνάντησή του με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα την Τρίτη (5/7). Όπως υποστήριξε, η χώρα μας είναι σημαντικός στρατηγικός εταίρος, ο πιο αξιόπιστος φίλος της Κίνας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
   Επισήμανε ακόμη ότι η επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στην Κίνα, μετά από 10 χρόνια εταιρικής σχέσης, πραγματοποιείται «σε μια καίρια και σημαντική στιγμή», προσθέτοντας ότι «μετά την συμφωνία για τον ΟΛΠ, πρέπει να προωθηθούν συνεργασίες σε όλους τους τομείς».
   «Είμαστε πεπεισμένοι ότι για την Ελλάδα αρχίζει ένα καλύτερο μέλλον», τόνισε στη συνέχεια ο πρόεδρος της Κίνας, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι οι δύο πλευρές θα οδηγήσουν τις σινο-ελληνικές σχέσεις σε υψηλότερο επίπεδο.
   «Είμαστε βέβαιοι ότι ο Πειραιάς θα δημιουργήσει νέες προοπτικές διεύρυνσης της συνεργασίας Ελλάδας - Κίνας στις μεταφορές, τις υποδομές, τις τηλεπικοινωνίες και την ναυτιλία. Παράλληλα είμαστε έτοιμοι να αναπτύξουμε συνεργασία σε τουρισμό, πολιτισμό, αθλητισμό και επιθυμούμε την αναβάθμιση του πολιτικού διαλόγου», τόνισε ο Σι Τζινπίνγκ.


   Ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας δήλωσε, από την πλευρά του, ότι «στις ελληνο-κινεζικές σχέσεις κλείνει ένας κύκλος και ανοίγει ένας καινούργιος». Μάλιστα, ευχαρίστησε την Κίνα για τη συμπαράστασή της στην Ελλάδα, χρησιμοποιώντας μάλιστα την ελληνική έκφραση «οι φιλίες φαίνονται στα δύσκολα».
   «Οι λαοί μας αγωνίστηκαν τον 20ό αιώνα για ανεξαρτησία και αξιοπρέπεια. Ήταν πάντα υπέρ της ειρήνης και της ισότιμης συνεργασίας ανάμεσα στους λαούς», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.