25 Ιουλ 2016

Κυριάκος, ο λευκός Μαντέλα της Ελλάδας

Στόχο της ζωής του έχει βάλει την συμφιλίωση με τους βασανιστές του...

   Είπαν και τι δεν είπαν για τα βάσανα του Κυριάκου Μητσοτάκη στην εξορία. Γελάγανε επειδή είπε ότι ήταν ΚΑΙ αυτός, πολιτικός κρατούμενος. Δεν τον πίστεψαν. Δικαίωμά τους. Αλλά μερικές αλήθειες πρέπει να λέγονται. Ξεκάθαρα.
   Και η μεγαλύτερη και αναμφισβήτητη αλήθεια είναι ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αναδεικνύεται σε μεγάλη πολιτική μορφή. Με τεράστια καρδιά και ξεκάθαρη διάθεση για συγχώρεση. Θα μπορούσε κανείς, χωρίς να θεωρηθεί καν υπερβολικός, ότι εξελίσσεται σε λευκό Νέλσον Μαντέλα. Σε ένα είδος ζωντανού πολιτικού μάρτυρα, που στόχο της ζωής του έχει βάλει την συμφιλίωση με τους βασανιστές του. Να αποδείξει ότι με την αγάπη και τη συγχώρεση, έρχεται η γαλήνη και η ελευθερία. Και τα καταφέρνει ως τώρα, περισσότερο από περίφημα.
   Υπάρχουν απτές και χειροπιαστές αποδείξεις για αυτό. Ας δούμε μαζί, ποιοι είναι μερικοί από τους στενούς συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη. Ας αναφέρουμε ονομαστικά μόνο δυο, για να πειστεί και ο πιο δύσπιστος και σκληρός του πολιτικός αντίπαλος.
   Σπύρος Άδωνις Γεωργιάδης. Αντιπρόεδρος του κόμματος έγινε, μόλις ο Κυριάκος ανέλαβε την προεδρία της ΝΔ. Φίλος του Στυλιανού Παττακού. Άλλος που έχει υποφέρει στη Χούντα, έστω πολύ λιγότερα από τον Κυριάκο, θα τον έκανε αντιπρόεδρο; Αποκλείεται. Αυτός τον έκανε.
   Μάκης Βορίδης. Κυρίως αυτός. Χρειάζονται λόγια; Υπήρξε, μετά τον αρχηγό της Χρυσής Αυγής, το αγαπημένο παιδί του αρχηγού της Χούντας, Γ. Παπαδόπουλου. Του ανθρώπου που εξόρισε στο Παρίσι την οικογένεια Μητσοτάκη. Του ανθρώπου που δεν λυπήθηκε ένα παιδί 6 μηνών, με την πιπίλα στο στόμα και τις πάνες, και τον μετέτρεψε σε πολιτικό κρατούμενο. Τον Βορίδη, ο Παπαδόπουλος τον όρισε αρχηγό της νεολαίας της ΕΠΕΝ. Δηλαδή, ήταν για αυτόν, ο πιο έμπιστος νέος της Ελλάδας. Ο άνθρωπος στον οποίο είχε εναποθέσει τις ελπίδες ότι μια μέρα, θα κυβερνούσε την Ελλάδα σύμφωνα με τις δικές του επιθυμίες.
   Ο Παπαδόπουλος ψόφησε, και δεν πρόλαβε να τον ζήσει αυτό, αλλά ο Βορίδης, αρχικά με τη βοήθεια του Σαμαρά, και πλέον εξαιτίας της Μαντελικής καρδιάς του Κυριάκου, έχει γίνει βασικό γρανάζι της ΝΔ. Κυβέρνησε ήδη. Ήταν υπουργός και νομοτελειακά, θα ξαναγίνει. Καθόλου απίθανο ότι μπορεί να γίνει και υπουργός Δικαιοσύνης. Ακόμα και Άμυνας. Το δεύτερο, θα ήταν και το ιδανικότερο, για τη μνήμη του ιδεολογικού του πατέρα.
   Θέλεις κι αλλά; Ο Κυριάκος είναι ήρωας. Το λευκός Νέλσον Μαντέλα, μπορεί να μην είναι καν ο ενδεδειγμένος τίτλος τιμής που του πρέπει. Σεβασμός στον Κυριάκο, όχι γέλια.
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.