6 Ιουλ 2016

Ο νέος διοικητής, Βασίλης Μπαλάσκας, μιλά για τις εξελίξεις στο Νοσοκομείο της Άρτας

- Με νέα λυχνία, ξανά σε λειτουργία ο αξονικός
- Μέχρι την Παρασκευή τα χρήματα των εφημεριών 
- Άμεσα σύναψη ατομικών συμβάσεων για την καθαριότητα

   Λύσεις σε βασικά θέματα που απασχόλησαν το τελευταίο διάστημα το Νοσοκομείο Άρτας δίνονται μετά την επίσκεψη του διοικητή Βασίλη Μπαλάσκα στο υπουργείο Υγείας και τις σχετικές συναντήσεις με τον υπουργό.
   Μέχρι την προσεχή Παρασκευή θα καταβληθούν τα χρήματα των εφημεριών στο ιατρικό προσωπικό του νοσοκομείου Άρτας, ενώ μέσα στις επόμενες δεκαπέντε ημέρες και για τις υπερωρίες όλου του προσωπικού που αφορούν από την αρχή του χρόνου.
   Το ζήτημα αυτό αναδείχθηκε σε μείζον για τους εργαζόμενους του νοσοκομείου Άρτας, καθόσον υπήρξαν διαδικαστικά τυπικά προβλήματα που μπλόκαραν την καταβολή των δεδουλευμένων, παρά το γεγονός ότι υπήρχαν τα χρήματα στον προϋπολογισμό του νοσοκομείου για τις εν λόγω πληρωμές. Το τυπικό πρόβλημα που είχε προκύψει λύθηκε σε επίπεδο Ελεγκτικού Συνεδρίου, όπου έφτασε μετά και την σχετική παρέμβαση του υπουργείου.

Όλα στο φως
   Ωστόσο, επιστρέφοντας από την Αθήνα ο διοικητής του νοσοκομείου Άρτας, μεταφέροντας την θετική εξέλιξη επισήμανε ότι «θα γίνει έρευνα και σχετικός έλεγχος για το ποιος ευθύνεται για το τυπικό κώλυμα που δημιουργήθηκε στην διαδικασία ώστε τελικά να φτάσει στο σημείο να υπάρχουν τα χρήματα και να μην μπορούν να πληρωθούν οι εργαζόμενοι», προσθέτοντας ότι «Πλέον όλα θα έρχονται στο φως. Όλα θα γίνονται με απόλυτη διαφάνεια. Τέλειωσαν οι εποχές που έμεναν πράγματα στο σκοτάδι».

Έξω ο εργολάβος καθαριότητας
   Με σχετική εγκύκλιο που θα σύντομα θα έρθει από το υπουργείο Υγείας, θα στηριχθεί απόλυτα το Διοικητικό Συμβούλιο του νοσοκομείο ώστε να εφαρμόσει την πολιτική βούληση και θέση της κυβέρνησης που είναι «να πεταχτούν έξω από τα δημόσια νοσοκομεία οι εργολάβοι». Έτσι όπως ο διοικητής Β. Μπαλάσκας διαβεβαίωσε, άμεσα το Διοικητικό Συμβούλιο θα σταματήσει κάθε διαδικασία με τον εργολάβο και θα προχωρήσει στην σύναψη ατομικών συμβάσεων για την καθαριότητα του νοσηλευτικού ιδρύματος του νομού. Το θέμα επρόκειτο να συζητήσει χθες το μεσημέρι σε έκτακτη συνεδρίαση το Διοικητικό Συμβούλιο, και όπως επισημάνθηκε από τον διοικητή, σύντομα θα ανοίξει η διαδικασία καταθέσεις αιτήσεων στην οποία δικαίωμα θα έχουν όλες/ όλοι όσοι έχουν πρότερη εμπειρία στην καθαριότητα του νοσοκομείου.

Με νέα λυχνία...
   Σε λειτουργία στο μεταξύ θα τεθεί άμεσα και ο αξονικός τομογράφος του γενικού νομαρχιακού νοσοκομείου. Η νέα λυχνία αναμένεται να τοποθετηθεί στον αξονικό αντικαθιστώντας την παλιά που είχε καεί από ειδικούς τεχνικούς και ο αξονικός θα πάρει και πάλι ...μπρος το αργότερο σε 10 μέρες για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες των ασθενών. Επιπρόσθετα, όπως επίσημα ενημερώθηκε από τις συναντήσεις στο υπουργείο ο διοικητής, προχωρά και η διαδικασία διαγωνισμού για την αγορά νέου αξονικού τομογράφου. Αξίζει να σημειωθεί ότι το κυρίως μέρος του ποσού που απαιτήθηκε για την αγορά της νέας λυχνίας το εξασφάλισε η Περιφέρεια Ηπείρου και το υπόλοιπο θα το καταβάλει ο Δήμος Αρταίων.

Επάρκεια υγειονομικού υλικού
   Αναφορικά με το υγειονομικό υλικό του νοσοκομείου Άρτας και την επάρκειά του, ρωτήσαμε τον κ. Μπαλάσκα δεδομένου ότι έχει διανύσει ήδη το πρώτο εξάμηνο του έτους το νοσοκομείο Άρτας και με τους μειωμένους προϋπολογισμούς των τελευταίων ετών αποτελεί κομβικό σημείο για την έναρξη προβλημάτων, οπότε η απάντηση του ήταν ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα και πως το Διοικητικό Συμβούλιο για όποιες ανάγκες έχει εισήγηση προμηθείας υλικών ή φαρμάκων και οτιδήποτε χρειάζεται το νοσοκομείο λαμβάνονται άμεσα αποφάσεις και γίνονται οι σχετικές διαδικασίες. Ως εκ τούτου μέχρι στιγμής, όπως εξήγησε, ο προϋπολογισμός του νοσοκομείου υλοποιείται χωρίς κανένα πρόβλημα και δεν τίθενται ζητήματα επάρκειας υλικών. Επιπλέον όπως επεσήμανε μετά και την συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου την περασμένη εβδομάδα, ο κ. Μπαλάσκας ανέφερε ότι αναγνωρίζονται από τον υπουργό όλα εκείνα τα στοιχεία που υπάρχουν και δείχνουν το μεγάλο έργο που παρέχει το νοσοκομείο Άρτας, καλύπτοντας ανάγκες σε μια πολύ μεγάλη περιοχή ευρύτερα του νομού Άρτας. Έτσι υπάρχει η βούληση κι έγινε σχετική αναφορά για αύξηση του νέου προϋπολογισμού για το νοσοκομείο Άρτας.
   Οι συναντήσεις του κ. Μπαλάσκα με τον υπουργό και τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας έγινε στο περιθώριο της πρώτης συνάντησης γνωριμίας που πραγματοποιήθηκε με την παρουσία και όλων των νέων διοικητών στο υπουργείο. Όταν ρωτήσαμε αν και τι περισσότερο ειπώθηκε ή τι ζητήθηκε από τους νέους διοικητές αναφορικά με το κομμάτι των αρμοδιοτήτων τους, μας επισήμανε πως ήταν περισσότερο πρώτη συνάντηση γνωριμίας. Σε ότι αφορά τα ιδιαίτερα προβλήματα που αντιμετώπιζε το νοσοκομείο Άρτας διαπίστωσε προθυμία να βρεθούν λύσεις, ενώ με ικανοποίηση ο κ. Μπαλάσκας αποδέχθηκε την αναφορά περί μεταβολής του νέου προϋπολογισμού προς τα πάνω για το νοσοκομείο, καθώς τα στοιχεία που είχε μαζί του για τον μεγάλο αριθμό ασθενών από όλους τους γύρω νομούς που εξυπηρετούνται και νοσηλεύονται στο νοσοκομείο Άρτας, είναι γνωστά και στο υπουργείο.

πηγή: ΗΧΩ της Άρτας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.