14 Ιουλ 2016

Ξεκινούν σήμερα οι αιτήσεις για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης στο Δήμο Αρταίων

- Όλες οι λεπτομέρειες για την αίτηση
- Ενημερωθείτε για τους όρους & προϋποθέσεις

   Από σήμερα, Πέμπτη 14 Ιουλίου, ξεκινά η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για το πρόγραμμα του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (KEA), στην πιλοτική εφαρμογή του οποίου συμμετέχει ο Δήμος Αρταίων, μαζί με άλλους 29 Δήμους από όλη τη χώρα.
   Το πρόγραμμα έχει διάρκεια πέντε μηνών και απευθύνεται σε νοικοκυριά (μονοπρόσωπα ή πολυπρόσωπα) που διαβιούν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας και αστέγους (με την προϋπόθεση ότι έχουν καταγραφεί από τις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου).
   Τα νοικοκυριά εντάσσονται στο πρόγραμμα, εφόσον πληρούν αθροιστικά τα εισοδηματικά, περιουσιακά και διαμονής κριτήρια όπως αποτυπώνονται στην αριθμ. Δ23/οικ.30299/2377 Κοινή Υπουργική Απόφαση «Καθορισμός των όρων και των προϋποθέσεων εφαρμογής της πρώτης φάσης του προγράμματος Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης» (ΦΕΚ Β΄2089/7-7-2016). (Διαβάστε ΕΔΩ).
   Ενημερωθείτε για τους όρους & προϋποθέσεις ΕΔΩ.
   Οι βασικές πληροφορίες και τα δικαιολογητικά που όλοι οι αιτούντες θα πρέπει να συλλέξουν πριν ξεκινήσουν τη διαδικασία υποβολής της αίτησης είναι: Αριθμός ΑΜΚΑ, ΑΦΜ, πληροφορίες για το εισόδημα και για τα περιουσιακά στοιχεία, απόδειξη διαμονής, αριθμός τραπεζικού λογαριασμού και IBAN και, για τα φιλοξενούμενα μέλη, ΑΜΚΑ, ΑΦΜ και πληροφορίες για το εισόδημα.
   Η αίτηση υποβάλλεται αποκλειστικά από τον/την υπόχρεο ή τον/την σύζυγο του υπόχρεου φορολογικής δήλωσης της φιλοξενούσας μονάδας για το σύνολο των μελών του νοικοκυριού, ο/η οποίος/α θα είναι και ο δικαιούχος της εισοδηματικής ενίσχυσης. Οι φιλοξενούμενοι δεν μπορούν να υποβάλλουν μόνοι τους αίτηση για το Κ.Ε.Α.
   Οι δυνητικά δικαιούχοι μπορούν να υποβάλλουν αίτηση αυτοπροσώπως στα ΚΕΠ της πόλης και των Δημοτικών Ενοτήτων του Δήμου ή στην υπηρεσία Κοινωνικής Πρόνοιας (Περιφερειακή Οδός 82). Εναλλακτικά μπορούν να υποβάλλουν αίτηση από οποιονδήποτε υπολογιστή, με τους προσωπικούς κωδικούς πρόσβασης που χρησιμοποιούνται στη φορολογική δήλωση του νοικοκυριού, χρησιμοποιώντας την αίτηση που διατίθεται ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα του προγράμματος ΚΕΑ (www.keaprogram.gr).
   Σε περίπτωση που το νοικοκυριό απαρτίζεται και από φιλοξενούμενα μέλη, η αίτηση υποβάλλεται αποκλειστικά μέσω των Δήμων ή των ΚΕΠ, ενώ σε περίπτωση που οι αιτούντες επιλέξουν να υποβάλλουν την αίτηση μέσω Δήμων ή ΚΕΠ πρέπει υποχρεωτικά να προσκομίσουν υπογεγραμμένο (με θεώρηση γνησίου υπογραφής) το έντυπο συναίνεσης, με το οποίο τα ενήλικα μέλη του νοικοκυριού, πέραν των άλλων δεσμεύσεων, συναινούν στις διασταυρώσεις των στοιχείων τους. Το έντυπο συναίνεσης βρίσκεται αναρτημένο στο διαδικτυακό ιστότοπο του προγράμματος (www.keaprogram.gr), στην ιστοσελίδα του Δήμου και διατίθεται μαζί με ενημερωτικά φυλλάδια σε όλα τα ΚΕΠ του Δήμου, στο Δημοτικό κατάστημα και στην υπηρεσία Κοινωνικής Πρόνοιας.
   Σε περίπτωση που κατά την υποβολή της αίτησης προκύψει αναντιστοιχία μεταξύ των δηλωθέντων στοιχείων και του αποτελέσματος των διασταυρώσεων, η αίτηση παραμένει σε εκκρεμότητα, «προς έλεγχο» και ο αιτών υποχρεούται να προσκομίσει αποκλειστικά στην υπηρεσία Κοινωνικής Πρόνοιας τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, τα οποία αναγράφονται στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της αίτησης, ώστε οι εξουσιοδοτημένοι υπάλληλοι της υπηρεσίας Κοινωνικής Πρόνοιας να βεβαιώνουν την αποδοχή ή τη μη αποδοχή των δηλωθέντων στην αίτηση.
   Η πλατφόρμα για τις αιτήσεις θα είναι ανοικτή έως την 30η/11/2016.
   Περισσότερες πληροφορίες στο τηλ: 2681021005 (κα Μωραΐτη), 2681023886 (κα Μάρκου) και στο τηλέφωνο και φαξ 2681021004 (κα Σκαμνέλου) ή στην ιστοσελίδα του Δήμου Αρταίων www.arta.gr, όπου υπάρχει αναρτημένο ειδικό μπάνερ με τις απαραίτητες πληροφορίες.
Ενημερωθείτε για όρους & προϋποθέσεις ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.