15 Ιουλ 2016

Πρώτη φορά μετά από 12 χρόνια, εγκαίνια νέου δημόσιου Νοσοκομείου σήμερα

- Εγκαινιάστηκε το Γενικό Νοσοκομείο Θήρας, παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα
- Ένα νοσηλευτικό ίδρυμα που διασώθηκε από τα χέρια των ιδιωτών παραδίδεται στους κατοίκους της Σαντορίνης


   Το νέο Γενικό Νοσοκομείο Θήρας εγκαινιάστηκε σήμερα, Παρασκευή 15 Ιουλίου, στις 11  το πρωί, από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, μετά και την ολοκλήρωση των πρώτων 130 απαραίτητων προσλήψεων ιατρικού, νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού. Ένα νοσηλευτικό ίδρυμα που διασώθηκε από τα χέρια των ιδιωτών παραδίδεται στους κατοίκους της Σαντορίνης.
   Στο περιθώριο της εκδήλωσης των εγκαινίων, ο πρωθυπουργός θα έχει και επαφές με τοπικούς φορείς, στο χώρο του νοσοκομείου. Στις 10:30 συναντήθηκε στο νοσοκομείο με το δήμαρχο Θήρας, Αναστάσιο-Νικόλαο Ζώρζο και αυτή την ώρα απευθύνει ομιλία στα εγκαίνια του Γενικού Νοσοκομείου Θήρας. Στις 1 το μεσημέρι θα έχει συνάντηση, στον χώρο του νοσοκομείου, με τους επαγγελματικούς φορείς του νησιού.
   Ο πρωθυπουργός πήγε στο νησί με την πτήση της γραμμής, συνοδευόμενος από τον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Ξανθό, τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη, την κυβερνητική εκπρόσωπο, Όλγα Γεροβασίλη, τον ΓΓ του υπουργείου Υγείας, Γ. Μπασκόζο τη διοικήτρια της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Όλγα Ιορδανίδου και τους κυκλαδίτες βουλευτές, Ν. Μανιό, Ν. Συρμαλένιο και Α. Συρίγο.


   Ενόψει των σημερινών εγκαινίων, την προηγούμενη εβδομάδα (Τρίτη 5 Ιουλίου), το Γενικό Νοσοκομείο Θήρας (ΓΝΘ) είχε επισκεφθεί -και είχε επιθεωρήσει τους χώρους και τις υποδομές του- ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης.
   Το προσωπικό του ΓΝΘ αποτελείται από 22 ιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων, 56 νοσηλευτές και νοσηλεύτριες, καθώς και 59 άτομα διοικητικό, τεχνικό και λοιπό προσωπικό.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.