4 Ιουν 2016

Η Όλγα Γεροβασίλη για την επίλυση του θέματος με τον αξονικό τομογράφο του Νοσοκομείου Άρτας - VIDEO

Σε ταχύτερους ρυθμούς αποκατάσταση μηχανήματος ΚΑΙ καινούργιο μηχάνημα δεν έχει συμβεί ποτέ


   Συνέντευξη έδωσε το πρωί της Παρασκευής 3 Ιουνίου, η Κυβερνητική Εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή "Πρώτη Γραμμή" με τους δημοσιογράφους Βασίλη Λυριτζή και Δημήτρη Οικονόμου.
«Τώρα πρέπει να συζητήσουμε τι πρέπει να κάνουμε από δω και πέρα, για να περάσει η χώρα σε ρυθμούς ανάπτυξης, δίκαιης ανάπτυξης". Όταν αυτό γίνει, θα υπάρξει ανακατανομή και το όποιο κέρδος θα διανεμηθεί στην κοινωνία τόνισε η κυβερνητική εκπρόσωπος και αναφορικά με τα πρόσφατα μέτρα που ψηφίστηκαν υποστήριξε: "Συμφωνούμε ότι ψηφίσαμε μέτρα που δεν είναι ευχάριστα. Νομοθετήσαμε μέτρα που από μόνα τους δεν θα μας πάνε πουθενά".
   H Ν.Δ. προσπάθησε να κάνει σπέκουλα με αφορμή τη διάταξη για τις offshore και έβαλε τεράστιο αυτογκόλ δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος, συνέχισε η κ. Γεροβασίλη τονίζοντας ότι η Ν.Δ. δραπέτευσε από το κοινοβούλιο και δεν ήρθε να ψηφίσει την αυστηροποίηση της διάταξης για τις offshore.
   Εκτίμησε ότι στη Ν.Δ. υπάρχει πρόβλημα και ότι υπάρχουν άνθρωποι που θα βρεθούν σε δυσκολία με την διάταξη. Απέφυγε ωστόσο να κάνει το δικαστή, όπως είπε ούτε «λαϊκισμό τέτοιου τύπου» απαντώντας σε ερώτηση του δημοσιογράφου αν τα προβλήματα αφορούν την ηγεσία της.
   Η Αριστερά είχε και διατηρεί το ηθικό της πλεονέκτημα και αποδεικνύεται καθημερινά. Η διάταξη ισχύει για όλους υποστήριξε και τους υπουργούς της κυβέρνησης. Αναφερόμενη στη διαπραγμάτευση, η κ. Γεροβασίλη τόνισε ότι δεν υπήρξαν μόνο άσχημες αποφάσεις, υπογραμμίζοντας ότι «αν αναλογιστεί κανείς τι ζητούσαν οι δανειστές, τότε μπορούμε να πούμε ότι υπήρξαν κέρδη από τη διαπραγμάτευση».
   «Η κυβέρνηση πέτυχε να μην υπάρξει καμία απόλυση στο Δημόσιο, αλλά και καμία μείωση μισθών» είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος, η οποία στην παρατήρηση ότι μόλις τον τελευταίο καιρό με τρία μεγάλα λουκέτα χάθηκαν εκατοντάδες θέσεις στον ιδιωτικό τομέα, επεσήμανε ότι η κυβέρνηση και όλοι έχουν αντιληφθεί ότι για κάθε μια θέση που χάνεται στον δημόσιο τομέα χάνονται τρεις στον ιδιωτικό.
   «Το πρώτο σημαντικό βήμα είναι «ότι με την εκταμίευση της δόσης θα πέσουν χρήματα στην αγορά» τόνισε η κ.Γεροβασίλη, αναφέροντας πως υπάρχει τεράστιο επενδυτικό ενδιαφέρον και ανοίγεται τεράστια επενδυτική προοπτική για τη χώρα και η κυβέρνηση κάνει ότι είναι απαραίτητο για να ανοίξει ο δρόμος αυτός.
   Σε ό,τι αφορά στα capital controls η κυβερνητική εκπρόσωπος είπε ότι σταδιακά και σύντομα θα αρχίσει να γίνεται άρση των περιορισμών.«Ελαφρύνσεις θα υπάρξουν μέσα στο καλοκαίρι» υποστήριξε η κ. Γεροβασίλη, η οποία ωστόσο απέφυγε να μιλήσει για μερική άρση των capital controls εντός των θερινών μηνών.
   «Τα κάστανα από τη φωτιά θα τα βγάλουμε», είπε αναφερόμενη στη γενικότερη δύσκολη οικονομική κατάσταση της χώρας η κυβερνητική εκπρόσωπος, τονίζοντας ότι ο λαός θα δει αποτελέσματα.
   Κλείνοντας τη συνέντευξη η Όλγα Γεροβασίλη απάντησε και στο ερώτημα με το ζήτημα που προέκυψε με τη βλάβη του παλιού αξονικού τομογράφου του Νοσοκομείου Άρτας και τις άμεσες ενέργειες που έγιναν για αποκατάσταση της βλάβης του παλιού, ενώ ταυτόχρονα προχωρά κατά προτεραιότητα με ταχύτατους ρυθμούς η διαγωνιστική διαδικασία για την προμήθεια νέου αξονικού τομογράφου.
   Όπως χαρακτηριστικά τόνισε: "Σε ταχύτερους ρυθμούς αποκατάσταση μηχανήματος ΚΑΙ καινούργιο μηχάνημα δεν έχει συμβεί ποτέ"
   Δείτε το video με το σχετικό απόσπασμα της συνέντευξης:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.