26 Ιουν 2016

Αλέξης Τσίπρας: Ήρθε η ώρα της απλής αναλογικής - VIDEO

Πρώτη φορά αριστερά, πρώτη φορά απλή αναλογική

   Η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ συνεδριάζει στο DIVANI CARAVEL HOTEL, χθες, Σάββατο 25 και σήμερα, Κυριακή 26 Ιουνίου.
   Οι εργασίες της συνεδρίασης άνοιξαν με ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα. Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε αρχικά στο Brexit, τονίζοντας πως «η ευθύνη ανήκει στις ηγεσίες που δημιούργησαν μια Ένωση πολλών ταχυτήτων», ενώ αναφέρθηκε αναλυτικά στη διαπραγμάτευση, στην ευθύνη που ανέλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ από κυβερνητική θέση, στον στόχο για δραστική μείωση της ανεργίας στα αμέσως επόμενα χρόνια.
   Ο Αλ. Τσίπρας δεσμεύτηκε ότι η κυβέρνηση θα φέρει την άλλη βδομάδα πρόταση νόμου για την απλή αναλογική, ένα πάγιο αίτημα της Αριστεράς, ενώ προέτρεψε σε άνοιγμα του κόμματος στην κοινωνική του βάση.
   Αναλυτικότερα:
   Πρώτη φορά αριστερά, πρώτη φορά απλή αναλογική 
   «Ήρθε η ώρα της απλής αναλογικής», διεμήνυσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, δίνοντας μάλιστα το σύνθημα «πρώτη φορά αριστερά, πρώτη φορά απλή αναλογική και ισοτιμία ψήφου», καταχειροκροτούμενος από τα μέλη της ΚΕ.
   Ο κ. Τσίπρας ανακοίνωσε ότι τις επόμενες ημέρες θα κατατεθεί στη βουλή η σχετική πρόταση νόμου. Θα προβλέπεται μεταξύ άλλων, δικαίωμα ψήφου για όσους έχουν συμπληρώσει το 17ο έτος της ηλικίας τους.
   Αναφερόμενος στο θέμα του εκλογικού νόμου ο πρωθυπουργός δήλωσε ακόμη ότι μετά τις συναντήσεις που είχε με τους πολιτικούς αρχηγούς, «φαίνεται ότι προκύπτει καταρχήν η συμφωνία όλων, εκτός της ΝΔ, για την κατάργηση του μπόνους των πενήντα εδρών αλλά και για την παροχή δικαιώματος ψήφου σε όσους έχουν κλείσει το 17ο έτος της ηλικίας τους».
   Έχει έρθει η ώρα λοιπόν να ικανοποιηθεί ένα πάγιο αίτημα των κοινωνικών κινημάτων και της αριστεράς, είπε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι έχει έρθει η ώρα να δικαιωθούν όλοι όσοι αγωνίστηκαν για ένα δίκαιο εκλογικό σύστημα.
   Ο κ. Τσίπρας είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα πράξει το ιστορικό του χρέος και θα μείνει πιστός στις δεσμεύσεις του και πέρα, σημείωσε, «όλοι θα κληθούν να αναλάβουν την πολιτική και ηθική ευθύνη που τους αναλογεί».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.