10 Ιουν 2016

Π. Πολάκης: Είμαστε αποφασισμένοι, εδώ και ενάμιση χρόνο γράφουμε ιστορία - ΦΩΤΟ & VIDEO

Μίλησε για όλα σε πολυπληθή ανοικτή πολιτική εκδήλωση στην κεντρική πλατεία στο Χαλάνδρι

   «Είμαστε αποφασισμένοι, θέλουμε μυαλά και για να βάλουμε τις βάσεις για να αλλάξει η χώρα για τα επόμενα 40, 50 χρόνια» ήταν το μήνυμα της μεγάλης ανασυγκρότησης της χώρας που επιχειρεί η κυβέρνηση που έστειλε από την κεντρική πλατεία Χαλανδρίου στην οποία ήταν κεντρικός ομιλητής ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης.
   Σε μια πολυπληθή ανοικτή πολιτική εκδήλωση που συνδιοργανώθηκε από τις ΟΜ Χαλανδρίου και Αγ. Παρασκευής και Χολαργού, ο αναπληρωτής υπουργός υγείας έκανε μια σύντομη ανασκόπηση της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, μίλησε για τα προβλήματα στο χώρο της Υγείας που λυμαίνεται η διαπλοκή, τις παρεμβάσεις της κυβέρνησης στην υγεία, αλλά και το όραμα για τη δημοκρατική ανασυγκρότηση της χώρας. Ενώ αναφέρθηκε και συνταγματική αναθεώρηση λέγοντας πως θα αναγκαστούν όλοι να πάρουν θέση για τον εκλογικό νόμο και τη συνταγματική αλλαγή.
   Ακολούθησε μια ζωντανή συζήτηση με την άμεση συμμετοχή του κόσμου, ενώ στην εκδήλωση χαιρετισμό απηύθυναν οι δήμαρχοι Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος, Αγίας Παρασκευής, Γιάννης Σταθόπουλος. Ενώ παρευρέθηκαν ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εξωτερικών, Γιώργος Τσίπρας και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης.Οι παρεμβάσεις της κυβέρνησης στον τομέα της Υγείας:

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας αναφέρθηκε στις παρεμβάσεις της κυβέρνησης στον τομέα της Υγείας και το κατεστραμμένο σύστημα Υγείας που παρέλαβε:
 • Πρόσβαση σε 2.500.0000 ανασφάλιστους
 • Αύξηση στον προϋπολογισμό για την Υγεία κατά 300 εκ. ευρώ που δεν έχει ξαναγίνει τα τελευταία χρόνια
 • Διώξαμε τους εργολάβους της καθαριότητας και των άλλων συνεργείων από τα νοσοκομεία εξοικονομώντας τουλάχιστον 30% της δαπάνης και αμείβοντας πολύ καλύτερα τους εργαζόμενους.
 • Ολοκληρώσαμε το διαγωνισμό με τα 90 ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ που καρκινοβατούσε επειδή δεν τα έβρισκαν στη μίζα από το 2007 και κατανέμονται σε όλη την Ελλάδα.
 • Επαναφέραμε το επίδομα του άγονου αγροτικού σε 411 αγροτικά ιατρεία που όταν καταργήθηκε έμειναν κενά τα αγροτικά ιατρεία.
 • 1055 επικουρικούς γιατρούς στο σύστημα, 1100 ανανέωση θητείας προσωπικού, 380 μόνιμους γιατρούς από παλιές πιστώσεις που εκκρεμούσαν.
 • Οι οριστικοί πίνακες για την ΔΕ κατηγορία ανακοινώθηκαν πριν από λίγες μέρες για την προκήρυξη 985 ατόμων. Στις επόμενες μέρες 1700 προσλήψεις που καθυστέρησαν λόγω του ότι δεν είχαν βγει από το ΑΣΕΠ τα αποτελέσματα.
 • Διορίστηκαν 177 άτομα στο ΕΚΑΒ, 150 για το προσφυγικό, 585 ατόμων λοιπού προσωπικού νοσοκομείων. Δέσμευση για άλλες 1000 προσλήψεις για φέτος για τα νοσοκομεία.
 • Μαζική ένεση προσωπικού που θα δείξει τα αποτελέσματά της και μέσα στο καλοκαίρι.
 • Τα νοσοκομεία θέλουν πρώτα απ' όλα ανθρώπινο δυναμικό, τεράστια αλλαγή στο επίπεδο των προμηθειών, ολοκλήρωση της πρωτοβάθμιας περίθαλψης που θα αγκαλιάσει όλη την Ελλάδα.
 • Νέες δομές όπως ιατρεία γειτονιάς και οικογενειακοί γιατροί.
 • Αύριο αναρτάται ο οριστικός πίνακας των επιτυχόντων που διενέργησε και συνειδητά καθυστέρησε η προηγούμενη διοίκηση του ΚΕΕΛΠΝΟ, ο οποίος κατάλογος είναι αυτός που είχαμε καταλήξει εμείς ότι εδώ γίνεται το μάλε βράσε και βρήκαμε σε 220 αιτήσεις 88 λάθος μοριοδοτήσεις. Μετά τον επανέλεγχο των πιστοποιητικών και ανοικτή διαδικασία.

Οι παρεμβάσεις για την καταπολέμηση της διαφθοράς

Κάποια πράγματα όσο και να τα κρύβουν δεν κρύβονται γιατί «δεν χρεοκοπήσαμε γενικώς και αορίστως, κάποιοι τα φάγανε» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Πολάκης και ανέφερε:
 • Για πρώτη φορά γίνεται εξονυχιστικός έλεγχος σε όλη τη διαφημιστική δαπάνη των ΔΕΚΟ που ήταν συγκεκριμένος μηχανισμός διαφημιστικής δαπάνης και εξαγοράς των ΜΜΕ.
 • Διερευνούνται 5.000 θαλασσοδάνεια της Αγροτικής Τράπεζας.
 • Με νομοσχέδιο δόθηκε η δυνατότητα να ελεγχθεί η λίστα Λαγκάρντ με κάμποσα εκατομμύρια να έχουν έρθει στο Ελληνικό Δημόσιο.
 • Ήρθε η λίστα Μπόργιανς στη χώρα, την οποία από το 2012 προσπαθούσαν να τη δώσουν και εκείνοι δεν την έπαιρναν.
 • Ξαναπαραπέμπεται για κακούργημα ο ιδιοκτήτης του Πρώτου Θέματος και ξανάνοιξε η υπόθεση του, παρά όσα ψευδώς διαδίδονται.

Το ΚΕΕΛΠΝΟ βασικός μηχανισμός ελέγχου των ΜΜΕ

«Το ΚΕΕΛΠΝΟ ήταν ένας από τους βασικούς μηχανισμούς με τους οποίους ελεγχόταν ένα πολύ μεγάλο κομμάτι των ΜΜΕ. Αποκαλυπτική η τελευταία έρευνα του ΣΕΥΠ που έγινε για το ΚΕΕΛΠΝΟ. Το 2014 το ΚΕΕΛΠΝΟ έδωσε 5 εκατομύρια 860.000 ευρώ διαφημιστική δαπάνη, επί μνημονίου. Έπαιρναν δαπάνη και κάποια σάιτ με πολύ μικρή επισκεψιμότητα. Το 2015 αυτή η δαπάνη μηδενίστηκε».
Επιπλέον διερευνούνται τα 2.5 εκ ευρώ που έδιναν για φύλαξη και άλλο 1.5 εκ. ευρώ για φύλαξη σε κτίρια άδεια.
«Όταν είδαν ότι το πάμε σοβαρά και ότι δεν πάμε να συνδιαλλαγούμε μαζί τους, τότε άρχισε η επίθεση και άρχισαν να μπλοκάρουν το διαγωνισμό για της ΜΕΘ» υπογράμμισε ο Παύλος Πολάκης.

Κινήσεις στήριξης των αδύναμων κοινωνικών στρωμάτων:

 • Κάνοντας ένα σύντομο απολογισμό ο αναπληρωτής υπουργός υγείας αναφέρθηκε στις κινήσεις στήριξης των αδύναμων κοινωνικών στρωμάτων.
 • Δωρεάν νερό και ρεύμα σε χιλιάδες νοικοκυριά,
 • Δωρεάν μετακίνηση στους ανέργους με τα ΜΜΜ,
 • Κάρτα αλληλεγγύης, επίδομα ενοικίου,
 • Δεκατιανό σε 11.500 μαθητές,
 • Λεωφορείο για υποστήριξη αστέγων,
 • Κοινωνικό επίδομα αλληλεγγύης που ξεκινάει πιλοτικά σε 30 δήμους.
Επιπλέον απαντώντας στις ανησυχίες του Δημάρχου Χαλανδρίου για το αν θα υπάρξει κλείσιμο δομών υγείας στο Χαλάνδρι, ο κ. Πολάκης απάντησε:
"Εμείς Σίμο, μόνο ανοίγουμε, δεν κλείνουμε". Ανοίγουμε δομές όπως και στη Σαντορίνη, την οποία ήθελε ο Άδωνις να τη βάλει σε φορτηγά και να την πουλήσει στους ιδιώτες", "τις ανοίγουμε και  προσπαθούμε να ξαναστήσουμε την υγεία και την περίθαλψη του ελληνικού λαού στα πόδια της».

Τα ΜΜΕ της διαπλοκής δημιουργούν μια πλασματική εικόνα της κοινωνικής πραγματικότητας

Στον σύντομο απολογισμό που έκανε αναφέρθηκε στις προσπάθειες της κυβέρνησης να βάλει τάξη στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο της χώρας, την στοχοποίηση του, και τον πόλεμο εναντίον της κυβέρνησης από μερίδα των ΜΜΕ. Να σημειωθεί ότι στο σημείο αυτό ο αναπληρωτής υπουργός καταχειροκροτήθηκε.
«Διότι με όλη αυτή την επίθεση την οποία δεχόμαστε από τα βοθροκάναλα της διαπλοκής, εγώ το επαναλαμβάνω και δεν το παίρνω πίσω, παρά το γεγονός, ότι μας τιμούν με την παρουσία τους, γιατί θέλουν να ξαναπιάσουν κάποια κουβέντα να την απομονώσουν και να κάνουν την τρίχα τριχιά».
«Η πλασματική εικόνα η οποία δημιουργούν δεν είναι αυτή, που είναι στην κοινωνική πραγματικότητα και την οποία την βιώνει ο κάθε άνθρωπος σε αυτή τη χώρα και για αυτό ακόμα και σήμερα, ακόμα και μετά από αυτή την οδυνηρή συμφωνία του περσινού Ιουλίου συνεχίζει να έχει ακουμπισμένες τις ελπίδες του στην κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και Οικολόγων».
Χαρακτηριστικό επίσης είναι ότι παρόλο που τα κανάλια βρίσκονταν εκεί, αυτό που επέλεξαν να αναδείξουν από την ομιλία του αναπληρωτή υπουργού υγείας και την συζήτηση που ακολούθησε ήταν η "επίθεση" του υπουργού, σύμφωνα με το ΣΚΑΪ, εναντίον τους ενώ δεν θέλησαν τίποτα, να ακούσουν από τις κυβερνητικές παρεμβάσεις, στον τομέα της Υγείας και την καταπολέμηση της διαπλοκής.

«Εδώ και ενάμιση χρόνο γράφουμε ιστορία»

Ο κ. Πολάκης επίσης εξήγησε την κοινωνική αναγκαιότητα που έφερε το ΣΥΡΙΖΑ στη διακυβέρνηση της χώρας.
«Γιατί ήρθε ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση πριν ενάμιση χρόνο; Γιατί εξαντλήθηκε το προηγούμενο κοινωνικό συμβόλαιο, που οικοδομήθηκε μετά τη λήξη του Εμφυλίου, με την πρώτη  οκταετία Καραμανλή και τη χούντα, με τη μεταπολίτευση τη πρώτη και δεύτερη περίοδο του ΠΑΣΟΚ ότι αυτή τη χώρα θα την κυβερνάνε οι 80 γερμανοτσολιάδικες οικογένειες της αστικής τάξης, που όταν ο ελληνικός λαός πολεμούσε ήταν κρυμμένοι στην Αίγυπτο και επέστρεψαν και τους έκατσαν στο σβέρκο του ελληνικού λαού».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.