2 Ιουν 2016

Μόνη με τις off shore η Νέα Δημοκρατία - VIDEO

- 190 "ναι" από ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝ.ΕΛΛ., ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι και ΚΚΕ - "Παρών" η Ένωση Κεντρώων
- Αλέξης Τσίπρας: Να γιατί το έβαλαν στα πόδια

   Μπούμερανγκ γύρισε για τη Ν.Δ. και προσωπικά για τον Κυρ. Μητσοτάκη η τριήμερη επιχείρηση εξουδετέρωσης του "ηθικού πλεονεκτήματος" της Αριστεράς και της κυβέρνησης έναντι του παλαιού συστήματος εξουσίας, του οποίου αποτελούν αυθεντικούς εκπροσώπους, με αφορμή τη διάταξη του τελευταίου πολυνομοσχεδίου για τους όρους συμμετοχής πολιτικών προσώπων σε
εξωχώριες εταιρείες.
   Με απόφαση του προέδρου του, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αποχώρησε από τη συζήτηση στη Βουλή της κυβερνητικής τροπολογίας που θέσπιζε το πλήρες ασυμβίβαστο προκαλώντας πολλά ερωτήματα για τη σκοπιμότητα αυτής της κίνησης όχι μόνο στην κοινή γνώμη ή σε ανεξάρτητους παρατηρητές, αλλά και στους ίδιους τους βουλευτές του. "Ποιον καλύπτουμε;" ήταν το ερώτημα αιφνιδιασμένων νεοδημοκρατών.
   "Το έβαλαν στα πόδια είτε διότι συνειδητοποίησαν ότι θα είχαν τεράστιες απώλειες κατά την ονομαστική ψηφοφορία, οι οποίες θα τους εξέθεταν, είτε διότι τρέχουν να προλάβουν την προθεσμία των 60 ημερών για να δηλώσουν τη συμμετοχή τους σε μετοχικό κεφάλαιο εταιρειών του εξωτερικού" σχολίασε ο Αλ. Τσίπρας.

* Με 190 "ναι" από ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝ.ΕΛΛ., ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι και ΚΚΕ πέρασε η τροπολογία που θεσπίζει το ασυμβίβαστο της πολιτικής ιδιότητας με τη συμμετοχή σε εξωχώριες εταιρείες. "Παρών" η Ένωση Κεντρώων
* Αλ. Τσίπρας: Η Ν.Δ. το έβαλε στα πόδια μπροστά στο ογκώδες στρατηγικό της αδιέξοδο, διότι την ορίζουν διαπλοκή και κίτρινος Τύπος

Αλέξης Τσίπρας προς ΝΔ: Το βάλατε στα πόδια για να προλάβετε την προθεσμία των 60 ημερών 
   Η ΝΔ το έβαλε στα πόδια «είτε γιατί συνειδητοποίησαν ότι θα έχουν τεράστιες απώλειες στην ονομαστική είτε γιατί τρέχουν να προλάβουν την προθεσμία των 60 ημερών για να μεταβιβάσουν τις μετοχές που έχουν στο εξωτερικό», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε παρέμβασή του στη Βουλή. «Ο πολιτικός λόγος του Κ. Μητσοτάκη είναι βασισμένος στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της διαπλοκής και του κίτρινου τύπου», τόνισε παρεμβαίνοντας στην συζήτηση της τροπολογίας για την συμμετοχή πολιτικών προσώπων σε εξωχώριες εταιρείες.



   Υπάρχει «στρατηγική αδυναμία της ΝΔ να παράξει πολιτικό αντίλογο σοβαρό, να ασκήσει κριτική με πολιτικό λόγο που θα έχει αρχή μέση και τέλος», υπογράμμισε ο Αλ. Τσίπρας και πρόσθεσε: «δεν θα σταματήσω να λέω ότι αντιμετωπίζει ογκώδες στρατηγικό αδιέξοδο η ΝΔ. Μιλούν για μεταρρυθμίσεις, αλλά δεν προτείνουν καμία, εκτός από μειώσεις μισθών, συντάξεων και απολύσεις. Παριστάνουν τους εχθρούς του λαϊκισμού, αλλά βασίζονται στον πιο ακραίο λαϊκισμό».
   «Η ΝΔ μας καλούσε δύο μέρες να έρθουμε στη Βουλή, και όταν ήρθαμε για να δούμε πόσα απίδια πιάνει ο σάκος και να καταλάβει ο λαός την αθλιότητα, το έβαλαν στα πόδια», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός και τόνισε χειροκροτούμενος: «πάει πολύ να κατηγορεί την αριστερά για offshore το κόμμα του Παπασταύρου»
   «Αν ο στόχος είναι η αντιπαράθεση κυβέρνησης – αντιπολίτευσης, με τον τρόπο αυτό οι μόνοι που δυναμώνουν είναι εκείνοι που είναι στην άκρη δεξιά του πολιτικού φάσματος. Από αυτό κερδίζει η λογική ότι όλοι είναι μέσα στο βούρκο. Αυτό δεν μπορούσε να μείνει αναπάντητο», επεσήμανε ο Αλ. Τσίπρας και πρόσθεσε: «δεν μπορούσε να μείνει καμία σκιά από τους θιασώτες του πολιτικού λαϊκισμού πάνω από την κυβέρνηση. Γι' αυτό φέρνουμε βελτιστοποίηση της ρύθμισης. Κάποιοι θα πουν με τρόπο υπερβολικό, όμως μόνο με υπερβολές μπορεί να απαντηθεί η λάσπη η χυδαιότητα».
   «Είδα κωμικοτραγικές σκηνές, όπως της αποχώρησης της ΝΔ. Θα περίμενε κανείς να κατακεραυνώσει την κυβέρνηση, όπως έκανε 3 μέρες αφότου ένα πρωτοσέλιδο εφημερίδας ανακάλυψε το μεγάλο σκάνδαλο – το οποίο δεν είχε την δυνατότητα να βρει γιατί το νομοσχέδιο ήταν 7.500 σελίδες. Μόνο που το νομοσχέδιο ήταν 282 σελίδες», σχολίασε ο πρωθυπουργός και επεσήμανε με νόημα: «η διάταξη ήταν γνωστή σε όλους από τον Οκτώβρη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.