27 Ιουν 2016

ΗΠΕΙΡΟΣ - Συνεχίζεται η αγωνία των εργαζομένων, αλλά και το θρίλερ στο deal μεταξύ "Σκλαβενίτη" και "Carrefour-Mαρινόπουλος"

Ποιες προϋποθέσεις θέτει ο Σκλαβενίτης για να προχωρήσει το deal

   Συνεχίζεται η αγωνία των εργαζομένων στην πολυεθνική αλυσίδα σούπερ μάρκετ "Carrefour-Μαρινόπουλος" στην Ήπειρο, καθώς, μετά την απόφαση της εταιρείας να κλείσει 17 καταστήματα σε όλη την Ελλάδα, πολλοί εργαζόμενοι οδηγήθηκαν στην ανεργία. Ταυτόχρονα όμως δύσκολες ώρες περνούν και οι εργαζόμενοι, που συνεχίζουν να εργάζονται στα εναπομείναντα καταστήματα, ελπίζοντας να περάσει άμεσα η εταιρεία σε άλλα επιχειρηματικά χέρια, ώστε να διασφαλιστεί η εργασία τους.
   Σήμερα η εταιρεία δίνει μάχη προκειμένου να μην πτωχεύσει και λύση στο συγκεκριμένο πρόβλημα είχε διαφανεί ότι θα έδινε η εταιρεία "Σκλαβενίτης", μέσω της εξαγοράς της αλυσίδας σούπερ μάρκετ "Carrefour-Μαρινόπουλος".
   Όμως η προοπτική αυτή πάγωσε και σήμερα ο αγοραστής θέτει κάποιες προϋποθέσεις προκειμένου να προχωρήσει στην πολυπόθητη αγορά. Πιο συγκεκριμένα, ζητά 1) κούρεμα των χρεών κατά τουλάχιστον 40%, 2) κούρεμα στους προμηθευτές της αλυσίδας, το δημόσιο, τα ασφαλιστικά ταμεία και τις τράπεζες που δάνειζαν την εταιρεία, 3) κεφαλαιοποίηση των ενδοεταιρικών δανείων και εξασφάλιση μακροχρόνια εξόφλησης των οφειλών στις τράπεζες σε βάθος 20 ετών, 4) κούρεμα στις οφειλές ενοικίνων που χρωστάει η εταιρεία για τα χίλια καταστήματα και αποθηκευτικούς χώρους της, μείωση 10% στα συγκεκριμένα μισθώματα και αποπληρωμή με δόσεις σε βάθος τριετίας τα ενοίκια του 2016.
   Πάντως, είναι κοινό μυστικό πως αν το deal δεν ευοδωθεί, το λουκέτο δε θα αποφευχθεί, γεγονός που θα σημάνει ένα τεράστιο πλήγμα στην ελληνική οικονομία γενικότερα, καθώς θα χαθούν χιλιάδες θέσεις εργασίας, αλλά θα βληθούν και πολλές δεκάδες χιλιάδες προμηθευτές σε κάθε μεριά της χώρας, στους οποίους οφείλονται τεράστια ποσά, ενώ θα δημιουργήσει επιπλέον προβλήματα στον τραπεζικό και χρηματοοικονομικό κλάδο.
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.