9 Ιουν 2016

Πώς η ΝΔ πάτησε την μπανανόφλουδα του Φίλη και έπεσαν οι μάσκες

Η ΝΔ βγαίνει από το καβούκι της και καλύπτει τα κινήματα της «κατσαρόλας»

   Η ΝΔ, δείχνοντας αξιοσημείωτα αντανακλαστικά για ένα σχόλιο του υπουργού Παιδείας σχετικά με το «ακομμάτιστο κίνημα» "Παραιτηθείτε", απαιτεί την παραίτηση του Ν. Φίλη - «Τώρα, που ο κ. Μητσοτάκης έχει αγκαλιάσει το ακροδεξιάς κατεύθυνσης κίνημα "Παραιτηθείτε" είναι φυσιολογικό να εντάσσει και τη δική μου παραίτηση στο γενικότερο αίτημά του. Ούτε η κυβέρνηση ούτε εγώ προσωπικά σκοπεύουμε να προσφέρουμε αυτό το δώρο στον κ. Μητσοτάκη», σχολιάζει ο υπουργός Παιδείας
   «Ο κ. Φίλης ξεπέρασε κάθε όριο, ακόμη και για αυτήν την ιδεοληπτική και ανίκανη κυβέρνηση στην οποία μετέχει» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ αντιδρώντας σε χθεσινή δήλωση του Ν. Φίλη στον Alpha 9,89. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης τονίζει ότι «η προκλητική του δήλωση περί ορίων συνταγματικής ανοχής (σημ. Τηλεβόα: Όποιος θεωρεί ότι το αίτημα των διοργανωτών του "Παραιτηθείτε" για οικουμενική κυβέρνηση μακράς διαρκείας, χωρίς την ανάγκη καταφυγής στη λαϊκή ετυμηγορία δεν είναι είναι στα όρια της αντισυνταγματικότητας, να κάνει ένα βήμα μπροστά) για τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις του κινήματος "παραιτηθείτε", δημιουργεί σοβαρό πρόβλημα Δημοκρατίας». Και προσθέτει: «Ο υπουργός Παιδείας θα πρέπει να συμβολίζει τον πλουραλισμό και το σεβασμό στη διαφορετική άποψη. Οφείλει να ζητήσει συγγνώμη και να παραιτηθεί αμέσως».
   Ερωτώμενος για το αίτημα της ΝΔ να παραιτηθεί ο Νίκος Φίλης σχολίασε: «Δεν είναι η πρώτη φορά που η ΝΔ ζητά την παραίτησή μου. Τώρα, που ο κ. Μητσοτάκης έχει αγκαλιάσει το ακροδεξιάς κατεύθυνσης κίνημα «Παραιτηθείτε» είναι φυσιολογικό να εντάσσει και τη δική μου παραίτηση στο γενικότερο αίτημά του. Ούτε η κυβέρνηση ούτε εγώ προσωπικά σκοπεύουμε να προσφέρουμε αυτό το δώρο στον κ. Μητσοτάκη».

Το... ακομμάτιστο κάλεσμα
   Ο υπουργός Παιδείας δήλωσε συγκεκριμένα την Τετάρτη ότι το δικαίωμα των πολιτών να διαδηλώνουν είναι αυτονόητο. Άσκησε, όμως, πολιτική κριτική στην ανωνυμία που περιβάλλει τους διοργανωτές της συγκέντρωσης «Παραιτηθείτε», καθώς και στο ακροδεξιού προσανατολισμού περιεχόμενό της. Η κριτική του Ν. Φίλη προκάλεσε την προαναφερθείσα οργισμένη αντίδραση της ΝΔ η οποία, μιλώντας εξ ονόματος του αντικυβερνητικού καλέσματος (το οποίο μοιάζει με τα αντίστοιχα κινήματα της κατσαρόλας στη Λατ. Αμερική), αποφάσισε να δώσει απαντήσεις βγαίνοντας από το καβούκι της.
   Αποκαλύπτεται, λοιπόν, ότι η δήθεν ακομμάτιστη συγκέντρωση της 15ης Ιουνίου είναι στην πραγματικότητα μια συγκέντρωση δικών της οπαδών αναμεμειγμένων με λογής-λογής ακροδεξιά λουλούδια.
   Η κινητοποίηση του κομματικού μηχανισμού και των γραφείων των βουλευτών της ΝΔ για την επιτυχία της συγκέντρωσης είναι μια επιπλέον απόδειξη. Ο Κυρ. Μητσοτάκης, δέσμιος, των ακραίων του κόμματός του, δεν έχει κανένα πρόβλημα να δώσει πολιτική κάλυψη σε κινήματα τύπου «κατσαρόλας» με σαφές ακροδεξιό πρόσημο.

Το ακριβές σχόλιο του υπουργού Παιδείας σε ραδιοφωνική εκπομπή, την Τετάρτη 8/6:
   «Θα υπάρχει υπονόμευση με "κινήματα κατσαρόλας". Το κίνημα "παραιτηθείτε" είναι κίνημα στα όρια της συνταγματικής ανοχής. Είναι μία κίνηση χωρίς ονοματεπώνυμο. Να δούμε τι θέλουν ακριβώς», ανέφερε ο Ν. Φίλης, σημειώνοντας ωστόσο πως ο καθένας έχει το δικαίωμα να διαδηλώνει σε μια Δημοκρατία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.