22 Ιουν 2016

Εκδηλώσεις στην Άρτα με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κατά των Ναρκωτικών

Από το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων & Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Ν. Άρτας

   Η 26η Ιουνίου έχει καθιερωθεί ως η Παγκόσμια Ημέρα Κατά των Ναρκωτικών.
   Μέσα στη δίνη των προβλημάτων που ταλανίζουν την χώρα μας παίρνει ένα άλλο νόημα και έχει μία προέχουσα αξία για όλους μας.
   Δεν υπάρχει πολίτης αυτής της χώρας που να μη νοιώθει ανασφαλής -ιδιαίτερα οι νέοι- χωρίς ελπίδα και προοπτική για το μέλλον.
   Οι ζωές όλων μας έχουν υποθηκευτεί και ιδιαίτερα των επόμενων γενεών. Η απειλή της ανεργίας, η ίδια η ανεργία, η οικονομική δυσπραγία και η αδυναμία σχεδιασμού για το αύριο έχουν αφαιρέσει το χαμόγελο από τα χείλη όλων.
   Οι αγχώδεις διαταραχές, οι καταθλίψεις, η καταφυγή στη χρήση ουσιών νόμιμων και παράνομων, οι αυτοκαταστροφικές συμπεριφορές και οι ¨απόπειρες¨ έχουν αυξηθεί. Όλοι νοιώθουμε την ανάγκη να ¨ξαναβρεθούμε¨ με τον διπλανό μας, να νοιώσουμε ασφαλείς και αλληλέγγυοι, να πιστέψουμε σε αξίες και συμπεριφορές που έχουν οριστικά χαθεί προ πολλού, να πιστέψουμε ότι αξίζει να αγωνισθούμε για κάτι καλύτερο, να σεβασθούμε την ιδιαιτερότητα του άλλου, να προσφέρουμε σε όποιον έχει την ανάγκη μας - ιδιαίτερα στους καιρούς μας- και να βελτιώσουμε χώρους όπου συντελείται διαπαιδαγώγηση νέων για παράδειγμα σχολείο, οικογένεια, κοινότητα και ευρύτερα χώροι συνάθροισης ανθρώπων με πρότυπα και συμπεριφορές αψεγάδιαστες από κάθε άποψη. 
   Έχουμε ανάγκη περισσότερο από κάθε άλλη φορά να δημιουργήσουμε συλλογικότητες που θα μας βοηθήσουν να μοιρασθούμε προβλήματα και δυσκολίες, ελπίδα και προοπτική, ιδιαίτερα στις μέρες μας.
   Σήμερα, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, αναδεικνύεται η αναγκαιότητα της Πρόληψης με την φιλοσοφία που ευελπιστεί να μεταδώσει νέους τρόπους σκέψης, δημιουργικής έκφρασης και απασχόλησης, με τελικό στόχο την δημιουργία κατάλληλων συνθηκών για αλλαγές στο άτομο και στην κοινωνία.
   Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων & Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Ν. Άρτας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κατά των Ναρκωτικών, έχει προγραμματίσει τις παρακάτω εκδηλώσεις:
      - Τρίτη 14/ 06/ 2016 και ώρες 9: 00 – 13: 00
   Παρέμβαση στους μαθητές του Νηπιαγωγείου & του Δημοτικού Σχολείου Άνω Καλεντίνης, με θέμα: « Το παιχνίδι της ζωής»
      - Πέμπτη 23 / 06/ 2016 και ώρες 17:30 – 20: 30
   Παρέμβαση στους μαθητές του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας, με θέμα: « Ας μιλήσουμε επί της Ουσίας»
      - Παρασκευή 24/ 06/ 2016 και ώρες 9: 30 – 12: 30
   Ενημερωτικό περίπτερο με διανομή έντυπου υλικού του Κέντρου μας στον κεντρικό πεζόδρομο της πόλης, στο ύψος των οδών Σκουφά & Νόρμαν
      - Δελτίο Τύπου για την Παγκόσμια Ημέρα Κατά των Ναρκωτικών.

Ο ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ 
ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ 
ΠΑΙΔΟΨΥΧΙΑΤΡΟΣ

   Επίσης, το ΚΕΘΕΑ ΗΠΕΙΡΟΣ, με το κοινωνικό μήνυμα « Χωρίς εσένα αποκλείεται », θα έχει ενημερωτικό περίπτερο ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας Κατά των Νατρκωτικών, στην πλατεία Σκουφά από τις 10 το πρωί έως τις 1 το μεσημέρι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.