10 Ιουν 2016

Πάμε για νέο ρεκόρ στα τουριστικά θέρετρα της Ηπείρου

Σχεδόν 100% η αύξηση των διεθνών αφίξεων στο Άκτιο

   Υψηλές πληρότητες καταγράφονται ήδη στα τουριστικά θέρετρα της Ηπείρου και όλα δείχνουν ότι εφέτος θα καταγραφεί νέο ρεκόρ επισκεψιμότητας. Η αύξηση εκτιμάται έως και το 10% και σύμφωνα με δηλώσεις του Δημάρχου Πάργας Αντώνη Νάστα, οι πληρότητες ήδη ξεπερνούν το 70% στα καταλύματα και τα ξενοδοχεία.
   Την εκτίμηση για επίτευξη νέου ρεκόρ το 2016 στηρίζουν και οι αφίξεις στα ελληνικά αεροδρόμια. Σύμφωνα με στοιχεία του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων στο διάστημα Ιανουαρίου - Απριλίου η αύξηση άγγιξε το 8% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι.
   Το αεροδρόμιο του Ακτίου εμφανίζει ακόμη πιο εντυπωσιακή άνοδο του αριθμού των διεθνών αφίξεων, για τον Απρίλιο του 2016, σε σχέση με τον ίδιο μήνα του 2015. Ειδικότερα, τον Απρίλιο του 2016 οι διεθνείς αφίξεις ήταν 1989 (επίσημα στοιχεία του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων-ΣΕΤΕ), ενώ τον Απρίλη του 2015 ήταν 1023. Παρατηρήθηκε δηλαδή μία αύξηση της τάξεως του 94,4%.
   Αυτό το γεγονός εκλαμβάνεται από ως μήνυμα για μία εξαιρετική χρονιά στον τομέα του τουρισμού για την Ήπειρο, τη Λευκάδα και την Αιτωλοακαρνανία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.