30 Ιουν 2016

Αναδιοργάνωση αντιδημαρχιών και αλλαγή όλων των αντιδημάρχων στο Δήμο Αρταίων

- Τι δείχνει η «κοπτοραπτική» του Δημάρχου
- Ποια ονόματα ακούγονται για αντιδήμαρχοι και σε ποιες θέσεις


   Αλλαγές σε πρόσωπα και αντιδημαρχίες σχεδιάζει να πραγματοποιήσει μετά το καλοκαίρι ο δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης, που όπως όλα δείχνουν θα ανατρέπει εντελώς πρόσωπα και δομές.
   Παρότι όπως ο ίδιος ο Δήμαρχος Αρταίων φέρεται να δηλώνει πως εκείνος δεν έχει κανένα λόγο στις αλλαγές, αλλά απλώς υλοποιεί αποφάσεις της Δημοτικής Ομάδας, ακούγεται πως τα πρόσωπα που έχει επιλέξει θα υπηρετούν και την προσπάθεια να βελτιωθεί ο τρόπος διοίκησης του Δήμου, ενώ παράλληλα, στέλνει μηνύματα προς κάθε κατεύθυνση για το τι θα συμβεί στα επόμενα τρία χρόνια που απομένουν μέχρι και τις εκλογές.
   Μεταξύ των «μηνυμάτων» λέγεται πως θα είναι και η αναδιοργάνωση των αντιδημαρχιών, ώστε να προσαρμοσθούν στις επιθυμίες του Δημάρχου Αρταίων, αφού το Δημαρχοκεντρικό σύστημα που έτσι κι αλλιώς υπάρχει θεσμοθετημένο, η Δημαρχιακή Αρχή με τις επιλογές της το έχει κάνει ακόμη πιο συγκεντρωτικό.
   Πάντως, οι πρώτες ακριτομυθίες που ακούγονται από εν ενεργεία αντιδημάρχους, δείχνει πως οι διαφωνίες που υπάρχουν μέσα στην Δημοτική Ομάδα της παράταξής του, σχετικά με τον τρόπο διοίκησης, θα ενταθούν και ίσως να δημοσιοποιηθούν στο κρίσιμο διάστημα των αλλαγών. «Ούτε μία κλήση δεν μας αφήνει να σβήνουμε», ακούστηκε να λέει αντιδήμαρχος σε παρέα, θέλοντας να δείξει πως ο Χρ. Τσιρογιάννης δεν αφήνει χώρο σε άλλους εκλεγμένους συνεργάτες να έχουν επαφή με τους ψηφοφόρους, επιλέγοντας ένα κλειστό σύστημα διοίκησης με εκείνον επικεφαλής σε όλα. Πάντως οι στόχοι που έχει θέσει για τα επόμενα τρία χρόνια διοίκησης ο Χρ. Τσιρογιάννης που είναι η «καθαρή πόλη», η «ελεύθερη πόλη» από Ι.Χ. αυτοκίνητα και τραπεζοκαθίσματα αλλά και οδική πρόσβαση στους αγροτικούς δρόμους –όπως λένε οι σημερινοί αντιδήμαρχοι αλλά και δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας- θα είναι δύσκολο να επιτευχθούν.

  Γκρίζες ζώνες
   Σε ότι αφορά την καθαριότητα, δεν φαίνεται να επιτυγχάνεται ο στόχος στην προσπάθεια της ανακύκλωσης, ούτε και στην κομποστοποίηση ενώ μεγάλα προβλήματα υπάρχουν με τους εργαζόμενους.
   Σε ότι αφορά την κυκλοφορία των αυτοκινήτων στην πόλη, αλλά και την κατάληψη δρόμων και πλατειών από τραπεζοκαθίσματα, η εικόνα είναι χειρότερη από εκείνη που ανέλαβε από τον Γ. Παπαλέξη. Τέλος και σε ότι αφορά την αγροτική οδοποιία, τα παράπονα των ανθρώπων που καθημερινά δίνουν την «μάχη της λακκούβας» παραμένουν σε υψηλή ένταση.

  Κοπτοραπτική
   Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, ο κύβος ερρίφθη και ο Δήμαρχος Αρταίων έχοντας ως υπομόχλιο την απόφαση της Δημοτικής Ομάδας για αλλαγές σε όλους και σε όλες τις θέσεις, αποφάσισε να αντικαταστήσει όλους του Αντιδημάρχους, επιτυχημένους και μη, προκειμένου να μην υπάρξουν έτι περαιτέρω διαφωνίες και αντιπαραθέσεις.
   Πάντως, στην αρχή της θητείας του ο Χρ. Τσιρογιάννης, είχε μοιράσει σε όλους θέσεις, πέραν εκείνων των Αντιδημάρχων και μάλιστα στις σχετικές δηλώσεις υποστήριζε πως «οι θέσεις των αντιδημάρχων, δεν είναι οι μόνες θέσεις ευθύνης και προσφοράς στο Δήμο μας. Για τους πιο πάνω λόγους, ορίζουμε και εντεταλμένους συμβούλους, όλους τους δημοτικούς συμβούλους, οι οποίοι θα συνεπικουρούν στο έργο της Δημοτικής Αρχής». Πάντως, οι εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι δηλώνουν πως μετά από τα 2 πρώτα χρόνια, οι καλές προθέσεις, παρέμεναν προθέσεις.

  Ποιοι φεύγουν, ποιοι έρχονται
   Υπενθυμίζοντας ποιοι είχαν ποιες θέσεις αντιδημάρχων, καταγράφουμε και τα πρώτα ονόματα τα οποία βρίσκονται στο επίκεντρο των συζητήσεων μεταξύ του Δημάρχου Αρταίων και των στενών υπηρεσιακών συνεργατών του, για τις ανάλογες θέσεις


LOLOS ANDREAS- ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ Οικονομικών, Κοινωνικής Πολιτικής & Αξιοποίησης Δημοτικής Περιουσίας είχε ορισθεί ο ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΤΗΛΑΣ η θέση ήταν Άμισθη (αναπληρωτής Δημάρχου). Για τη θέση αυτή το μεγάλο φαβορί είναι ο γνωστός φοροτεχνικός ελεύθερος επαγγελματίας Ανδρέας Λώλος. Ο κ. Λώλος, είχε ορισθεί Εντεταλμένος Σύμβουλος Υποστήριξης της Επιχειρηματικότητας

KOTSARINHS MIXALHS
 - ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ Εξυπηρέτησης του Δημότη, Αγροτικής Ανάπτυξης & Διοικητικών είχε ορισθεί ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΑΛΑΓΚΑΣ και η θέση ήταν Άμισθη (Δ.Ε. Αμβρακικού). Για τη θέση αυτή ακούγεται το όνομα του ΜΙΧΑΛΗ ΚΟΤΣΑΡΙΝΗ που είχε τη θέση του Εντεταλμένου Συμβούλου Ανάδειξης Τοπικών Αγροτικών Προϊόντων
SFHKAS DHMHTRHS
 - ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ Παιδείας, Αθλητισμού και Διά Βίου Μάθησης είναι ο ΧΑΡΗΣ ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ (Δ.Ε. Αρταίων), για τη θέση του οποίου ακούγεται ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης & Κυκλοφοριακής Αγωγής ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΦΗΚΑΣ.


KOYTROYMPA ANNA MARIA
 - ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ Πολιτισμού, Τουρισμού & Απασχόλησης είναι ο ΛΙΟΝΤΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ (Δ.Ε. Βλαχερνών) στη θέση του οποίου ακούγεται πως ο Δήμαρχος θα προτείνει την Εντεταλμένη Σύμβουλο Στήριξης Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες ΑΝΝΑ-ΜΑΡΙΑ ΚΟΥΤΡΟΥΜΠΑ.

PANETAS GIORGOS ADAE OTA ARTA 2015
 - ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ Τεχνικών Έργων, Πολεοδομίας & Πολιτικής Προστασίας είναι ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ (ΔΕ Ξηροβουνίου) στη θέση του οποίου λέγεται πως θα προταθεί ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας & Εξοικονόμησης Ενέργειας ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΝΕΤΑΣ.

XARAKLIAS KOSTAS NEWW
 - ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ Καθαριότητας, Πρασίνου & Προστασίας Περιβάλλοντος είναι ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΑΛΑΚΑΣ (Δ.Ε. Φιλοθέης), για τη θέση του οποίου ακούγεται πως θα επιλεγεί ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Ανακύκλωσης, Κομποστοποίησης & Διαλογής στην Πηγή ΚΩΝ/ΝΟΣ ΧΑΡΑΚΛΙΑΣ

   Πάντως, οι πρώτες πληροφορίες θέλουν μετά την οριστικοποίηση των επιλογών και εφόσον αυτές οι επιλογές γίνουν αποδεκτές είτε από τους προταθέντες, είτε από την υπόλοιπη δημοτική ομάδα, ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης σε συνεργασία με τους νέους αντιδημάρχους θα πρέπει να βρει νέους ρόλους στους πρώην αντιδημάρχους και στους υπόλοιπους δημοτικούς συμβούλους.

  ΕΝΤΕΤΑΛΜΕΝΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ
   Οι Εντεταλμένοι Σύμβουλοι, που ενδεχομένως να βρεθούν χωρίς ουσιαστικό ρόλο στην επόμενη 2ετία, αλλά έχουν ήδη ρόλο είναι οι: Πληροφορικής & Ηλεκτρονικής Εξυπηρέτησης του Δημότη, ΜΙΛΤΙΑΔΟΥΣ ΓΙΩΡΓΟΣ, Εθελοντισμού και Νέας Γενιάς, ΣΙΑΦΑΚΑΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ, Δημόσιας Υγείας, ΒΛΑΧΟΣ ΜΙΧΑΛΗΣ, Εγκαταστάσεων Επεξεργασίας Αστικών Λυμάτων & προστασίας του Αμβρακικού Κόλπου ΖΕΡΒΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ, Οδικής Ασφάλειας και Ασφάλειας του Δημότη ΛΙΛΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ, Ισότητας των Φύλων ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΥ-ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑ ΘΕΑΝΩ, Σύμβουλος Πτηνο-Κτηνοτροφικών θεμάτων ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΕΤΑΝΙΤΗΣ.
   Σε περίπτωση επίσης τοποθέτησης των αντιδημάρχων που ακούγονται θα υπάρξουν αλλαγές και σε άλλους δημοτικούς οργανισμούς, όπου στην ΑΔΑΕ-ΔΗΚΕΔΑ Πρόεδρος ΝΠΔΔ Κέντρο Κοινωνικής Μέριμνας - Παιδείας - Αθλητισμού - Πολιτισμού είναι ο ΧΑΡΑΚΛΙΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ, Αντιπρόεδρος ΝΠΔΔ Κέντρο Κοινωνικής Μέριμνας - Παιδείας - Αθλητισμού - Πολιτισμού είναι ο ΚΟΤΣΑΡΙΝΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ, Πρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου Α.Δ.Α.Ε. ΟΤΑ ΠΑΝΕΤΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ.

πηγή: ΗΧΩ της Άρτας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.