28 Ιουν 2016

Όλγα Γεροβασίλη: Επιδιώκουμε ένα υγιές επενδυτικό περιβάλλον, στο οποίο θα επιβραβεύονται οι παραγωγικές και υπεύθυνες επιχειρήσεις

Χαιρετισμός της Κυβερνητικής Εκπροσώπου στο 6ο Ετήσιο Συνέδριο Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, Capital Link, «Αντιμετωπίζοντας τις Προκλήσεις»


Αγαπητοί σύνεδροι,
Κυρίες και κύριοι,
Η Ελλάδα βρίσκεται στην απαρχή μίας νέας περιόδου εμπιστοσύνης, οικονομικής ασφάλειας και επενδυτικής προοπτικής.
Πρόσφατα, ολοκληρώσαμε με επιτυχία την πρώτη αξιολόγηση. Πετύχαμε να διασφαλίσουμε τόσο την οικονομική σταθερότητα όσο και την κοινωνική συνοχή.
Τις δύο θεμελιώδεις δηλαδή προϋποθέσεις για τη δημιουργία ενός ασφαλούς επενδυτικού περιβάλλοντος.
Σε μία περίοδο πολιτικών εξελίξεων ιστορικής σημασίας στην Ευρώπη, και σε μία γεωγραφική περιοχή όπου δεν λείπουν τα φαινόμενα αστάθειας, η Ελλάδα αποτελεί έναν πυλώνα ασφάλειας και σταθερότητας.
Σήμερα, ανοίγεται ο δρόμος για επενδυτική δραστηριοποίηση σε δεκάδες τομείς, όπου η χώρα μας παρουσιάζει αξιοσημείωτες ευκαιρίες. Ειδικά στις εφαρμογές υψηλής τεχνολογίας, την ενέργεια, τον τουρισμό και τις υποδομές, οι δυνατότητες είναι πολύ μεγάλες. Για μικρούς και μεγάλους επενδυτές. Για Έλληνες και ξένους. Και βέβαια για τους ομογενείς μας, οι οποίοι έχουν αποδειχτεί πολύτιμοι αρωγοί της πατρίδας τις δύσκολες περιόδους της ελληνικής ιστορίας.
Δική μας υποχρέωση, η διαμόρφωση ενός ασφαλούς και διαφανούς περιβάλλοντος, ίσων ευκαιριών και απαλλαγμένου από στρεβλώσεις.
Είμαστε πλέον έτοιμοι για την απρόσκοπτη υλοποίηση αναπτυξιακών πολιτικών. Το σχετικό νομοσχέδιο ψηφίστηκε ήδη από τη βουλή. Ταυτόχρονα, προχωρά με επιταχυνόμενους ρυθμούς η αξιοποίηση όλων των χρηματοδοτικών εργαλείων, όπως το ΕΣΠΑ και το πακέτο Γιουνκέρ. Ειδικά στο ΕΣΠΑ, η χώρα μας πέτυχε τα μεγαλύτερα ποσοστά απορρόφησης από όλα τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και προφανώς της ευρωζώνης.

Κυρίες και κύριοι,
Σε αυτήν την πολύ κρίσιμη για το μέλλον της Ελλάδας στιγμή, ο ρόλος της υγιούς επιχειρηματικότητας είναι κρισιμότατος.
Εξίσου κρίσιμος εκείνος της ομογένειας. Πρεσβευτές της χώρας μας στο εξωτερικό, οι ομογενείς λειτουργούν πολλαπλασιαστικά για την προσέλκυση κεφαλαίων και επενδύσεων. Να γίνουν οι φορείς μίας νέας πραγματικότητας στην ελληνική οικονομία. Μιας πραγματικότητας που διαμορφώνουμε συστηματικά, για την απαλλαγή από την ολιγοπωλιακή και κρατικοδίαιτη επιχειρηματικότητα. Την ανάδειξη της καινοτομίας και της εφευρετικότητας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Την ενίσχυση νέων συνεργατικών σχημάτων και της κοινωνικής οικονομίας.
Αυτές είναι οι προϋποθέσεις για μία πραγματικά δίκαιη αναπτυξιακή προοπτική. Όχι για μία επίπλαστη και εύθραυστη οικονομική μεγέθυνση, όπως αυτή που άφησε τη χώρα μας απροστάτευτη απέναντι στην πρόσφατη οικονομική κρίση. Αλλά για τη δημιουργία πλούτου από την πραγματική παραγωγή, την ανθρώπινη διάνοια και πρωτοβουλία.
Για μία δίκαιη ανάπτυξη για όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες.
Γιατί εμείς επιλέγουμε ακριβώς αυτόν το δρόμο για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και όχι το δρόμο της συντριβής της εργασίας.
Γι’ αυτό και επιδιώκουμε ένα υγιές επενδυτικό περιβάλλον, στο οποίο θα επιβραβεύονται οι παραγωγικές και υπεύθυνες επιχειρήσεις. Αυτήν ακριβώς άλλωστε την υπευθυνότητα βραβεύετε σήμερα εδώ. Τις καλύτερες πρακτικές εκείνων που επιδεικνύουν τόσο επιχειρηματική όσο και κοινωνική υπευθυνότητα. Την πραγματικά χρήσιμη, όχι μόνο για την οικονομία, αλλά για όλη την κοινωνία, επιχειρηματικότητα.

Κυρίες και κύριοι,
Εκ μέρους και του πρωθυπουργού, προσβλέπω στην ενίσχυση του ετήσιου συνεδρίου σας για την περαιτέρω ανάδειξη της εταιρικής ευθύνης, στα χρόνια που έρχονται.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.