9 Ιουν 2016

Η Ιατρική Εταιρεία Άρτας τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη

Το αίμα μας ενώνει όλους – Γίνε εθελοντής αιμοδότης

   «Η Ιατρική Εταιρεία Άρτας τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη στις 14 ΙΟΥΝΙΟΥ ημερομηνία γέννησης του γιατρού Κάρλ Λαντστάινερ που εφηύρε τις ομάδες αίματος το 1900» και σε σχετική ανακοίνωση που υπογράφεται από την Πρόεδρο της Ιατρικής Εταιρείας Λίτσα Ανδρέου και τον Γραμματέα Γιώργο Κατηνιώτη αναφέρει τα εξής:
   «Το κεντρικό μήνυμα της φετινής Παγκόσμια Ημέρας του Εθελοντή Αιμοδότη είναι: Το αίμα μας ενώνει όλους.
   Το αίμα μας ενώνει όλους αλλά είναι κάτι πολύ ξεχωριστό και μοναδικό γιατί ούτε παρασκευάζεται σε εργαστήρια, ούτε αντικαθίσταται, ούτε υποκαθίσταται. Το αίμα δεν πουλιέται, ούτε αγοράζεται. Το αίμα μόνο προσφέρεται. Προσφέρεται εθελοντικά από έναν άνθρωπο σε έναν άλλο άγνωστο άνθρωπο χωρίς υλικό ή ηθικό συμφέρον, χωρίς υπολογισμούς και χωρίς διακρίσεις ταξικές ή φυλετικές.
Μοναδική πράξη αλτρουισμού για τον άνθρωπο, τον εθελοντή αιμοδότη!!!
   Λίγα λεπτά από τη ζωή μας και μια μικρή ποσότητα (450 ml) από αυτό το πολύτιμο υγρό που ρέει μέσα μας, μπορεί να σώσει άλλους ανθρώπους. Τραυματίες τροχαίων ατυχημάτων, άτομα που πάσχουν από μεσογειακή αναιμία στην πλειονότητά τους παιδιά, ασθενείς με ογκολογικά προβλήματα π.χ λευχαιμία και ιδιαίτερα όταν υποβάλλονται σε χημειοθεραπείες, ασθενείς που πάσχουν από αιματολογικά νοσήματα, έγκυες που εμφανίζουν επιπλοκές κατά τη διάρκεια του τοκετού ...
   Υποψήφιος λοιπόν αιμοδότης είναι κάθε υγιής άνθρωπος και υποψήφιοι δέκτες είμαστε όλοι εμείς στην οποιαδήποτε δύσκολη και απρόβλεπτη καμπή της πορείας της υγείας μας.
   Γίνε λοιπόν εθελοντής αιμοδότης! Μην διστάζεις.
   Μην αφήνεις κάτι που είναι τόσο σημαντικό για το αύριο αν μπορείς να το κάνεις σήμερα. Οι άνθρωποι που χρειάζονται αίμα δεν μπορούν να περιμένουν.
   Γίνε εθελοντής αιμοδότης!!
   Δώρισε λίγο από το αίμα σου και χάρισε μια ολόκληρη ζωή. Γίνε εσύ ο πιο δυνατός κρίκος στην αλυσίδα της ζωής.
   Την Τρίτη 14 ΙΟΥΝΙΟΥ θα γίνει αιμοληψία στα γραφεία του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών – Σκουφά 79 ΑΡΤΑ – (από 9:00 έως 13:30)».
πηγή: ΗΧΩ της Άρτας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.