1 Ιουν 2016

ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ: Επετεύχθη συμφωνία για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης - Εκταμιεύεται η δόση

Έγιναν δεκτές οι ελληνικές θέσεις για ΕΚΑΣ, ΑΔΜΗΕ, ασφαλιστικό, συνεχίζεται η διαπραγμάτευση για τα κόκκινα δάνεια

   Ύστερα μαραθώνιες διαβουλεύσεις, που ολοκληρώθηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες, επήλθε τελικά συμφωνία στα θέματα που παρέμεναν ανοιχτά για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης και, εντός των προσεχών ημερών, εκταμιεύεται η υποδόση των 7,5 δισ. ευρώ.
   Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, επήλθε συμφωνία στο θέμα του ΕΚΑΣ, ώστε να μην υποχρεωθούν οι δικαιούχοι να το επιστρέψουν αναδρομικά από 1ης Ιανουαρίου 2016.
   Επίσης, έγιναν δεκτές οι ελληνικές προτάσεις για τον ΑΔΜΗΕ και τις μεταβατικές διατάξεις για το νέο ασφαλιστικό. Οι σχετικές τροπολογίες θα έλθουν αύριο προς ψήφιση στη Βουλή.
    Το μόνο θέμα που παραμένει ανοιχτό είναι τα κόκκινα δάνεια, για τα οποία συνεχίζεται η διαπραγμάτευση σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων.
   Σήμερα Τετάρτη 1η Ιουνίου και αύριο Πέμπτη 2 Ιουνίου θα συζητηθούν στην Ολομέλεια της Βουλής οι τροπολογίες για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, όπως έκανε γνωστό την Τρίτη ο πρόεδρος του Σώματος, Νίκος Βούτσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.