29 Ιουν 2016

Υπογράφηκε η απόφαση για τα έργα Διαχείρισης απορριμμάτων στην Ήπειρο

- Περιλαμβάνει και Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων
- Ο ΧΥΤΑ Βλαχέρνας μετατρέπεται σε ΧΥΤΥ

   Την Τρίτη 28 Ιουνίου 2016 πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση της Επιτροπής Συντονισμού Μεγάλων Έργων Υποδομής στο Μέγαρο Μαξίμου υπό το συντονιστή Υπουργό Επικρατείας Αλέκο Φλαμπουράρη.
   Η ημερήσια διάταξη περιλάμβανε την εξέταση της πορείας των έργων διαχείρισης απορριμμάτων στις 13 Περιφέρειες της χώρας.
   Στις Περιφέρειες Κρήτης και Ηπείρου έχουν ήδη υπογραφεί οι σχετικές αποφάσεις έγκρισης της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων ΣΜΠΕ) προκειμένου να ξεκινήσουν το συντομότερο δυνατό τα έργα Διαχείρισης απορριμμάτων - ειδικότερα στην Ήπειρο ο Περιφερειακός σχεδιασμός ΠΕΣΔΑ περιλαμβάνει και Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων που θα κατασκευαστεί με σύμπραξη Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ). Αντίστοιχα στην Περιφέρεια Θεσσαλίας οι αντίστοιχη απόφαση αναμένεται να υπογραφεί άμεσα.
   Σχετικά με τα έργα διαχείρισης απορριμμάτων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και Ιόνιων νήσων οι Υπουργοί που συμμετείχαν στη συνεδρίαση εξέφρασαν την έντονη ανησυχία τους για τις μεγάλες καθυστερήσεις που παρατηρούνται στην κατάθεση των Περιφερειακών τους Σχεδίων Διαχείρισης Αποβλήτων. Ειδικά στην Κέρκυρα όπου υπάρχουν σοβαρά προβλήματα με τα σκουπίδια τονίστηκε ότι πρέπει να παρθεί κάθε αναγκαίο μέτρο προκειμένου να λειτουργήσει προσωρινά ξανά ο ΧΥΤΑ του Τεμπλονίου. Το γεγονός ότι υπάρχει στη διάθεση της Περιφέρειας Ιονίων νήσων κονδύλι 4.200.000 ευρώ για σχετικά έργα μπορεί να βοηθήσει να αποσυμφορηθεί άμεσα η κατάσταση.
   Για τις υπόλοιπες Περιφέρειες οι προβλεπόμενες διαδικασίες βρίσκονται σε εξέλιξη και θα ολοκληρωθούν εντός των αμέσως επόμενων μηνών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.