29 Ιουν 2016

Επανέρχεται το αυξημένο επίδομα «άγονου» αγροτικού ιατρείου (400 Ευρώ) στους γιατρούς που θα υπηρετήσουν σε αυτά

- Ποια αγροτικά ιατρεία στην Ήπειρο χαρακτηρίζονται ως «άγονα»
Πολάκης: «ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ και εσείς κλάψτε ότι δεν αλλάζει τίποτα (δεξιά και αριστερά)»

   Έχοντας ως στόχο την ενίσχυση της στελέχωσης των δημόσιων δομών υγείας στις άγονες και δυσπρόσιτες περιοχές, το υπουργείο Υγείας, χαρακτηρίζει 25 αγροτικά ιατρεία της Ηπείρου (311 σε ολόκληρη τη χώρα) ως «άγονα».
   Παράλληλα, αναγνωρίζοντας τη σημαντική συμβολή των γιατρών στην προάσπιση της δημόσιας περίθαλψης και στη διασφάλιση του δικαιώματος των κατοίκων αυτών των περιοχών σε αξιόπιστη υγειονομική φροντίδα, επαναφέρει αυξημένο το επίδομα αγόνου (400 ευρώ) στους γιατρούς που θα υπηρετήσουν σε αυτά τα ιατρεία (και αναδρομικά από το Φλεβάρη, σε όσους γιατρούς υπηρετούν ήδη σε αυτά).
   Αναλυτικά τα ωφελούμενα Αγροτικά Ιατρεία της Ηπείρου είναι τα εξής:
- Στην Π.Ε. Ιωαννίνων, τα Περιφερειακά Ιατρεία: Τσεπελόβου, Καλαρρυτών, Ραφταναίων, Πλατανούσας, Πάδων, Βούρμπιανης, Αγίας Βαρβάρας, Αγίας Παρασκευής και Δροσοπηγής
- Στην Π.Ε. Άρτας, τα Περιφερειακά Ιατρεία: Γραικικού, Λεπιανών, Ραμιας, Καταρράκτη, Βουργαρελίου, Κυψέλης, Κεντρικού, Τετρακώμου, Μυρόφυλλου, Θεοδωριανών, Ροδαυγής και Αθαμανίου.
- Στην Π.Ε. Θεσπρωτίας, τα Περιφερειακά Ιατρεία: Αγίων Πάντων, Λια, Λίστας και Παλαιοχωρίου.
   «ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ και εσείς κλάψτε ότι δεν αλλάζει τίποτα (δεξιά και αριστερά)», σχολίασε για τη σημαντική αυτή απόφαση, ο αν. Υπ. Υγείας, Παύλος Πολάκης, σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.