25 Ιουν 2016

Τι δεν μας είπαν τα κανάλια (Παρασκευή 24/6)

Πάλι τους... "ξέφυγαν" κάποιες ειδήσεις

   Στα δελτία, όπως ήταν αναμενόμενο, κυριάρχησε το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στη Βρετανία και οι αντιδράσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό.


   Υπήρξαν, όμως, όπως πάντα, και οι ειδήσεις που τα κανάλια δεν προβάλλουν:


23 υποθέσεις - φωτιά στον χώρο της Υγείας που στάλθηκαν στις καλένδες της Δικαιοσύνης
Στον ενδεικτικό κατάλογο των υποθέσεων για τις οποίες η πολιτική ηγεσία δεν έχει λάβει ενημέρωση αν έχουν ασκηθεί ποινικές διώξεις, περιλαμβάνεται πλήθος παρατυπιών που χρήζουν διερεύνησης. (αναλυτικά)
Τρ. Αλεξιάδης: Δράκοι και μυθεύματα τα περί παραγραφής υποθέσεων μεγάλης φοροδιαφυγής
«Πολύ κάρβουνο έχει πέσει. Κάποιοι επαναφέρουν δράκους και μυθεύματα. Αποτελούν παραπληροφόρηση, οι ισχυρισμοί ότι η κυβέρνηση μεθοδεύει την παραγραφή 12.000 μεγάλων φορολογικών υποθέσεων. Ενοχλούνται αυτοί που βλέπουν ότι το ΣΔΟΕ έχει επιτυχίες στην καταπολέμηση των ναρκωτικών, στον τομέα των αυτοκινήτων και από χθες και στο χώρο του ποδοσφαίρου», τόνισε χαρακτηριστικά, απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Δημήτρη Καμμένου.
«Η πραγματικότητα είναι ότι μεταφέρθηκαν περίπου 4.000 φάκελοι, εξ αυτών οι 1.196 ήταν με εισαγγελική παραγγελία και οι 2.751 αφορούν άλλες σοβαρές υποθέσεις. Ακόμη παραμένουν για μεταφορά άλλες 25.000 υποθέσεις», επεσήμανε ο κ. Αλεξιάδης και απέδωσε τις αδυναμίες που παρουσιάζονται στο περιορισμένο προσωπικό που υπάρχει. (αναλυτικά)

«Πολεμική από οργανωμένα πολιτικά και οικονομικά συμφέροντα» καταγγέλλει ο Ν. Φίλης
«Η πολεμική εναντίον μου έχει σχέση με τον ιδιαίτερα ευαίσθητο χαρακτήρα του υπουργείου» τόνισε ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης, κάνοντας λόγο για «πολεμική από οργανωμένα πολιτικά και οικονομικά συμφέροντα που αντιτίθενται στις αλλαγές και τις μεταρρυθμίσεις που ο ΣΥΡΙΖΑ προωθεί στον χώρο της Παιδείας». «Την είχε δεχτεί πριν από μένα και ο Αριστείδης Μπαλτάς» συμπλήρωσε, μιλώντας εφ' όλης της ύλης στο «Hot Doc». (αναλυτικά)

Ρ. Αντωνοπούλου: «Στόχος ένας μόνιμος, λειτουργικός και αξιόπιστος Μηχανισμός Διάγνωσης Αναγκών της αγοράς εργασίας»
«Με τη δημιουργία και λειτουργία του Μηχανισμού Διάγνωσης Αναγκών της Αγοράς Εργασίας έχουμε πλέον ένα εργαλείο στα χέρια μας, το οποίο θα διασφαλίσει ότι οι πόροι του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου και της χώρας θα διατίθενται με τον πιο αποτελεσματικό και παραγωγικό τρόπο για την υποστήριξη των ανέργων και των πολιτικών απασχόλησης», επεσήμανε στην εισαγωγική ομιλία της η Αναπληρώτρια Υπουργός Εργασίας, Ράνια Αντωνοπούλου, στην ημερίδα που διοργάνωσε σήμερα το Υπουργείο σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, με αφορμή την ολοκλήρωση του Μηχανισμού Διάγνωσης Αναγκών της Αγοράς Εργασίας. (αναλυτικά)

Μέχρι τα τέλη Ιουνίου αναμένεται η έκδοση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης, που θα καθορίζει τη συγκρότηση και λειτουργία των δευτεροβάθμιων επιτροπών προσφυγών
Οι επιτροπές αυτές, θα εξετάζουν σε δεύτερο βαθμό τις αιτήσεις ασύλου που απορρίφθηκαν σε πρωτοβάθμιο επίπεδο και αφορούν σε αιτούντες που εισήλθαν στη χώρα μετά τη Συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, τους δύο δικαστές- μέλη των επιτροπών θα ορίζει η Γενική Επίτροπος των Δικαστηρίων, ενώ το τρίτο μέλος θα υποδεικνύει η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες. Σημειώνεται ότι η νέα σύνθεση των επιτροπών θεσμοθετήθηκε με την πρόσφατη τροπολογία του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής. (αναλυτικά)

Εξελίξεις στη δίκη της Χρυσής Αυγής
Δύο από τους κατηγορούμενους της δικογραφίας για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα αναγνώρισε ο μάρτυρας Νικόλαος Μαντάς, ως τα πρόσωπα που είδε στην καφετέρια Κοράλλι, λίγη ώρα πριν αφήσει την τελευταία του πνοή ο 34χρονος μουσικός. (αναλυτικά)
O αστυνομικός Ν. Ντάφος, μάρτυρας στη δίκη της Χρυσής Αυγής, με σαφήνεια υπέδειξε ως δράστη της εγκληματικής επίθεσης της 17ης Σεπτεμβρίου 2013 τη ναζιστική οργάνωση, αλλά κατέθεσε και την προσωπική του μαρτυρία από μια άλλη, παλιότερη επίθεση της Χρυσής Αυγής, που πραγματοποιήθηκε σε τζαμί στα Καμίνια τον Αύγουστο του 2012. (αναλυτικά)

Νέο σύστημα υλοποίησης της δράσης «Εναρμόνιση Οικογενειακής & Επαγγελματικής Ζωής»
Υπογράφηκε χθες (22/06/2016) η Κοινή Υπουργική Απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή, της Αναπληρώτριας Υπουργού Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κας. Θεανώς Φωτίου και του Υφυπουργού Οικονομίας, Ανάπτυξης & Τουρισμού κ. Αλέξη Χαρίτση αναφορικά με το νέο σύστημα υλοποίησης της δράσης «Εναρμόνιση Οικογενειακής & Επαγγελματικής Ζωής». (αναλυτικά)

Αντίστροφη μέτρηση: Με αισιοδοξία στη μάχη της Κυριακής οι Unidos Podemos
H συμμαχία των Podemos με την Ενωμένη Αριστερά στην Ισπανία όχι μόνο βρίσκεται στη δεύτερη θέση των δημοσκοπήσεων ενόψει των εκλογών της προσεχούς Κυριακής στην Ισπανία αλλά μπορεί να αποσπάσει και την απόλυτη πλειοψηφία των εδρών αν υπάρξει μετεκλογική συνεργασία με το Σοσιαλιστικό Κόμμα. (αναλυτικά)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.