3 Ιουν 2016

Νέα 24ωρη στο MEGA - Οριστική διακοπή του κεντρικού δελτίου ειδήσεων αποφάσισαν οι τεχνικοί

Δεν μπορούν να λειτουργήσουν χωρίς θαλασσοδάνεια οι κρατικοδίαιτοι "επιχειρηματίες";

   Την οριστική διακοπή του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του MEGA, με αλλεπάλληλες στάσεις εργασίας, αποφάσισε το τεχνικό προσωπικό του σταθμού. Η απόφαση ελήφθη διότι οι τεχνικοί, όπως και όλο το προσωπικό άλλωστε, παραμένει χωρίς αμοιβές επί δυόμισι μήνες.
   Στο μεταξύ, νέα 24ωρη απεργία μέχρι τις 6 το πρωί του Σαββάτου κήρυξε το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ για όλους τους δημοσιογράφους στον τηλεοπτικό σταθμό και στην ιστοσελίδα "megatv.com".
   Οι απεργιακές κινητοποιήσεις συνεχίζονται έπειτα από την αθέτηση της δέσμευσης της εργοδοσίας να καταβάλει τις οφειλόμενες αποδοχές προς τους δημοσιογράφους του β' 15νθημέρου Μαρτίου 2016, των αποδοχών των μηνών Απριλίου και Μαΐου 2016, καθώς και την ελλιπή πληροφόρηση των εργαζομένων, γεγονός το οποίο δημιουργεί κλίμα ανασφάλειας και αβεβαιότητας.
   Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ ζητεί:
      - Την άμεση καταβολή όλων των οφειλομένων αποδοχών προς τους συναδέλφους δημοσιογράφους.
      - Την άμεση ενημέρωση όλων των εργαζομένων επί των προβλημάτων που αφορούν στη λειτουργία του Τ/Σ.
   Από την πλευρά της, η Ένωση Τεχνικών Ιδιωτικών Τηλεοράσεων Αττικής (ΕΤΙΤΑ) σημειώνει: «Και επειδή ο κόμπος έφτασε στο χτένι, στην τελευταία συνέλευση των τεχνικών του MEGA αποφασίστηκε η οριστική διακοπή του κεντρικού δελτίου ειδήσεων με καθημερινές στάσεις εργασίας, μέχρις ότου καταβληθούν όλα τα δεδουλευμένα. Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε τώρα που το μεγαλύτερο ειδησεογραφικό κανάλι της χώρας, το δικό τους κανάλι, θα μείνει χωρίς κεντρικό δελτίο, αν αποφασίσουν οι μέτοχοι να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.