24 Ιουν 2016

Τι δεν μας είπαν τα κανάλια (Πέμπτη 23/6)

Οι ειδήσεις που τα κανάλια δεν... βλέπουν

   Μεγάλη αναγνωσιμότητα είχε η χθεσινή ανάρτηση "Τι δεν μας είπαν τα κανάλια", οπότε, συνεχίζω και σήμερα την αναδημοσίευση από το left.gr, για όσα... ξέχασαν να μας πουν στις ειδήσεις της Πέμπτης 23 Ιουνίου.
   Στα δελτία, όπως ήταν αναμενόμενο, κυριάρχησε το δημοψήφισμα στη Βρετανία, το συνέδριο του Economist και οι συναντήσεις του πρωθυπουργού με τους πολιτικούς αρχηγούς για τον εκλογικό νόμο και τη συνταγματική αναθεώρηση.


   Υπήρξαν, όμως, όπως πάντα, και οι ειδήσεις που τα κανάλια είτε δεν... βλέπουν είτε περνούν στα ψιλά... 
   Πάμε να τις δούμε λοιπόν:


Προτεραιότητα του κοινωνικού κράτους το ζήτημα των εξαρτήσεων


   Το Κυβερνητικό Συμβούλιο Κοινωνικής Πολιτικής (ΚΥ.Σ.ΚΟΙ.Π.) συνεδρίασε σήμερα, Πέμπτη 23 Ιουνίου με αντικείμενο «Δημόσιες Πολιτικές Αντιμετώπισης των Εξαρτήσεων». Η ειδική θεματική συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε ενόψει και της Παγκόσμιας Ημέρας κατά των Εξαρτήσεων (26 Ιουνίου), με τη συμμετοχή του Υπουργού Δικαιοσύνης, Νίκου Παρασκευόπουλου, καθώς και των τεσσάρων θεσμοθετημένων φορέων, εποπτευόμενων από το Υπουργείο Υγείας, για την αντιμετώπιση των εξαρτήσεων.
   Ο σχεδιασμός του Νέου Κοινωνικού Κράτους «Παντού, για Όλους, για Σήμερα και Αύριο» αναβιβάζει το ζήτημα των εξαρτήσεων σε κεντρική προτεραιότητα. Η έμφαση στην πρόληψη και η ενίσχυση της αντιμετώπισης των εξαρτήσεων, η καταπολέμηση του στιγματισμού, η άρση των αποκλεισμών, η επανένταξη, το άνοιγμα της κοινωνίας στα εξαρτημένα άτομα και το άνοιγμα των εξαρτημένων ατόμων στην κοινωνία, συνιστούν τους άξονες εκδίπλωσης του κυβερνητικού σχεδιασμού. (αναλυτικά)


Γ. Κατρούγκαλος: Η διαπραγμάτευση για τα εργασιακά θα είναι ιδιαίτερα σκληρή


   Τους άξονες της διαπραγμάτευσης για την αξιολόγηση του Σεπτεμβρίου όρισε ο υπουργός Εργασίας σε ενημέρωση προς τους δημοσιογράφους - Πρόκειται, όπως είπε, για τρία επίπεδα πάνω στα οποία θα δομηθεί η διαπραγμάτευση, που είναι η ανάγκη επαναφοράς των συλλογικών διαπραγματεύσεων, καθώς και τα δύο ζητήματα που θέτουν οι δανειστές, κυρίως το ΔΝΤ, δηλαδή, ο νόμος για τη συνδικαλιστική δράση και ο νόμος για τις ομαδικές απολύσεις. (αναλυτικά)


Δόθηκε λύση στο πάγωμα των εξετάσεων για διπλώματα οδήγησης 


   Τέλος στην ταλαιπωρία χιλιάδων υποψηφίων οδηγών, έφερε η τροπολογία του Υπουργείου Υποδομών που εντάχθηκε στο νομοσχέδιο με τίτλο «Κύρωση της Συμφωνίας για την Επιτροπή Συντονισμού στο πλαίσιο της Συνόδου Υπουργών Άμυνας της Νοτιοανατολικής Ευρώπης (SEDM)» και που ψηφίστηκε χθες (22/06/16), στην Ολομέλεια της Βουλής. (αναλυτικά)


Κυρώσεις στα κράτη που δεν εφαρμόζουν τις συμφωνίες για το προσφυγικό ζητεί ο Δ. Παπαδημούλης 


   Δ. Παπαδημούλης: «Έντονη, συστηματική και πολύμηνη άρνηση ορισμένων κρατών μελών της ΕΕ, να συμβάλουν στην εφαρμογή των από κοινού ευρωπαϊκών πολιτικών αντιμετώπισης των προσφυγικών ροών. Να επιβληθούν κυρώσεις στις χώρες που κατ’ εξακολούθηση δεν εφαρμόζουν τις κοινές συμφωνίες». (αναλυτικά)


Την τετράμηνη παράταση του έργου των Κοινωνικών Δομών Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας προβλέπει τροπολογία που κατέθεσε το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης 


   Σύμφωνα με την τροπολογία, οι κεντρικές, οι αποκεντρωμένες και όλες εν γένει οι υπηρεσίες του υπουργείου Εργασίας, καθώς και τα ΝΠΔΔ και τα ΝΠΙΔ που εποπτεύονται από το εν λόγω υπουργείο, μπορούν για τις ανάγκες καθαριότητας και φύλαξης των κτιρίων της ευθύνης τους, να συνάπτουν ατομικές συμβάσεις μίσθωσης έργου ή παροχής υπηρεσιών, μέχρι την 31/12/2017, με φυσικά πρόσωπα που εργάζονταν ή εργάζονται στον καθαρισμό ή τη φύλαξη των παραπάνω φορέων, βάσει οποιασδήποτε έννομης σχέσης ή σύμβασης. Η ρύθμιση αυτή επιβάλλεται για λόγους κοινωνικής δικαιοσύνης, καθώς τα ποσά που λάμβαναν οι απασχολούμενοι στην καθαριότητα και στη φύλαξη από τις εταιρείες που τους απασχολούσαν, ήταν δυσανάλογα των υπηρεσιών που παρείχαν και του ωραρίου εργασίας τους και, ταυτόχρονα, προσφέρει σημαντική εξοικονόμηση πόρων. (αναλυτικά)


Εξώδικο της Β. Θάνου προς τον Ανδρ. Βγενόπουλο και τον ΣΚΑΪ, για «ψευδέστατα, συκοφαντικά και δυσφημιστικά» στοιχεία - Η απάντηση Βγενόπουλου 


   Η πρόεδρος του Αρείου Πάγου, Βασιλική Θάνου, σε ανακοίνωσή της, αναφέρει ότι επέδωσε εξώδικη δήλωση-πρόσκληση και καλεί τον Ανδρέα Βγενόπουλο, τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ και τον διευθυντή προγράμματος του εν λόγω σταθμού, μέσα σε 10 ημέρες να αποκαταστήσουν την προσβολή της προσωπικότητάς της, η οποία συντελέσθηκε με την από 11.5.2016 συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο κ. Βγενόπουλος και μεταδόθηκε, απευθείας, από τον ΣΚΑΪ. (αναλυτικά)


Επίδομα 400 ευρώ σε γιατρούς που θα στελεχώσουν αγροτικά ιατρεία σε ακριτικές και άγονες περιοχές της χώρας 


   Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, κ. Παύλος Πολάκης, πραγματοποίησε τη δέσμευση που ανέλαβε πριν λίγο καιρό για παροχή κινήτρων για τη στελέχωση των ιατρείων σε ακριτικές και άγονες περιοχές της χώρας και ήδη η σχετική απόφαση βρίσκεται προς έγκριση στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. (αναλυτικά)


Υπόθεση Γιακουμάκη: Σε δίκη παραπέμπεται ο Χρ. Μαρκογιαννάκης 


   Σε δίκη παραπέμπεται ο πρώην υπουργός και βουλευτής της Ν.Δ. Χρήστος Μαρκογιαννάκης, για την εμπλοκή του στην υπόθεση του θανάτου του σπουδαστή στη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων Βαγγέλη Γιακουμάκη. (αναλυτικά)


Τα παιδιά δεν είναι για πούλημα: η μαύρη τρύπα του πολιτισμού μας 


   Τα στοιχεία, που αποκαλύπτουν την αληθινά σχιζοφρενική εικόνα του συστήματος παιδικής προστασίας στην Ευρώπη, κατατέθηκαν στην εκδήλωση της GUE/NGL που πραγματοποιήθηκε σήμερα (23/6) στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και οργανώθηκε από τους ευρωβουλευτές Κωνσταντίνα Κούνεβα (ΣΥΡΙΖΑ) και Τάκη Χατζηγεωργίου (ΑΚΕΛ). (αναλυτικά)



Έφθασαν στην Κρήτη πέντε ακόμη ασθενοφόρα από τα συνολικά 25 που αναλογούν στην Κρήτη


   Σήμερα παραδόθηκαν στην Περιφέρεια τα πέντε της δεύτερης "φουρνιάς" ενώ αναμένονται ακόμη οκτώ που θα ενισχύσουν τη δημόσια υγεία στο νησί. (αναλυτικά)


Αρχίζει αύριο η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για 2.500 άνεργους στα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας στις δομές υποστήριξης των προσφύγων 


   Οι ενδιαφερόμενοι άνεργοι, εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ, θα μπορούν από τις 12 το μεσημέρι της Παρασκευή 24 Ιουνίου και μέχρι τις 12 το μεσημέρι της Δευτέρας 4 Ιουλίου να υποβάλουν αίτηση, αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr) και ως πιστοποιημένοι χρήστες των ηλεκτρονικών υπηρεσιών της διαδικτυακής πύλης του Ο.Α.Ε.Δ., με τη χρήση των κωδικών πρόσβασης (Ονομασία Χρήστη και Συνθηματικό). (αναλυτικά)


Από το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ανακοινώνεται ότι, αύριο Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016 θα ενεργοποιηθεί για δωδέκατη φορά η κάρτα αλληλεγγύης 


   Το ποσό που θα πιστωθεί για την επιδότηση σίτισης ανέρχεται σε 16.653.490,00 ευρώ και αφορά 148.048 δικαιούχους του Προγράμματος για την Αντιμετώπιση της Ανθρωπιστικής Κρίσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.