24 Ιουν 2016

Ξεκίνησε το 1ο Φεστιβάλ Φωτογραφίας και Βίντεο Πρέβεζας, με 127 δημιουργούς φωτογράφους και βιντεολήπτες

Δείτε το Χάρτη με τα σημεία ενδιαφέροντος - Ώρες λειτουργίας των εκθέσεων

   Το 1o Φεστιβάλ που διοργανώνει η Ελληνική Φωτογραφική Εταιρεία Πρέβεζας, με την συνεργασία του Δήμου Πρέβεζας, φιλοδοξεί να καταξιωθεί ως η κορυφαία συνάντηση των δημιουργών στο χώρο της φωτογραφίας και του βίντεο στην βορειοδυτική Ελλάδα, αγκαλιάζοντας τις καλλιτεχνικές αναζητήσεις από τον Ελληνικό χώρο αρχικά και φιλοδοξώντας τον διεθνή στην συνέχεια, αξιοποιώντας τις υπάρχουσες δομές και την θερμή αποδοχή της τοπικής κοινωνίας, δίνοντας ταυτόχρονα την δυνατότητα τόσο σε καταξιωμένους δημιουργούς όσο και σε νέους να παρουσιάσουν αξιόλογες εργασίες στον τομέα της φωτογραφίας, του βίντεο και των εγκαταστάσεων.
   127 δημιουργοί φωτογράφοι και βιντεολήπτες που εκφράζονται με την στατική η την κινούμενη εικόνα είναι φέτος οι επιλεγμένοι να συμμετάσχουν.
   Στο φεστιβάλ εντάσσονται 21 ατομικές εκθέσεις φωτογραφίας, 1 επετειακή ομαδική, 3 εγκαταστάσεις και η συμμετοχή – προβολή 57 ταινιών βίντεο, έργα 66 δημιουργών.
   Παράλληλα με το εκθεσιακό πρόγραμμα ολοκληρώνουν τις δραστηριότητες του φεστιβάλ, κυκλικά τραπέζια για την φωτογραφία το βίντεο και τις εγκαταστάσεις, βραδιά αφιερωμένη στην ιστορία της Ελληνικής φωτογραφίας, Portfolio Reviews και παρουσιάσεις βιβλίων.
   Είναι αξιοσημείωτο ότι την πρωτοβουλία της ΕΦΕΠ αγκάλιασαν όλοι οι τοπικοί φορείς για αυτό το 1ο φεστιβάλ που για πρώτη φορά πραγματοποιείται στην πόλη της Πρέβεζας. Θεωρώ ότι τέτοιες πρωτοβουλίες συμβάλουν αποφασιστικά στην πολιτιστική ανάπτυξη και έχουν μια προστιθέμενη αξία επειδή πραγματοποιούνται στην περιφέρεια.

O Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ:
Δρ. Γρηγόρης Βλασσάς , Καθηγητής ΤΕΙ Αθήνας

 ————

   Η ΕΦΕΠ μετά από 8 χρόνια συνεχούς παρουσίας στο χώρο της φωτογραφίας τόσο σε τοπικό όσο και σε εθνικό επίπεδο και συνεχίζοντας τη δημιουργική της πορεία, διοργανώνει σε συνεργασία με το Δήμο Πρέβεζας το 1ο Φεστιβάλ Φωτογραφίας και Βίντεο.
   Με τη πρωτοβουλία αυτή, η ΕΦΕΠ φιλοδοξεί να φέρει πιο κοντά στην τοπική κοινωνία την τέχνη της φωτογραφίας και του βίντεο, να αναπτύξει νέες συνεργασίες με τις περιφερειακές φωτογραφικές ομάδες και να ενδυναμώσει τις παλιές και να μεταδώσει σε όσο το δυνατό περισσότερο κόσμο την αγάπη για την τέχνη της εικόνας γενικότερα.
   Με αφετηρία το φετινό φεστιβάλ η ΕΦΕΠ ευελπιστεί, η πόλη της Πρέβεζας να καταστεί ένα κέντρο δημιουργικής συνάντησης για τους φίλους της στατικής και της κινούμενης εικόνας και το φεστιβάλ να εξελιχθεί σε ένα καλλιτεχνικό θεσμό στον ελληνικό χώρο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.