27 Μαΐ 2016

Στήριξη στη δημόσια υγεία της Άρτας, προς όφελος της τοπικής κοινωνίας

Χρήσιμη συνεργασία Δήμου και Νοσοκομείου Άρτας


   Το μεσημέρι της Τετάρτης 25 Μαΐου πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Αντιπροέδρου του Νοσοκομείου Άρτας, Βασίλη Μπαλάσκα και του Διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας, Χρήστου Ναθαναήλ, με το Δήμαρχο Αρταίων, Χρήστο Τσιρογιάννη.
   Συζητήθηκε μια σειρά θεμάτων που αφορούν το Νοσοκομείο Άρτας, καθώς και οι τρόποι συνεργασίας των δυο πλευρών, στα πλαίσια και του σχετικού Νόμου 4368/2016, ο οποίος δίνει τη δυνατότητα στους ΟΤΑ, για την κάλυψη έκτακτων λειτουργικών αναγκών στα Νοσοκομεία. 
   Συγκεκριμένα, συζητήθηκε το θέμα της προμήθειας του αξονικού τομογράφου, των αναλωσίμων ειδών πρώτης ανάγκης, των υπερωριών του προσωπικού, της δημιουργίας Κέντρου Ημέρας για τη νόσο Αλτσχάιμερ, μέσα από το ΕΣΠΑ, την παραχώρηση χώρων στο παλιό Νοσοκομείο για μονάδες του ΟΚΑΝΑ και του ΚΕΘΕΑ, της παραχώρησης ενός αγροτικού ιατρού για το ΚΑΠΗ Άρτας και της συμμετοχής και αρωγής του Νοσοκομείου στη σχεδιαζόμενη δημιουργία κοινωνικών δομών στο Δήμο, όπως το Κοινωνικό Ιατρείο.
   Παράλληλα, συζητήθηκε η παραχώρηση χώρων για την φιλοξενία της Σχολής Νοσηλευτικής του Νοσοκομείου, η δημιουργία της αντιπυρικής ζώνης για την προστασία του Νοσοκομείου, καθώς και η λήψη μέτρων για τον ψεκασμό για τα κουνούπια εν όψει καλοκαιριού.
   Τέλος, ο Δήμαρχος υπογράμμισε πως ο Δήμος μπορεί να συμβάλλει με τα συνεργεία του στην αντιμετώπιση προβλημάτων καθημερινότητας στο Νοσοκομείο.
   Να σημειωθεί, ότι μετά από πρόσκληση των κ.κ. Μπαλάσκα και Ναθαναήλ ο Δήμαρχος Αρταίων θα δώσει το «παρών» στην συνεδρίαση του Δ.Σ. του Νοσοκομείου την προσεχή Δευτέρα και ώρα 14:00, ώστε να τεθούν τα παραπάνω θέματα σε μια ευρύτερη βάση και να ξεκινήσει η υλοποίηση της συνεργασίας των δυο πλευρών, με τελικό στόχο την παροχή ακόμη καλύτερων υπηρεσιών φροντίδας υγείας στους Αρτινούς πολίτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.