30 Μαΐ 2016

Διεθνής αναγνώριση και διάκριση για τον αρτινό Καθηγητή Κλινικής Βιοχημείας, Ανδρέα Σκορίλα

Εξελέγη Πρόεδρος της International Society for Enzymology (ISE)

   Ο Ανδρέας Σκορίλας, Καθηγητής Κλινικής Βιοχημείας του Τμήματος Βιολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, εξελέγη Πρόεδρος της International Society for Enzymology (ISE). Θα είναι President της ISE για την περίοδο 2016-2020, ενώ θα ακολουθήσει η θητεία του ως Past-President για την περίοδο 2020-2024.
   Ο Ανδρέας Σκορίλας κατάγεται από την Άνω Καλεντίνη Άρτας και, χωρίς αμφιβολία, η διάκριση αυτή, που αποτελεί αναγνώριση του έργου και των ικανοτήτων του, από τους συναδέλφους του, σε διεθνές επίπεδο, είναι ιδιαίτερα τιμητική, τόσο για τον ίδιο, όσο και για τον τόπο μας.
   H ISE είναι μια καθιερωμένη διεθνής επιστημονική εταιρεία με λειτουργία άνω των 40 ετών και περιλαμβάνει μέλη που δραστηριοποιούνται σε διάφορα πεδία της ενζυμολογίας (Μοριακή, Κλινική, Βιομηχανική ενζυμολογία κλπ).
   Πρώην πρόεδροι της ISΕ διετέλεσαν οι παρακάτω, αναγνωρισμένου κύρους, επιστήμονες: J. Henry Wilkinson (London, UK), Angelo Burlina (Verona, Italy), Donald W. Moss (London, UK), Mario Werner (Washington, DC), Morton K. Schwartz (New York, USA), David M. Goldberg (Toronto, Canada), Francesco Salvatore (Naples, Italy), Mario Plebani (Padova, Italy), Daniel Chan (Baltimore, USA).
  Όπως αναφέρεται σε Δελτίο Τύπου, του ΕΚΠΑ: "Η διάκριση αυτή είναι ιδιαιτέρως τιμητική τόσο για τον ίδιο τον κ. Σκορίλα, όσο και για το Τμήμα Βιολογίας και το Πανεπιστήμιό μας, γενικότερα. Αναδεικνύεται για ακόμα μια φορά ο δυναμισμός και η ποιότητα των μελών Δ.Ε.Π., γεγονός που αντανακλάται στην ποιότητα των σπουδών, στην έρευνα και στην απήχηση διεθνώς του Ιδρύματός μας."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.