29 Μαΐ 2016

Ξενάγηση στο Ρωμαϊκό Υδραγωγείο ‪Νικόπολης και στις πηγές του Αγίου Γεωργίου

Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές 2016


   Στο πλαίσιο της Δράσης Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές 2016, του Υπουργείου Πολιτισμού, πραγματοποιήθηκε χθες, Σάββατο 28 Μαΐου 2016, Ημερίδα με τίτλο: "Ρωμαϊκό Υδραγωγείο Νικόπολης".
   Η Ημερίδα συνδιοργανώθηκε από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Πρέβεζας και το ΚΠΕ Φιλιππιάδας. Την Ημερίδα χαιρέτισαν, εκ μέρους του δήμου Ζηρού, ο Αντιδήμαρχος Αχιλλέας Ρίζος και ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Αγ. Γεωργίου, Χρήστος Ρίζος.
   Κατά τη διάρκεια του 1ου μέρους της Ημερίδας παρουσιάστηκαν ιδιαίτερα σημαντικές και ενδιαφέρουσες επιστημονικές εισηγήσεις, σχετικά με το Ρωμαϊκό Υδραγωγείο, από τον Βαγγέλη Νικολάου, Προϊστάμενο ΙΓΜΕ Ηπείρου και την Πολυξένη Μπάρκα, αρχαιολόγο Μουσείου Νικόπολης.
   Στο 2ο μέρος, παρουσιάστηκαν ενδιαφέροντα εκπαιδευτικά προγράμματα που έχουν σχεδιαστεί από το ΚΠΕ Φιλιππιάδας και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Πρέβεζας, σχετικά με το Ρωμαϊκό Υδραγωγείο, από την Μαριάννα Νάστου, Υπεύθυνη ΚΠΕ Φιλιππιάδας και τη Γεωργία Πεταρούδα, αρχαιολόγο του Μουσείου Νικόπολης.
   Στο κλείσιμο της Ημερίδας πραγματοποιήθηκε θεματική ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο του Ρωμαϊκού Υδραγωγείου και ξενάγηση στις πηγές του Αγίου Γεωργίου.
   Η Παιδαγωγική Ομάδα του ΚΠΕ Φιλιππιάδας ευχαριστεί όλους τους παρευρισκόμενους (εισηγητές και συμμετέχοντες) για την συμμετοχή τους στην Ημερίδα.
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.