26 Μαΐ 2016

Ο φασισμός αλώνει την ελληνική κοινωνία

Άλλο η αγάπη προς την πατρίδα, δηλαδή ο «δημοκρατικός πατριωτισμός» και άλλο ο φασιστικός εθνικισμός

   Ένα άρθρο με τίτλο «Η ακροδεξιά εκκολάπτεται από τον αυταρχισμό της ΕΕ» προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις. Τα σχόλια είναι ενδεικτικά, όχι απλώς της ανόδου της ακροδεξιάς αλλά μιας χαοτικής, φασίζουσας νοοτροπίας, ενός άγριου φασισμού. Ύβρεις, χαρακτηρισμοί και λεκτική βία αντί επιχειρημάτων. Το δικαίωμα του Άλλου να έχει τη δική του, τη διαφορετική άποψη είναι ανύπαρκτο. Ο «άλλος λόγος» εγκλείεται στο Δαφνί! Για όλα φταίνε οι «ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ» που επιβάλλουν τη «ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΓΗΓΕΝΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ»!
   Αλλά ποιοι είναι οι γηγενείς Ευρωπαίοι και ποιοι όχι; Ο ρατσισμός και η ξενοφοβία θα νόμιζε κανείς ότι ξεκινούν από εδώ. Αλλά όχι. Αίφνης, «ο εθνικισμός ανεβαίνει από μία μεγάλη μερίδα του γηγενούς πληθυσμού» που κατάλαβε. Αλλά για ποιον «εθνικισμό» μιλάει ο σχολιογράφος; Για τον…
η συνέχεια του άρθρου του Γιώργου Χ. Παπασωτηρίου, στο aRTInews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.