29 Μαΐ 2016

Σήμερα κάνουμε ορθοπεταλιά σε ιστορικές διαδρομές της Άρτας

Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές στα σημαντικότερα μνημεία της Άρτας και μουσικοχορευτική εκδήλωση στην Παρηγορήτισσα

   Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Άρτας, σε συνεργασία με τον Ποδηλατικό Όμιλο Άρτας, το Τμήμα Λαϊκής & Παραδοσιακής Μουσικής του TEI Ηπείρου - μουσικό σύνολο Narda και τον Λαογραφικό Όμιλο «Τα Τζουμέρκα», διοργανώνουν ποδηλατοβόλτα και μουσικοχορευτική εκδήλωση, σήμερα, Κυριακή 29 Μαΐου 2016.
   Η διαδρομή της ποδηλατοβόλτας, θα περιλαμβάνει τα σημαντικότερα μνημεία της Άρτας, με σημείο εκκίνησης, στις 6:30 το απόγευμα, τον I.N. Παναγίας Παρηγορήτισσας και στη συνέχεια τον Ι.Ν. Αγίας Θεοδώρας, τον Ι.Ν.Αγίου Βασιλείου Άρτας, Γεφύρι Άρτας, το βυζαντινό ναό της Βλαχέρνας και επιστροφή στην Παναγία Παρηγορήτισσα.
   Αμέσως μετά, στις 8 το βράδυ, στον αύλειο χώρο της Παναγίας Παρηγορήτισσας, θα πραγματοποιηθεί μουσική και χορευτική εκδήλωση από το Τμήμα Λαϊκής & Παραδοσιακής Μουσικής του ΤΕΙ Ηπείρου – μουσικό σύνολο Narda και το Λαογραφικό - Μουσικοχορευτικό Όμιλο «Τα Τζουμέρκα».
   Η δράση απευθύνεται τόσο στους κατοίκους, όσο και σε επισκέπτες της περιοχής καθώς και σε μαθητές και φοιτητές από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα της περιοχής. Σκοπός της εκδήλωσης είναι η άμεση επαφή του κοινού με τα σημαντικότερα μνημεία του τόπου και του περιβάλλοντος στα οποία αυτά εντάσσονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.