22 Μαΐ 2016

Σήμερα στο Ζεύκι διοργανώνεται γιορτή ανταλλαγής παραδοσιακών ποικιλιών και διαγωνισμός παραδοσιακού σκιάχτρου

Γευστικοί μεζέδες, καλό κρασί και ζωντανή ορχήστρα στον επίγειο παράδεισο του Κώστα Βασιλείου

   Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Αράχθου Άρτας, σε συνεργασία με την τοπική ομάδα διατήρησης ντόπιων σπόρων «Η κιβωτός των Τζουμερκιώτικων σπόρων» διοργανώνουν την Κυριακή 22 Μαΐου 2016, στον Βαθύκαμπο Άρτας στο κτήμα «Ζεύκι», ημερίδα διανομής σπόρων και σπορόφυτων...
Σύντομη περιγραφή
   Οι σπόροι είναι αγαθό της φύσης το οποίο, πέρα από τη βάση της παραγωγικής διαδικασίας, αποτελεί κομμάτι της ιστορίας, της παράδοσης και του πολιτισμού και συνδέεται άμεσα με τη βιοποικιλότητα, την οικονομία και την ιστορία κάθε τόπου.
Η εκδήλωση έχει στόχο:
   Να ενημερωθούν για τους γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς και τους κίνδυνους που απορρέουν από τη διάδοση τους για την υγεία και το περιβάλλον.
   Να ευαισθητοποιηθούν οι μαθητικές κοινότητες της περιοχής με σκοπό να αλλάξουν στάσεις και συμπεριφορές ώστε να συνεχίσουν την παράδοση.
   Να γίνει ανταλλαγή απόψεων, πληροφοριών, γνώσεων και εμπειριών.
   Να συμβάλλει στη διάσωση και διάδοση των ντόπιων ποικιλιών σπόρων καθώς και της γνώσης γύρω από αυτούς που έχει μεταφερθεί από γενιά σε γενιά.
   Να προμηθευτούν οι ενδιαφερόμενοι σπόρους μέσω της ανταλλαγής παραδοσιακών ποικιλιών λαχανικών, σιτηρών κ.λ.π.
   Η εκδήλωση είναι ανοιχτή στο κοινό. Στους παρευρισκόμενους θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής».
Και διαγωνισμός παραδοσιακού σκιάχτρου
   «Την Κυριακή 22 Μαΐου και από ώρα 11 το πρωί στην ταβέρνα - οινοποιείο «Ζεύκι» στον Βαθύκαμπο του Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων θα γίνει για 3η συνεχή χρονιά ο διαγωνισμός για το καλύτερο παραδοσιακό σκιάχτρο» και σε σχετική ανακοίνωση – κάλεσμα αναφέρονται τα εξής: «Θα βραβευτούν τα 3 καλύτερα. Στο χώρο θα υπάρχουν όλα τα απαραίτητα υλικά (παλιά ρούχα, άχυρα, σύρμα, ξύλα.) Μπορεί όμως ο καθένας να φέρει το δικό του μισοφτιαγμένο η και τελειωμένο.
   Στον ίδιο χώρο θα υπάρχει και η «γιορτή ανταλλαγής παραδοσιακών σπόρων»
   Επειδή οι γευστικοί μεζέδες και το καλό κρασί του Κώστα Βασιλείου θα φέρουν μεγάλο κέφι φροντίσαμε να υπάρχει ζωντανή ορχήστρα για να χορέψουμε και να διασκεδάσουμε!
   Την εκδήλωση διοργανώνουν οι πολιτιστικοί Σύλλογοι της περιοχής και η ταβέρνα - οινοποιείο Ζεύκι».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.