27 Μαΐ 2016

Ξεκινούν το απόγευμα οι 3ημερες εκδηλώσεις του Σουλίου

Σε ανάμνηση του ολοκαυτώματος στο Κούγκι


   Αρχίζουν σήμερα το απόγευμα οι τριήμερες γιορταστικές εκδηλώσεις του Σουλίου, σε ανάμνηση του ολοκαυτώματος στο Κούγκι, που διοργανώνονται από τον δήμο Σουλίου και την Π.Ε Θεσπρωτίας.
   Το αναλυτικό πρόγραμμα έχει ως εξής:


Παρασκευή 27 Μαΐου 2016:
Ώρα 19:30: ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ Δημαρχείο – Ποδηλατικός αγώνας από μαθητές των σχολείων του Δήμου, σε συνεργασία με τους Αθλητικούς Συλλόγους της περιοχής.
Ώρα 20:30: ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ Θέατρο Καρκαμίσι Εκδήλωση: «Θεατρικά Δρώμενα – Διάλεξη για την Άλωση της Κωνσταντινουπόλεως 29 Μαΐου 1453» από τον κ. Φώτιο Τσίτα, Ιστορικό – Αρχαιολόγο

Σάββατο 28 Μαΐου 2016:
Ώρα 20:00 ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ Δημαρχείο: Συνάντηση χορευτικών συγκροτημάτων και περιδιάβαση των χορευτών με παραδοσιακές φορεσιές, συνοδεία παραδοσιακής μουσικής, στην πόλη της Παραμυθιάς.
Ώρα 21:00 ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ Δημοτικό Σχολείο Βούλγαρη. Βράβευση Μαθητών για τις καλύτερες εικαστικές δημιουργίες με θέμα: «Σούλι: Εικαστική προσέγγιση μιας ιστορικής περιοχής από τους μαθητές της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσπρωτίας»
Ώρα 21:15 ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ Δημοτικό Σχολείο Βούλγαρη. Παρουσίαση αντιπροσωπευτικών όπλων και παρελκομένων, αυθεντικών που χρησιμοποιήθηκαν στους αγώνες του Σουλίου από τον Σκοπευτικό Όμιλο Παραδοσιακών Όπλων Πάτρας
Ώρα 21:30 ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ Δημοτικό Σχολείο Βούλγαρη. Δημοτικοί χοροί από χορευτικά συγκροτήματα συλλόγων του Δήμου και από διάφορες περιοχές της Ελλάδας.
Παράλληλες Εκδηλώσεις: 
Από 23 – 27 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί εικαστική έκθεση στο Θέατρο Καρκαμίσι στην Παραμυθιά όλων των έργων που συμμετείχαν στον διαγωνισμό εικαστικής δημιουργίας που διοργανώθηκε από την Δ/νση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και από τον Δήμο Σουλίου με θέμα: «Σούλι: Εικαστική προσέγγιση μιας ιστορικής περιοχής από τους μαθητές της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσπρωτίας»

Κυριακή 29 Μαΐου 2016:
Ώρα 6:30 έως 11:00 Κίνηση με κατεύθυνση τον Ιστορικό Χώρο του Σουλίου
Ώρα 7:00 Θεία Λειτουργία στον Παλαιοχριστιανικό Ναό Αγίου Δονάτου, χοροστατούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Παραμυθίας, Φιλιατών, Γηρομερίου και Πάργας κ. κ. ΤΙΤΟΥ
Ώρα 10:15 Δοξολογία στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας του Αγίου Δονάτου
Ώρα 10:45 Μετάβαση των επισήμων και των λοιπών επισκεπτών στο Αμφιθέατρο, Τοπογραφική ενημέρωση από αξιωματικό των ενόπλων δυνάμεων, Χαιρετισμός από τον Αντιπεριφερειάρχη Θεσπρωτίας, Εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας, Αναπαράσταση της ανατίναξης του Κουγκίου
Ώρα 11:35 Μετάβαση στο χώρο του Βουλευτηρίου, Υποδοχή των επισήμων στο κατάστημα της Δημοτικής Ενότητας Σουλίου
Ώρα 12:00 Επιμνημόσυνη δέηση, Προσκλητήριο Πεσόντων Σουλιωτών, Κατάθεση στεφάνων, Ενός (1΄) λεπτού σιγή – Εθνικός Ύμνος, Χαιρετισμός από την Δήμαρχο Σουλίου, Απονομές μεταλλείων στους δρομείς, Παραδοσιακοί εθνικοί χοροί.


Παράλληλες Εκδηλώσεις:
Παράλληλα με τις εορταστικές εκδηλώσεις, την Κυριακή 29 Μαΐου 2016, θα πραγματοποιηθεί ο 5oς ορεινός αγώνας δρόμου θυσίας Σουλιωτών
Ώρα 9:30 Εκκίνηση από την Τοπική Κοινότητα Γλυκής.
Ώρα 12:00 Τερματισμός – λήξη αγώνα στο χώρο του Βουλευτηρίου των Σουλιωτών.
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.