11 Φεβ 2016

Στην Ολομέλεια της Βουλής η τροπολογία για τις τηλεοπτικές άδειες (live μετάδοση)

Δείτε ζωντανά τη συζήτηση στη Βουλή

   Σε εξέλιξη βρίσκεται στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση για την τροπολογία για τις τηλεοπτικές άδειες.
   Σύμφωνα με την νομοθετική ρύθμιση της κυβέρνησης, ο αριθμός ορίζεται σε τέσσερις άδειες για μετάδοση υψηλής ευκρίνειας (HD). Οι δημοπρατούμενες άδειες θα έχουν δεκαετή διάρκεια με τιμή εκκίνησης που θα καθορίζεται με κοινή απόφαση του υπουργού Επικρατείας και Οικονομικών.
   Η τροπολογία για τις τηλεοπτικές άδειες κατατέθηκε από τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά, στο νομοσχέδιο περί «Κύρωσης της Συμφωνίας μεταξύ της κυβέρνησης της Ελληνικής Δημοκρατίας και της κυβέρνησης της Δημοκρατίας της Λευκορωσίας για τις διεθνείς οδικές επιβατικές και εμπορευματικές μεταφορές», το οποίο θα ψηφιστεί το βράδυ της Πέμπτης.
   Έντονη ήταν η αντίδραση της Ένωσης Ιδιωτικών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας (ΕΙΤΗΣΕΕ) η οποία κατηγόρησε την κυβέρνηση για συνταγματική εκτροπή και αυταρχισμό. Η ΕΣΗΕΑ προκήρυξε στάση εργασίας από τις 18:00 - 01:00, στα ιδιωτικά κανάλια, την ΕΡΤ και το ΑΠΕ.
   Ένσταση αντισυνταγματικότητας αναμένεται να καταθέσει η ΝΔ, ενώ την αντίθεσή τους στην ρύθμιση εκφράζουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Για τη ρύθμιση αναμένεται να πραγματοποιηθεί ονομαστική ψηφοφορία.
   Δείτε ζωντανά τη συζήτηση στη Βουλή ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.