11 Φεβ 2016

Δημοπρατούνται τα καταστήματα στα Ψαροπλιά, στην Άρτα, εν μέσω καταγγελιών, τελεσιγράφων και απειλών για προσφυγή στη Δικαιοσύνη

Θα μυρίσει τσίκνα στο κατάστημα Κ3;


   Δημοσιεύτηκε από το Δήμο Αρταίων η προκήρυξη εκμίσθωσης των καταστημάτων στα Ψαροπλιά. Η δημοπρασία θα είναι φανερή, προφορική, πλειοδοτική και θα διεξαχθεί την Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2016, ενώπιον της Επιτροπής διενέργειας των δημοπρασιών και αξιολόγησης των προσφορών, που συγκροτήθηκε με την αριθ 10/2016 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και θα γίνει στο Δημοτικό Κατάστημα Αρταίων (Περιφερειακή Οδός & Αυξεντίου) στον 3ο όροφο και στην αίθουσα συνεδριάσεως του Δημοτικού Συμβουλίου.
   Η δημοπρασία θα πραγματοποιηθεί ως εξής:
      • Από ώρα 9:30 π.μ έως 10:00 π.μ. για το κατάστημα Κ1 & Κ2, με δραστηριότητα καταστήματος «Επιχείρηση μαζικής εστίασης πλήρους γεύματος –(Ψαροταβέρνα)» καθαρού εμβαδού 81,53 τμ & WC 7,20 τμ και με εξωτερικό αύλειο χώρο (συμπεριλαμβάνεται στην τιμή εκμίσθωσης) εμβαδού 106,00 τμ περίπου.
      • Από ώρα 10:00 π.μ έως 10:30 π.μ. για το κατάστημα Κ3 με δραστηριότητα καταστήματος «Επιχείρηση μαζικής εστίασης πλήρους γεύματος –(Οβελιστήριο)», καθαρού εμβαδού 38,65 τμ & WC 7,46 τμ και με εξωτερικό αύλειο χώρο (συμπεριλαμβάνεται στην τιμή εκμίσθωσης) εμβαδού 61,46 τμ περίπου.
      • Από ώρα 10:30 π.μ. έως 11:00 π.μ. για το κατάστημα Κ4 με δραστηριότητα καταστήματος «Επιχείρηση λιανικής διάθεσης τροφίμων (ψιλικατζίδικο)», καθαρού εμβαδού 15,89 τμ & WC 3,73 τμ και εξωτερικό αύλειο χώρο (συμπεριλαμβάνεται στην τιμή εκμίσθωσης) εμβαδού 14,62 τμ περίπου.
      • Από ώρα 11:00 π.μ. έως 11:30 π.μ για το κατάστημα Κ5 με δραστηριότητα καταστήματος «Επιχείρηση αναψυχής και προσφοράς κατά κύριο λόγο οινοπνευματωδών ποτών (Παραδοσιακό καφενείο-ουζερί)», καθαρού εμβαδού 37,18 τμ & WC 6,86 τμ και εξωτερικό αύλειο χώρο (συμπεριλαμβάνεται στην τιμή εκμίσθωσης) εμβαδού 31,29 τμ περίπου.
      • Από ώρα 11:30 π.μ. έως 12:00 π.μ. για το κατάστημα Κ8 & Κ9 με δραστηριότητα καταστήματος «Επιχείρηση αναψυχής και προσφοράς κατά κύριο λόγο οινοπνευματωδών ποτών» και «Επιχείρηση λιανικής διάθεσης τροφίμων (Παραδοσιακό καφενείο, παραδοσιακά γλυκά και τοπικά προϊόντα», καθαρού εμβαδού 56,06 τμ & WC 8,05 τμ και με εξωτερικό αύλειο χώρο (συμπεριλαμβάνεται στην τιμή εκμίσθωσης) εμβαδού 43,03 τμ περίπου.
   Η διακήρυξη με τους αναλυτικούς όρους και τα δικαιολογητικά συμμετοχής έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου Αρταίων www.arta.gr στην ενότητα «Προκηρύξεις»


   Αυτά λέει η ανακοίνωση του Δημαρχείου και πολλοί μπορεί να αναρωτιούνται τι σημαίνει ο τίτλος της ανάρτησης και τι συμβαίνει με το Κ3, το κατάστημα που προορίζεται για οβελιστήριο.
   Λοιπόν, έχει υπάρξει καταγγελία για "φωτογραφική διάταξη" από τη Ριζοσπαστική Δημοτική Αλλαγή και άμεση απάντηση από το δήμαρχο Αρταίων, που καταλήγει με το τελεσίγραφο και την υπόσχεση-απειλή: "Επειδή δεν έχει κανένας το δικαίωμα να συκοφαντεί τη Δημοτική Αρχή άνευ λόγου και αιτίας, καλούμε την παράταξη «Ριζοσπαστική Δημοτική Αλλαγή» και την επικεφαλής της κ. Λίτσα Κιτσαντά, μέχρι την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2016, να παρουσιάσουν δημοσίως στα ΜΜΕ τα στοιχεία στα οποία βασίστηκαν για τους χαρακτηρισμούς τους περί «φωτογραφικών διατάξεων» και περί «προηγούμενων υποσχέσεων και δεσμεύσεων» ή να ανακαλέσουν επίσης δημόσια στα ΜΜΕ. Σε διαφορετική περίπτωση θα προβούμε σε όλες τις νόμιμες ενέργειες για συκοφαντική δυσφήμιση."
   Μέχρι στιγμής, πάντως και με το τελεσίγραφο να λήγει αύριο, δεν υπήρξε καμιά δημόσια αντίδραση από τη ΡΔΑ, ούτε για το αν, όπως ισχυρίζεται ο Δήμαρχος, η απόφαση ήταν ομόφωνη, άρα ψηφίστηκε και από τη ΡΔΑ, ούτε για τα στοιχεία περί "φωτογραφικής διάταξης"....
   Ακολουθούν τα δύο Δελτία Τύπου:
Δελτίο τύπου
   Κατόπιν ερωτήσεως που απευθύναμε στον Δήμαρχο Αρταίων κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 1-2-2016 σχετικά με την πρόθεσή του να εκμισθώσει ένα από τα καταστήματα στα «Ψαροπλιά» για οβελιστήριο (κοινώς σουβλατζίδικο), μας απάντησε θετικά. Επικαλέστηκε μάλιστα πρόσφατη τροποποίηση προηγούμενης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου, με την οποία διευρύνθηκαν κάποιες χρήσεις του χώρου των «Ψαροπλιών» και η οποία απόφαση ελήφθη στα γρήγορα, χωρίς προηγούμενη συζήτηση, δυστυχώς με την συναίνεση και καλή πίστη όλων μας και χωρίς φυσικά να φανταστούμε- τόσο εμείς, όσο και οι λοιπές δημοτικές παρατάξεις της αντιπολίτευσης- την πρόθεση του Δημάρχου που κρυβόταν πίσω από την τροποποίηση αυτή και φυσικά τη σχετική «φωτογραφική διάταξη» που περιείχε!
   Ο χώρος των «Ψαροπλιών» αποτελεί ένα ιστορικό και «ταυτοτικό σημείο» της πόλης και πρέπει να αποτελέσει μία μικρή, γραφική και παραδοσιακή γωνιά, με αισθητική και σεβασμό στην ιστορικότητά της, στο πνεύμα άλλωστε που όλοι μαζί, από κοινού, αποφασίσαμε στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 13-7-2015. Σε καμία περίπτωση δεν ταιριάζει στο χώρο αυτό η λειτουργία σουβλατζίδικου!!
   Στην προτροπή μας να συζητηθεί εκ νέου το θέμα αυτό στο Δημοτικό Συμβούλιο, να ανατραπεί η προηγούμενη απόφαση που εμπεριέχει την εν λόγω «φωτογραφική διάταξη» και να ματαιωθεί η οποιαδήποτε διαδικασία εκμίσθωσης σουβλατζίδικου στα Ψαροπλιά – η οποία άλλωστε αποτέλεσε εν συνεχεία και προτροπή όλων των λοιπών παρατάξεων της αντιπολίτευσης-, δυστυχώς προσέκρουσε στην αυταρχική και αντιδημοκρατική συμπεριφορά του κ. Δημάρχου, ο οποίος αρνήθηκε, πιθανότητα διότι έχει προηγούμενες υποσχέσεις και δεσμεύσεις να τακτοποιήσει!

και η απάντηση του Δημάρχου:

   Με ιδιαίτερη έκπληξη έγινε γνωστή η από 2-2-2016 ανακοίνωση της παράταξης «Ριζοσπαστική Δημοτική Αλλαγή» με επικεφαλής την κ. Λίτσα Κιτσαντά, σχετικά με την διεύρυνση των χρήσεων του χώρου στα «Ψαροπλιά». Σύμφωνα με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, υπ’ αριθμ. 11/2016 (18 Ιανουαρίου 2016), «οι χρήσεις των καταστημάτων προτείνονται να είναι καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος όπως παραδοσιακό καφενείο/αναψυκτήριο/ οβελιστήριο, παραδοσιακό ουζερί, παραδοσιακή ψαροταβέρνα, παραδοσιακό ζαχαροπλαστείο, εκθετήριο/πωλητήριο τοπικών και ηπειρωτικών προϊόντων, ψιλικατζίδικο, καταστήματα τουριστικής προβολής και παράδοσης, όπως παραδοσιακής τέχνης με τοπικά ενθύμια και τουριστικό υλικό σχετικά με την ιστορία της Άρτας, αντικερί/γκαλερί, είδη δώρων».
   Προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση το γεγονός ότι, ενώ η παράταξη της κ. Κιτσαντά κατόπιν εορτής «εγκαλεί» το Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο Αρταίων για την απόφαση να λειτουργήσει οβελιστήριο (κάνοντας μάλιστα λόγο για δήθεν «φωτογραφικές διατάξεις» και για «αυταρχική και αντιδημοκρατική συμπεριφορά του κ. Δημάρχου, ο οποίος πιθανότητα έχει προηγούμενες υποσχέσεις και δεσμεύσεις να τακτοποιήσει»!), η ίδια όμως ψήφισε την εν λόγω απόφαση, η οποία εγκρίθηκε ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο Αρταίων! Άραγε, γνωρίζει τι ψηφίζει στα Δημοτικά Συμβούλια ή όχι; Διαβάζει τις εισηγήσεις των θεμάτων που δίνονται 5 ημέρες πριν από τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου;
   Αλήθεια, όμως, γιατί ενοχλεί τόσο πολύ την παράταξη της κ. Κιτσαντά η λειτουργία οβελιστηρίου και όχι εκείνη, για παράδειγμα, της ψαροταβέρνας που θα βρίσκεται ακριβώς δίπλα; Να σημειωθεί, ότι τόσο στο οβελιστήριο, όσο και στην ψαροταβέρνα θα υπάρχουν προϊόντα της περιοχής, δηλαδή κρέατα και κοτόπουλα Άρτας, καθώς και ψάρια από τον Αμβρακικό Κόλπο, έτσι ώστε να προωθηθούν και να προβληθούν ακόμη περισσότερα τα τοπικά μας προϊόντα. Άλλωστε, τα οβελιστήρια είναι καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος που υπάρχουν και σε άλλα κεντρικά σημεία της Άρτας.
   Επειδή δεν έχει κανένας το δικαίωμα να συκοφαντεί τη Δημοτική Αρχή άνευ λόγου και αιτίας, καλούμε την παράταξη «Ριζοσπαστική Δημοτική Αλλαγή» και την επικεφαλής της κ. Λίτσα Κιτσαντά, μέχρι την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2016, να παρουσιάσουν δημοσίως στα ΜΜΕ τα στοιχεία στα οποία βασίστηκαν για τους χαρακτηρισμούς τους περί «φωτογραφικών διατάξεων» και περί «προηγούμενων υποσχέσεων και δεσμεύσεων» ή να ανακαλέσουν επίσης δημόσια στα ΜΜΕ. Σε διαφορετική περίπτωση θα προβούμε σε όλες τις νόμιμες ενέργειες για συκοφαντική δυσφήμιση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.