11 Φεβ 2016

Κόψτε το κατενάτσιο και παίξτε μπάλα

Δεν έχουμε τα όπλα τα δικά σας, ούτε το βαθύ κράτος, ούτε τα πλούσια γραφεία, ούτε τους μεγαλοδικηγόρους να αγορεύσουν στη Βουλή. Έχουμε όμως μαζί μας το λαό


   «Κόψτε το κατενάτσιο και μπείτε στο γήπεδο να παίξετε μπάλα». Με αυτή την φράση ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς απευθύνθηκε στην «ενωμένη αντιπολίτευση» ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι και Ένωση Κεντρώων, η οποία ζητούσε από τη Βουλή να μην συζητηθεί η τροπολογία που αφορά την διενέργεια διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες. Με προσφυγή στο ΣτΕ απειλούν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.
   «Η αντιπολίτευση έχει βάλει στο τραπέζι ένα επιχείρημα: ότι βιαζόμαστε. Εσείς δεν βιαζόσασταν καθόλου. Το πανελλήνιο καταλαβαίνει γιατί εσείς ζήσατε επί 25 χρόνια μαζί και με το καθεστώς της ανομίας. Δεν δέχομαι ότι αιφνιδιάσαμε. Το νομοσχέδιο έχει ψηφιστεί πριν από 3,5 μήνες και είπαμε ότι είναι το πρώτο βήμα. Ακούγαμε προφάσεις εν αμαρτίαις», υπογράμμισε ο Ν. Παππάς.
   «Προσπαθείτε να καθυστερήσετε την δημοκρατική τομή επί 3,5 μήνες. Η κυβέρνηση δεν βιάζεται. Προσπαθεί όμως να εφαρμόσει το Σύνταγμα. Περιμέναμε επί 3 μήνες η ΝΔ να βγάλει πρόεδρο, κάναμε τρεις συνεδριάσεις και φέραμε 2 τροπολογίες. Καμία από αυτές τις κινήσεις συναίνεσης δεν έγινε δεκτή από την αντιπολίτευση», τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος. «Δεν έχουμε τα όπλα τα δικά σας, ούτε το βαθύ κράτος, ούτε τα πλούσια γραφεία, ούτε τους μεγαλοδικηγόρους να αγορεύσουν στη Βουλή. Έχουμε όμως μαζί μας το λαό», τόνισε και συνέχισε λέγοντας «δεν το θέλουν οι καναλάρχες, το θέλει όμως ο λαός».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.