9 Φεβ 2016

Διχασμένοι οι αγρότες στα μπλόκα για την κάθοδο στην Αθήνα

- Ποιοι θα πάνε στην Αθήνα όχι για "σκηνάκια", αλλά για διάλογο
- Όλγα Γεροβασίλη: Ελάτε σε διάλογο, απομονώστε εκείνους που προσπαθούν να αξιοποιήσουν τις κινητοποιήσεις για δικούς τους λόγους

   Κι ενώ ο αγώνας στη Νίκαια έδειξε να κορυφώνεται, με την κοινή απόφαση πολλών μπλόκων, μεταξύ των οποίων και του μεγαλύτερου, όπου βασικοί εκπρόσωποι είναι Βαγγέλης Μπούτας, Ρίζος Μαρούδας και Κώστας Τζέλλας, να "κατέβουν" στην Αθήνα με τρακτέρ, σε κάποια άλλα μπλόκα φάνηκαν τα πρώτα σημάδια διαφωνιών με την ακολουθούμενη τακτική.
   Έτσι, παρά την απόφαση της συνέλευσης της Νίκαιας για «απόβαση» στο κέντρο της Αθήνας την Παρασκευή και στρατοπέδευση στο Σύνταγμα το Σαββατοκύριακο, τα Τέμπη, οι Μικροθήβες, Εξοχή, Κερδύλλια κ.λπ. δείχνουν να διαχωρίζουν τη θέση τους: Παρ’ ότι εξακολουθούν να κρατούν κλειστή την εθνική οδό, λένε ότι δεν θα κατέβουν στην Αθήνα για να διαδηλώσουν, αλλά για να συναντηθούν με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και ετοιμάζουν ξεχωριστό κείμενο θέσεων και προτάσεων.
   «Διαφωνούμε να πάμε να κάνουμε τη διαμαρτυρία στην Αθήνα και να κάνουμε σκηνάκια», δήλωσε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος των αγροτών των Τεμπών Τριαντάφυλλος Τσινούλης, προσθέτοντας: «Στην Αθήνα θα πάμε να κάνουμε διαπραγμάτευση και να τελειώσουμε τη διαδικασία αυτή. Θα καθήσουμε να μιλήσουμε με τον πρωθυπουργό».
   Απόντες από το «μπλόκο του Συντάγματος» θα είναι, με βάση τις τελευταίες πληροφορίες, και οι αγρότες του Προμαχώνα οι οποίοι συνεδριάζουν σήμερα, ενώ προβληματισμός για την άνοδο στην Αθήνα υπάρχει και μεταξύ των αγροτών της Κρήτης.

Γεροβασίλη: Ελάτε σε διάλογο 
   Από την πλευρά της, η εκπρόσωπος της κυβέρνησης Ολγα Γεροβασίλη απηύθηνε σήμερα, κατά το briefing, νέα πρόσκληση στους αγρότες για «εξαντλητικό και ειλικρινή» διάλογο, όχι όμως από μηδενική βάση. Η Όλγα Γεροβασίλη κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ανέφερε: «Η πρόσκληση για εξαντλητικό και ειλικρινή διάλογο βρίσκεται πάντοτε στο τραπέζι, αλλά δεν μπορεί να γίνει από μηδενική βάση». Σημείωσε, δε, ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να βρεθούν οι βέλτιστες λύσεις. Παράλληλα, η Όλγα Γεροβασίλη ζήτησε από τους αγρότες να απομονώσουν εκείνους που προσπαθούν να αξιοποιήσουν τις κινητοποιήσεις για δικούς τους λόγους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.