3 Φεβ 2016

Όλοι -και όλα- να βουλιάξουν, αρκεί να πλέουν τα σεντούκια τους...

Δεν μπορείς να ξέρεις τι θα πετύχουν - είναι πολύ αδίστακτοι για να τους υποτιμήσει κανείς

   Τι θέλουν έγινε ολοφάνερο. Να σβήσουν, να λιντσάρουν, να τελειώσουν τον Τσίπρα, κι από κοντά τον ΣΥΡΙΖΑ, με κάθε τρόπο. Τα ίδια ΜΜΕ, οι ίδιες εφημερίδες, οι ίδιοι βαρόνοι που έβρισκαν του κόσμου τις δικαιολογίες -οικονομικές, εθνικές, τροϊκανικές- για τις αθλιότητες του Σαμαρά. Τα ίδια κονκλάβια, που ακόμα και όταν πετιούνταν στον δρόμο καθαρίστριες, έμπαινε λουκέτο στη δημόσια τηλεόραση, βασίλευαν οι προγραφές δημοσίων υπαλλήλων, κόβονταν κατά ριπές οι συντάξεις, έδειχναν τόση, μα τόση, κατανόηση, τόση επιείκεια, τόση αβρότητα απέναντι στην τότε συγκυβέρνηση της συμφοράς.
   Τώρα το πράγμα είναι απλό: Για όλα φταίει ο Τσίπρας. Και γιατί παρακαλώ; Το πρωτοπόρο Συγκρότημα της Παλινόρθωσης έχει δώσει την απάντηση, οι Μητσοτάκηδες την πιπιλάνε σαν καραμέλα, η Δεξιά την έχει κάνει σημαία, ο Βενιζέλος φλάμπουρο: Γιατί καλλιέργησε μεγάλες προσδοκίες. Οι χυδαιότεροι, όπως ο Κυριάκος, το μεταφράζουν πιο στακάτα: Γιατί είναι ψεύτης. Και οι θιασώτες των ευφυολογημάτων το αποδίδουν με φράσεις που προορίζονται να μείνουν στην Ιστορία: Γιατί ο Τσίπρας είναι όμηρος του Αλέξη, σου λέει ο άλλος. Για να του βγάλουμε, μαζί με τους ιστορικούς του μέλλοντος, το καπέλο.
   Δεν παρέδωσαν δηλαδή στον Τσίπρα μια ρημαγμένη χώρα. Δεν μας μετέτρεψαν σε ομήρους -ή υπογράφεις το νέο Μνημόνιο, ή στέλνουμε εκατομμύρια Έλληνες στον Καιάδα. Δεν συμπράξανε στον εκβιασμό αυτοί που τώρα βρίσκουν τον Τσίπρα όμηρο του Αλέξη. Είναι αποκύημα αριστερής φαντασίας το σχέδιο παρένθεσης, που προετοιμάστηκε πριν ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίσει την πλειοψηφία και μπήκε σε εφαρμογή από την πρώτη μέρα της νίκης του. Δεν τον στρίμωξαν τον Τσίπρα με όλα τα μέσα, από όλες τις μεριές, για να έχει δύο επιλογές: Να το βάλει στα πόδια ή να δώσει μια μάχη σε έδαφος που οι ίδιοι ναρκοθέτησαν.
   Δεν μπορείς να ξέρεις τι θα πετύχουν - είναι πολύ αδίστακτοι για να τους υποτιμήσει κανείς. Κι ο Τσίπρας όμως, και οι συριζαίοι, και ο αριστερός «λαουτζίκος» είναι σκληρά καρύδια. Θα δούμε... Το σίγουρο είναι ένα: Όμηροι των συμφερόντων και της απληστίας που μας έφεραν ώς εδώ, οι βαρόνοι και οι μπουφόνοι τους δεκαράκι τσακιστό δεν δίνουν για το τι θα γινόταν αν κατάφερναν να ξαποστείλουν τον Τσίπρα.
   Σήμερα! Όλοι -και όλα- να βουλιάξουν, αρκεί να πλέουν τα σεντούκια τους...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.