11 Φεβ 2016

Περνά στο Δημόσιο το "κρατικοδίαιτο" Μέγαρο Μουσικής

STOP στα ελλείμματα και στα θαλασσοδάνεια "με την εγγύηση του ελληνικού Δημοσίου"


   Κατατέθηκε στη Βουλή από την κυβέρνηση η τροπολογία για το Μέγαρο Μουσικής, σύμφωνα με την οποία την ευθύνη της λειτουργίας του αναλαμβάνει το ελληνικό κράτος. Η νομοθετική ρύθμιση για τη λειτουργία του Μεγάρου Μουσικής αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες να πάει αύριο στη Βουλή. Η τροπολογία θα κατατεθεί στο νομοσχέδιο περί κυρώσεως πράξεων νομοθετικού περιεχομένου.
   Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών διασώζεται οριστικά με διασφάλιση της απρόσκοπτης λειτουργίας του σε βάθος χρόνου με κρατική επιχορήγηση και με εξασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας. Η διασφάλιση της λειτουργίας του οργανισμού προκύπτει από την υπογραφή προγραμματικής σύμβασης τριετούς διάρκειας με ισοσκελισμένη χρήση, ούτως ώστε να αποκλείεται η πιθανότητα ελλειμμάτων.
Στο Δημόσιο οι κτιριακές εγκαταστάσεις 
   Το Μέγαρο Μουσικής θα απαλλαχτεί από το δάνειο αλλά λόγω αυτού. το σύνολο των κτιριακών εγκαταστάσεων, παλαιών και νεότερων θα περάσουν στο ελληνικό Δημόσιο. Το ελληνικό Δημόσιο θα διατηρήσει και την πλειοψηφία στη σύνθεση του διοικητικού συμβουλίου σε αναλογία 8/3.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.