12 Φεβ 2016

Υπερψηφίστηκε η διάταξη για τις τηλεοπτικές άδειες - Σε 10 ημέρες η προκήρυξη του διαγωνισμού

154 υπέρ, 102 κατά, 14 Παρών και 30 απουσίες, ηχηρή αυτή του Κώστα Καραμανλή

   Μετά από ονομαστική ψηφοφορία, την οποία ζήτησαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με 154 ψήφους υπέρ, εγκρίθηκε, την Πέμπτη αργά το βράδυ, από τη Βουλή η τροπολογία που αφορά την διεξαγωγή διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες. Σύμφωνα με την νομοθετική ρύθμιση, ο αριθμός ορίζεται σε τέσσερις άδειες με δεκαετή διάρκεια.


   Ολοκληρώθηκε στη 1:30 μετά τα μεσάνυχτα στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση για την τροπολογία για τις τηλεοπτικές άδειες, που κατέθεσε η κυβέρνηση την Τρίτη. Σε σύνολο 270 βουλευτών, υπέρ της ρύθμισης ψήφισαν 154 βουλευτές από τον ΣΥΡΙΖΑ, τους Ανεξάρτητους Έλληνες και ο ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος.
   Κατά της τροπολογίας ψήφισαν 102 βουλευτές από τη Ν.Δ., τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, το Ποτάμι και την Ένωση Κεντρώων. «Παρών» ψήφισαν 14 βουλευτές από την Χρυσή Αυγή, το ΚΚΕ και ο ανεξάρτητος βουλευτής Στάθης Παναγούλης. 30 απουσίες, ηχηρή αυτή του Κώστα Καραμανλή.
   Σύμφωνα με την νομοθετική ρύθμιση, ο αριθμός ορίζεται σε τέσσερις άδειες με δεκαετή διάρκεια. Με την τροπολογία εισάγονται κανόνες στο αυθαίρετο επί 26 χρόνια ραδιοτηλεοπτικό τοπίο. Στο στόχαστρο και το τρίγωνο της διαπλοκής, πολιτικό σύστημα - καναλάρχες - τράπεζες, από το οποίο επωφελήθηκαν τα τελευταία 20 και πλέον χρόνια η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ.
   Αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας κατέθεσαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, μετά την προαναγγελία από τον πρωθυπουργό, ότι εφόσον δεν κατατεθεί τέτοιο αίτημα από την αξιωματική αντιπολίτευση, θα το καταθέσει το κυβερνών κόμμα. Πρόκειται για μία πρωτοβουλία που δεν συνηθίζεται στη Βουλή, καθώς είθισται η αντιπολίτευση να προκαλεί ονομαστικές πληροφορίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.