11 Φεβ 2016

Τραγωδία με πτώση ελικοπτέρου του Π.Ν. στο Αιγαίο

Πεντάγωνο – Δ. Βίτσας: Δεν μπορώ να πω συλλυπητήρια, όσο συνεχίζονται οι έρευνες


   Θρήνος στο Πολεμικό Ναυτικό για τους τρεις χειριστές ελικοπτέρου του Πολεμικού Ναυτικού, που ακόμα αγνοούνται, ενώ βρέθηκαν τα συντρίμμια του Augusta Bell 212 στη νησίδα Κίναρο.
   Το ίχνος του ελικοπτέρου, το οποίο είχε απονηωθεί από φρεγάτα, στο πλαίσιο τακτικού σεναρίου άσκησης ΑΣΤΡΑΠΗ 2/16, είχε χαθεί στις 2.45 τα ξημερώματα σε περιοχή δυτικά της Λέρου.
   Από πολύ νωρίς ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας βρισκόταν σε συνεχή επικοινωνία με το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, προκειμένου να ενημερώνεται για την εξέλιξη των ερευνών. Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, που βρίσκεται στις Βρυξέλλες για τη σύνοδο των υπουργών του ΝΑΤΟ, ακυρώνει όλο το υπόλοιπο πρόγραμμά του και επιστρέφει εσπευσμένα στην Αθήνα, μόλις ολοκληρωθεί το σκέλος που αφορά στην Ελλάδα. Από το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων, παρακολουθεί από την πρώτη στιγμή την πορεία των ερευνών ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Δημήτρης Βίτσας.
   Πριν λίγο έγινε η επίσημη ανακοίνωση από το Πολεμικό Ναυτικό


   Πάνω στο νησί της Κινάρου εντοπίστηκαν τα συντρίμμια του ελικοπτέρου του Πολεμικού ναυτικού, το στίγμα του οποίου χάθηκε στις 02:45, δυτικά της Λέρου, όπως επιβεβαιώθηκε σε επίσημη ενημέρωση του Πενταγώνου, στις 09.30 το πρωί.
   Δεν μπορώ να πω συλλυπητήρια, όσο συνεχίζονται οι έρευνες, τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Δ. Βίτσας, ενώ διευκρινίστηκε από το ΓΕΕΘΑ ότι δεν έχουν βρεθεί οι σοροί του τριμελούς πληρώματος.
   Το ελικόπτερο είχε απονηωθεί από φρεγάτα, εκτελώντας άσκηση εντοπισμού στόχων, στο πλαίσιο των γυμνασίων που διεξάγονται από τις 2 Φεβρουαρίου με κωδική ονομασία ΑΣΤΡΑΠΗ.
   Σύμφωνα με την ενημέρωση του Πενταγώνου, στο ελικόπτερο Augusta Bell 212, επέβαιναν δύο χειριστές, ο υποπλοίαρχος Αναστάσιος Τουλίτσης και ο υποπλοίαρχος Κωνσταντίνος Πανανάς, καθώς και ο μηχανικός, ανθυπασπιστής Ελευθέριος Ευαγγέλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.