10 Φεβ 2016

Αλέξης Τσίπρας: Ο καιρός της υπομονής έλαβε τέλος, αύριο καταθέτουμε διάταξη που οι τηλεοπτικές άδειες θα είναι 4 - VIDEO

Θεσμική εκτροπή να εμποδίζει η Ν.Δ. τη συγκρότηση του ΕΣΡ


   «Ο καιρός της υπομονής έβαλε τέλος, αποτελεί θεσμική εκτροπή η άρνησή τους (της ΝΔ) να συναινέσουν στη συγκρότηση ΕΣΡ, η οποία επιβάλλεται από το Σύνταγμα της χώρας. Αύριο στη Βουλή καταθέτουμε διάταξη που θα ορίζει ότι οι τηλεοπτικές άδειες θα είναι τέσσερις», τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, από το Μαξίμου, πριν την έναρξη του υπουργικού συμβουλίου.
   Η διαπλοκή επιτίθεται - Εμείς θα αντέξουμε να υλοποιήσουμε την εντολή που ο λαός μάς έδωσε τρεις φορές, τόνισε.
   Στην κατάθεση διάταξης που αφορά την αδειοδότηση 4 τηλεοπτικών σταθμών πανελλαδικής εμβέλειας προχωρά αύριο η κυβέρνηση, ανακοίνωσε πριν λίγο ο πρωθυπουργός, στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου. Η σχετική διαδικασία θα περάσει μέσα από το κοινοβούλιο, και όχι από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, μετά την άρνηση της αντιπολίτευσης να συναινέσει στη συμπλήρωση των μελών του, άρνηση, την οποία ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε «θεσμική εκτροπή». Μάλιστα, ο Πρωθυπουργός εκτίμησε ότι το επόμενο διάστημα το σύστημα της διαπλοκής θα είναι πολύ σκληρό απέναντι στην κυβέρνηση, προσπαθώντας να μπλοκάρει τον ορισμό κανόνων στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο.
   Για τους αγρότες, ο Αλέξης Τσίπρας επέμεινε στον διάλογο, καλώντας τους να αναλογιστούν ότι αυτοί που εμφανίζονται ως υποστηρικτές τους, η ΝΔ και τα συστημικά Μέσα Ενημέρωσης τους υπονομεύουν και τους εκμεταλλεύονται με στόχο να μην ελεγχθούν τα δάνεια των καναλιών, να μη χάσουν τις υπάρχουσες τηλεοπτικές άδειες και να μην προχωρήσει ο έλεγχος της λίστας με τους μεγαλοκαταθέτες του εξωτερικού και τους φοροφυγάδες.
   Ο πρωθυπουργός επεσήμανε την ανάγκη έγκαιρης ολοκλήρωσης της πρώτης αξιολόγησης, κατηγορώντας τους θεσμούς για τακτικισμούς και κωλλυσιεργία και τη ΝΔ για ρεσιτάλ ανευθυνότητας, με την πρότασή της να αποσυρθεί το κυβερνητικό σχέδιο για το ασφαλιστικό. «Η ασφαλιστική μεταρρύθμιση δεν είναι προαιρετική, αλλά αναγκαία για τη διάσωση των ασφαλιστικών ταμείων» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας, υπογραμμίζοντας ότι η πρόταση δεν επιβλήθηκε από τους θεσμούς.
   Σε ό,τι αφορά το προσφυγικό, ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι η Ελλάδα θα έχει εκπληρώσει όλες τις υποχρεώσεις της ως τις 18 Φεβρουαρίου, καλώντας και την Ευρώπη να πράξει το ίδιο. «Οι συμφωνίες δε μπορεί να εφαρμόζονται α λα καρτ» είπε, προσθέτοντας ότι η Ευρώπη εμφανίζεται σαστισμένη, γεμάτη εσωτερικές αντιφάσεις, με ακροδεξιές φωνές που οδηγούν σε κλειστά σύνορα και κυνήγι μαγισσών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.