1 Δεκ 2015

Όλγα Γεροβασίλη: Μόνο στα μυαλά τους!!!

Δεν θα βάλουμε από το παράθυρο, αυτούς που έδιωξε ο λαός με την ψήφο του

   Συνέντευξη έδωσε σήμερα το πρωί η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη στο ραδιοφωνικό σταθμό "Στο Κόκκινο 105,5", στον Κώστα Αρβανίτη.
   Μεταξύ των άλλων, η Όλγα Γεροβασίλη τόνισε ότι η κυβερνητική πλειοψηφία δεν απειλείται. Τα σενάρια αυτά επανέρχονται απ' όσους έχουν το όνειρο της αριστερής παρένθεσης, αλλά ούτε προκύπτουν από πουθενά, ούτε είναι στην πρόθεση της κυβέρνησης. Το θέμα υπάρχει μόνο στα μυαλά τους.
   Και υπογράμμισε ότι κάποιον που τον έβγαλε ο λαός έξω με την κάλπη, δεν θα τον βάλει ο ΣΥΡΙΖΑ μέσα απ’ το «παράθυρο».
   Αναφορικά με το πρόσφατο Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών στο Προεδρικό Μέγαρο, η κυβερνητική εκπρόσωπος μιλώντας για Ν.Δ. - ΠΑΣΟΚ, είπε ότι τορπίλισαν την πρόσκλησή μας για εθνική "κόκκινη γραμμή" για μη μείωση των συντάξεων.
   Επεσήμανε δε, ότι, η ενημέρωση προς τον κόσμο δεν είναι αντικειμενική, αλλά υπάρχει μια μόνιμη καταστροφολογία, ενώ οι θετικές ειδήσεις αποσιωπώνται. Όπως για παράδειγμα, το γεγονός ότι, ενώ καταβάλλεται 1,2 δις ευρώ από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης στους αγρότες, που αφορά οφειλές οι οποίες έρχονται από το 2008 και οι οποίες δεν έχουν καταβληθεί μέχρι και τον Δεκέμβριο του 2014. Αυτή η θετική είδηση δεν υπάρχει στα συστημικά ΜΜΕ.
 
   Ολόκληρη η συνέντευξη:

ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ: Έχουμε κοντά μας την Κυβερνητική Εκπρόσωπο, κυρία Όλγα Γεροβασίλη. Για να δούμε αν θα μας βγει η οικουμενική και ποιον θα βάλουμε και Πρωθυπουργό. Γιατί αυτό παίζει τώρα, πάρα πολύ έντονα, απ` τα συστημικά Μέσα Ενημέρωσης και από τους παρατρεχάμενους των κομματικών επιτελείων. Καλημέρα, κυρία Γεροβασίλη, πώς είστε;

ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ: Καλημέρα, καλά. Εσείς;

ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ: Μπαίνει θέμα οικουμενικής, βλέπω. Μπαίνει και ξαναμπαίνει. Το θέμα είναι από ποιους μπαίνει και αν υπάρχει τέτοιο θέμα.

ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ: Το θέμα δεν μπαίνει από μόνο του, κύριε Αρβανίτη. Ούτε προκύπτει από το πουθενά, ούτε από τις προθέσεις της κυβέρνησης και φυσικά με δεδομένο ότι υπάρχει μια κυβέρνηση με σταθερή πλειοψηφία, δύο μήνες μόλις μετά τις εκλογές. Επομένως, κάποιοι το βάζουν. Κάποιοι το βάζουν και ο στόχος είναι προφανής. Είναι ένα όνειρο, το οποίο έρχεται, επανέρχεται συχνά. Δεν έχει καταφέρει να υλοποιηθεί μέχρι σήμερα το παλιό σχέδιο της «αριστερής παρένθεσης», αλλά παρόλα αυτά, κάποιοι δεν παραιτούνται από την ελπίδα. Επομένως, επί της ουσίας, το θέμα αυτό δεν υπάρχει, παρά μόνο στα μυαλά κάποιων που την ευχή τους την κάνουν πραγματικότητα.

ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ: Μα, όταν εσείς βάζετε θέμα συνεννοήσεως, λογικό, οι άλλοι δεν θα σου πουν «πάμε μαζί να τα δούμε»;

ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ: Είναι άλλο πράγμα η συνεννόηση.

ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ: Μα, με ποιους θα συνεννοηθείς; Με αυτούς που έκαναν το έγκλημα; Δηλαδή, τι να συνεννοηθείς με τον κ. Βενιζέλο και την κ. Γεννηματά; Σε ποια βάση δηλαδή;

ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ: Στ` αλήθεια, είναι δύσκολο να συνεννοηθείς με αυτούς που έχουν διαπράξει το έγκλημα. Ωστόσο, η κυβέρνηση όφειλε να ζητήσει διάλογο για μεγάλα εθνικά ζητήματα, βλέποντάς το σαν μια δυναμική κατάσταση, ανεξάρτητα της αιτίας που έφερε μέχρι εδώ τη χώρα και το λαό μας. Νομίζω ότι ένας διάλογος στα μεγάλα ζητήματα θα ήταν χρήσιμος, χρήσιμος για τη χώρα. Από εκεί και πέρα, δεν διαμορφώθηκαν τέτοιες συνθήκες. Αυτό αποδείχθηκε στη σύσκεψη η οποία έγινε το Σάββατο, όπου ήρθαν οι πολιτικοί αρχηγοί, αλλά δυστυχώς, μακριά από τις ανάγκες των καιρών, ήρθαν τορπιλίζοντας από πριν αυτή τη συζήτηση, λέγοντας ότι αρνούνται τη συναίνεση. Κανείς δεν τους κάλεσε σε συναίνεση. Κλήθηκαν σε συνεννόηση, κλήθηκαν σε επικοινωνία, σε διάλογο. Είναι άλλα πράγματα αυτά. Ένας διάλογος μπορεί να φέρει συναίνεση, μπορεί και όχι. Επομένως, ουδείς τους ζήτησε να έρθουν σε συναίνεση. Και επίσης, κανένας δεν τους ζήτησε να έρθουν για να στηρίξουν ασφαλιστικό σύστημα που μειώνει συντάξεις. Άκουσα στις δηλώσεις τους -αμέσως μετά, αφού βγήκαν από τη σύσκεψη- να λένε «εμείς δεν στηρίζουμε μείωση των συντάξεων», ας πούμε. Κανείς δεν τους μίλησε γι` αυτό. Η πρόταση ήταν: καθίστε σε ένα τραπέζι, να συζητήσουμε, να δούμε τους τρόπους με τους οποίους δεν θα μειωθεί η σύνταξη, δεν θα μειωθούν οι κύριες συντάξεις. Και να το χαράξουμε σαν εθνική «κόκκινη γραμμή». Αρνήθηκαν αυτόν το διάλογο. Αυτά είναι τα δεδομένα που έχουμε μέχρι σήμερα.

ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ: Στην παρούσα φάση, κυρία Γεροβασίλη, υπάρχει ένα ζήτημα το οποίο είναι φανερό. Ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει απώλειες κοινοβουλευτικές στο πρώτο δίμηνο και θα μπορεί κάποιος με την απλή συνεπαγωγή να πει, ότι αν πάει έτσι, μπορεί ενδεχομένως να έχουμε και άλλες απώλειες. Ο καθένας για τους λόγους του. Δεν ξέρω τι είναι αυτό που διασφαλίζει την…

ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ: Τα γεγονότα τα βλέπει καθένας από εκεί που θέλει να τα δει.

ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ: Σωστό είναι αυτό.

ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ: Μια ερμηνεία, λοιπόν, είναι αυτή. Μια άλλη ερμηνεία λέει ότι πραγματικά…

ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ: Εγώ θέλω να καταλάβω κάτι: Αν η κυβέρνηση χάσει τη δεδηλωμένη, στο Ασφαλιστικό π.χ. ή στα εθνικά θέματα ή όπου σκάσει η μπίλια για δεν ξέρω τι, θα πάτε σε πολιτική συνεννόησης ή θα πάτε πάλι στη λαϊκή ετυμηγορία; Αυτό είναι το ζήτημα, διότι εγώ κυρία Γεροβασίλη δεν θα ήθελα σε καμία περίπτωση να φάω στη μάπα τον κ. Θεοδωράκη, γιατί αν ήταν θα τον ψήφιζα. Εγώ τον ΣΥΡΙΖΑ ψήφισα. Ούτε τον κ. Λεβέντη, δηλαδή, πλέον στη λογική του κωμικού, πια, γιατί πολύ παίζουμε με τις λέξεις.

ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ: Για να το ξεκαθαρίσουμε, η κυβερνητική πλειοψηφία δεν απειλείται.

ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ: Όχι, όχι, δεν διαφωνώ σε αυτό. Και εγώ βλέπω ότι δεν απειλείται. Άλλο πράγμα λέω, για να το ξεκαθαρίσω: Αν απειληθεί, η λογική είναι προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία, ηθικά και έντιμα ή σε επικοινωνία και συνεννόηση για τους εθνικούς στόχους, όπως κάνουν πάντα τα κόμματα, οπότε μπορεί να μας βγει από το παράθυρο η οικουμενική;

ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ: Εμείς το έχουμε διακηρύξει σε όλους τους τόνους και προεκλογικά, που σας θυμίζω ότι όλοι προσήλθαν, ψηφίζοντας τη συμφωνία του καλοκαιριού και μιλώντας για συναίνεση επί της συμφωνίας…

ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ: Σωστό είναι αυτό. Συμφωνώ σε αυτό για να μην ξεχνιόμαστε. Βεβαίως, έτσι ήταν.

ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ: Για μη ξεχνιόμαστε, αυτή ήταν  η προεκλογική θέση των κομμάτων της αντιπολίτευσης, η οποία αμέσως από την επομένη, επειδή ούτε αυτοί βρέθηκαν δια της ψήφου στην κυβέρνηση, αλλά ούτε το όνειρό τους για οικουμενική έγινε πραγματικότητα, πίστευαν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα έχει την πλειοψηφία να κάνει κυβέρνηση και γι` αυτό υποκριτικά στεκόταν σε αυτήν τη θέση. Και απεδείχθη αυτό αμέσως από την επομένη. Μόλις ο ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ είχαν την κυβερνητική πλειοψηφία, άρχισε το συγκεκριμένο «παραμύθι». Επομένως, ουδέποτε ο ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι κάποιον που τον έβγαλε ο λαός από την κάλπη έξω, θα τον βάλει ο ΣΥΡΙΖΑ απ’ το «παράθυρο» εντός. Αυτό δεν θα συμβεί. Το έχουμε διατυπώσει σε όλους τους τόνους, αλλά όπως σας είπα και στην αρχή, κάποιοι δεν παραιτούνται απ` την ιδέα. Υπάρχουν συγκρούσεις. Η κυβέρνηση αυτή  θα προχωρήσει. Και θα προχωρήσει μέσα από συγκρούσεις. Και συγκρούσεις συμφερόντων και συγκρούσεις με πολιτικά κόμματα, τα οποία δεν θέλουν να παραδεχθούν ότι η δική τους πολιτική έφερε τα πράγματα μέχρι εδώ και δεν παραιτούνται απ` αυτές τις αντιλήψεις. Κάθε φορά, λοιπόν, που οι συγκρούσεις αυτές γίνονται έντονες, εμφανίζεται πάλι αυτό το σενάριο και η δήθεν αποδυνάμωση της κυβερνητικής κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας. Δεν έχει αποδειχθεί ποτέ αυτό, ούτε θα αποδειχθεί σήμερα.

ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ: Το μεγάλο θέμα -και κλείνω με αυτό- που έχει η κυβέρνηση μπροστά της: Δύο, κατά τη γνώμη μου, θέματα έχει. Το ένα ζήτημα είναι, αν και ο κύριος Βαρβιτσιώτης λέει ότι τα πάτε περίφημα με την επικοινωνία, εγώ θεωρώ ότι η κυβέρνηση έχει ένα θέμα με την επικοινωνία της πολιτικής της και το λέω καθαρά -το έχω πει σε αυτό το μικρόφωνο- όπως το θέμα των κόκκινων δανείων. Η ρύθμιση δεν ήταν κακή, όμως χάθηκε περίπου μία μέρα για να καταλάβει ο κόσμος ότι δεν παίρνονται τα σπίτια των ανθρώπων. Είναι ένα θέμα, λοιπόν, πώς θα αντιμετωπίσετε ουσιαστικά το θέμα της εκλαΐκευσης της πολιτικής σας προς τον κόσμο, διότι τα Μέσα επικοινωνίας είναι δικά τους, κυρία Γεροβασίλη, δυστυχώς. Δεν είναι φιλικά.

ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ: Θα συμφωνήσω απολύτως. Θα συμφωνήσω απολύτως ότι τα Μέσα, στην πλειοψηφία τους, όχι μόνο δεν στηρίζουν θέσεις της κυβέρνησης, αλλά δεν λειτουργούν και αντικειμενικά.

ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ: Μα, ξέρετε, αυτό είναι το θέμα. Δεν είναι να στηρίζουν, να παίξουν έντιμα, δεν σας παίζουν έντιμα, είναι φανερό αυτό.

ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ: Ας πούμε, σήμερα θα υπήρχε η είδηση ότι καταβάλλεται 1,2 δις ευρώ από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης στους αγρότες της Περιφέρειάς μας, οφειλές οι οποίες έρχονται από το 2008 και οι οποίες δεν έχουν καταβληθεί μέχρι και τον Δεκέμβριο του 2014. Και έκανε μεγάλο κόπο το συγκεκριμένο υπουργείο για να μπορέσει να εξοφλήσει αυτό το 1,2 δις, το οποίο θα τονώσει οικονομικά τους αγρότες και την Περιφέρειά μας. Αυτή η είδηση δεν υπάρχει, που είναι μια θετική είδηση.

ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ: Που είναι μια χρήσιμη είδηση.

ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ: Και χρήσιμη και ανακουφιστική για τόσους πολλούς ανθρώπους και πραγματικά θετική είδηση. Καταβάλλονται χρήματα που –επαναλαμβάνω- έπρεπε να είχαν πληρωθεί από το 2008 μέχρι σήμερα. Επομένως, αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχει και αντικειμενική αντιμετώπιση, πέραν της στήριξης. Θα συμφωνήσω, λοιπόν, εγώ ότι υπάρχει ένα έλλειμμα, ωστόσο, να αναγνωρίσουμε ότι είναι μια πολύ σύνθετη εποχή και όταν τα Μέσα, τα περισσότερα, τα μεγαλύτερα, διακινούν την πληροφορία με έναν τρόπο, ούτως ώστε να χαλιναγωγήσουν την κοινή γνώμη, πραγματικά δεν είναι πολύ εύκολο. Ωστόσο, καταβάλλουμε προσπάθειες και νομίζω ότι σε λίγο καιρό θα είμαστε και πιο δυνατοί απέναντι σ’ αυτό, προκειμένου να το αντιμετωπίσουμε.

ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ: Μάλιστα. Και έρχομαι και στο τελευταίο. Το μεγάλο μέτωπο που έχει η κυβέρνηση είναι το Ασφαλιστικό. Και το λέω αυτό, γιατί «καίει» όλο τον κόσμο -κι εσάς κι εμένα, όλους τους ανθρώπους- είτε βρίσκονται στη διαδικασία σύνταξης είτε είναι εργαζόμενοι είτε είναι άνεργοι. Εδώ πώς θα επικοινωνήσετε την πολιτική σας κατ’ αρχήν -μάλλον το πρώτο αυτό θα το δούμε- και πότε θα έχουμε πλήρη εικόνα για το τι έχετε στο μυαλό σας, καθαρό πράγμα, για να τοποθετηθούμε θετικά, αρνητικά…

ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ: Η θέση της κυβέρνησης περίπου -νομίζω- σε μία εβδομάδα θα είναι κατατεθειμένη σε δημόσια διαβούλευση, σε διαβούλευση με φορείς. Έχουν ακουστεί πάρα πολλά πράγματα, έχουν ακουστεί πάρα πολλές λεπτομέρειες για ένα σχέδιο, το οποίο υποτίθεται όμως ταυτοχρόνως ότι δεν υπάρχει. Και εδώ είναι μια αντίφαση της ενημέρωσης. Ας πούμε, οι πολιτικοί αρχηγοί ήρθαν στον διάλογο και είπαν «μα, δεν ξέρουμε γιατί μας καλείτε, δεν μας δώσατε σχέδιο». Ταυτοχρόνως, από όλους αυτούς διακινούνται ανατριχιαστικές λεπτομέρειες επί του νομοσχεδίου στα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας. Αντιφατικό. Εμείς, από την πλευρά μας, με την ολοκληρωμένη πρόταση, η οποία θα κατατεθεί από πλευράς κυβέρνησης σε διαβούλευση και η οποία μπορεί και να αλλάξει σε σημεία της μέχρι την τελική κατάθεση του νομοσχεδίου, θα επικοινωνήσουμε με τον καλύτερο δυνατό και πιο ευρύ τρόπο το θέμα αυτό, διότι πραγματικά είναι μια σοβαρή μεταρρύθμιση, η οποία αφορά όλους.

ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ: Σας ευχαριστώ πάρα πολύ, κυρία Γεροβασίλη. Καλή σας ημέρα από το ΚΟΚΚΙΝΟ.


ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ: Και εγώ σας ευχαριστώ, καλή συνέχεια. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.