2 Δεκ 2015

Τα σκυλιά, η πελαγωμένη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ-ουρά και οι βρυχηθμοί ενός μιντιακού συστήματος που ξεψυχά

Αυτά που ξέρανε να τα ξεχάσουνε

   Η σημερινή ομιλία του πρωθυπουργού και προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, στην συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας  του ΣΥΡΙΖΑ, στην Αίθουσα Γερουσίας της Βουλής, ενόψει της έναρξης της μαραθώνιας συζήτησης του προϋπολογισμού στη Βουλή που ολοκληρώνεται τα μεσάνυχτα του Σαββάτου, ήταν όλα τα λεφτά.
   Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε το απόσπασμα από την αρχή της ομιλίας του Αλ. Τσίπρα. Μπορείτε να τη δείτε και να την ακούσετε ολόκληρη στο video που ακολουθεί:
"Σύντροφοι και Συντρόφισσες,
Η σημερινή συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής μας ομάδας διενεργείται σε μια αποφασιστική στιγμή τόσο για την πορεία της Κυβέρνησης όσο και για την πορεία της χώρας.
Τα σκυλιά ουρλιάζουν, αλλά το καραβάνι προχωρά.
Σε διάψευση όλων των σχεδιασμών, η κυβέρνηση προχωρά και πετυχαίνει τους στόχους της. Και όσο προχωρά και πετυχαίνει τους στόχους της διαψεύδει και ακυρώνει ένα προς ένα, τα σενάρια της παρένθεσης, των οικουμενικών κυβερνήσεων, των κυβερνήσεων τεχνοκρατών. Και όσο πιο κοντά φτάνουμε στη πηγή τόσο θα κλονίζονται τα κέντρα της διαπλοκής και της εξωθεσμικής εξουσίας που για χρόνια κυβερνούσε το τόπο. Και όσο θα κλονίζονται τόσο θα αντιδρούν.
Καλοδεχούμενες λοιπόν οι αντιδράσεις τους, σημάδι του πανικού τους. Καλό όμως θα ήταν να πάψουν να παρουσιάζουν ως αστάθεια της χώρας τη δική τους αποσταθεροποίηση. Αν υπάρχει στο πολιτικό σύστημα κρίση αστάθειας, αυτή δε βρίσκεται εδώ.
Ο ΣΥΡΙΖΑ κέρδισε μέσα σε λίγους μήνες τρεις κρίσιμες εκλογικές αναμετρήσεις. Με όλους τους απέναντι. Και είναι σήμερα ο μοναδικός και αδιαμφισβήτητος πόλος σταθερότητας στη πολιτική ζωή του τόπου.
Αν λοιπόν υπάρχει πράγματι αστάθεια στο πολιτικό σύστημα, αυτή βρίσκεται στην άλλη πλευρά. Σε μια αντιπολίτευση κατώτερη των περιστάσεων.
Σε μια αξιωματική αντιπολίτευση που τρεις μήνες δε μπορεί ούτε εκλογές να κάνει για την ανάδειξη νέου αρχηγού. Και επιδίδεται διαρκώς σε μια ανέξοδη και αδιέξοδη αντι ΣΥΡΙΖΑ ρητορική, στα πλαίσια μιας ατέρμονης προεκλογικής εσωκομματικής διαδικασίας.
Και σε ένα ΠΑΣΟΚ, ουρά μιας παραλυμένης και στρατηγικά αποσταθεροποιημένης δεξιάς, που δε μπορεί να στοιχηθεί ούτε στο ελάχιστο με τις εξελίξεις στην ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία.
Και από την άλλη βέβαια σε ένα επίσης αποσταθεροποιημένο μιντιακό σύστημα που ξεψυχά και βρυχάται. Ξεψυχά γιατί επιτέλους ψηφίστηκε ο νόμος για τις άδειες. Και βρυχάται γιατί η δικαιοσύνη άρχισε ελέγχους για τα δάνεια των τραπεζών. Και θαρρούν ότι με τους βρυχηθμούς, εμείς θα φοβηθούμε και θα παρέμβουμε στο έργο της δικαιοσύνης. Δε θα παρέμβουμε σε κανέναν και για τίποτα.
Αυτά που ξέρανε να τα ξεχάσουνε. Η δικαιοσύνη από δω και στο εξής θα λειτουργεί απρόσκοπτα, χωρίς παρεμβάσεις. Ας το βάλουμε καλά στο μυαλό τους.
Και ας ξεχάσουνε τα σενάρια της παρένθεσης και τις οικουμενικές κυβερνήσεις. Τις κυβερνήσεις σε αυτό το τόπο τις ανεβάζει και τις κατεβάζει ο λαός, όχι τα παράκεντρα εξουσίας. Κάποτε τις κατέβαζε το παλάτι, τώρα το παλάτι μας τελείωσε. Εμείς όχι μόνο θα αντέξουμε αλλά και θα πετύχουμε στους στόχους μας. Και ο λαός θα κρίνει το έργο μας, όπως το Σύνταγμα προβλέπει, το Φθινόπωρο του 2019.
Εμείς θα αντέξουμε, ας φροντίσουν να αντέξουν κι αυτοί μέχρι τότε, γιατί τα τζάμπα δανεικά τελείωσαν..."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.