23 Νοε 2015

Από σήμερα οι αιτήσεις για το πρόγραμμα Παροχής Χρηματικών Βοηθημάτων σε Πολύτεκνες Μητέρες Αγροτικής Εστίας

Πληροφορίες για τις δικαιούχες

   Ο Οργανισμός Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΟΓΑ) υλοποιεί το έτος 2015, το πρόγραμμα Παροχής Χρηματικών Βοηθημάτων σε Πολύτεκνες Μητέρες.
   Δικαιούχοι του προγράμματος είναι οι πολύτεκνες μητέρες που, κατά τον χρόνο υποβολής της αίτησης, είναι συνταξιούχοι του ΟΓΑ ή ασφαλισμένες στον Κλάδο Κύριας Ασφάλισης Αγροτών, ασφαλιστικά ενήμερες ή έχουν υπαχθεί σε ρύθμιση καταβολής των οφειλών και τηρούν τους όρους της ρύθμισης, έχουν γεννήσει τουλάχιστον 4 τέκνα, τα οποία είναι άγαμα, ηλικίας μέχρι 18 ετών ή μέχρι 24 ετών εφόσον σπουδάζουν στην Ελλάδα στην ανώτατη ή ανώτερη εκπαίδευση ή σε ινστιτούτα επαγγελματικής κατάρτισης (ΙΕΚ) ή είναι ανίκανα για εργασία σε ποσοστό 67% και άνω, ανεξαρτήτου ηλικίας.
   Όλα τα ανωτέρω αναφερόμενα πρόσωπα να είναι δικαιούχοι περίθαλψης ΟΓΑ με ενεργή ασφαλιστική ικανότητα κατά τον χρόνο υποβολής της αίτησης για συμμετοχή στο πρόγραμμα.
   Το δικαίωμα ασφάλισης για περίθαλψη με ενεργή ασφαλιστική ικανότητα κάθε τέκνου μπορεί να προκύπτει από:
   α) έμμεσο δικαίωμα ως προστατευόμενο μέλος, ανεξαρτήτως αν το δικαίωμα της έμμεσης ασφάλισης του προέρχεται από την ασφαλισμένη ή συνταξιούχο στον ΟΓΑ μητέρα ή τον ασφαλισμένο ή συνταξιούχο στον ΟΓΑ πατέρα/σύζυγο.
   β) άμεσο δικαίωμα ως συνταξιούχος επιζώντων μελών (ορφανική σύνταξη) ή ως συνταξιούχος αναπηρίας (τέκνο ανίκανο για εργασία) ή ως επιδοματούχος παραπληγίας - τετραπληγίας (παραπληγικό επίδομα).
   Το πρόγραμμα απευθύνεται σε χίλιες πεντακόσιες (1.500) πολύτεκνες μητέρες, συνταξιούχους του ΟΓΑ ή άμεσα ασφαλισμένες στον Κλάδο Κύριας Ασφάλισης ασφαλιστικά ενήμερες ή που έχουν υπαχθεί σε ρύθμιση καταβολής των οφειλών και τηρούν τους όρους της ρύθμισης, κατά τον χρόνο υποβολής της αίτησης συμμετοχής στο πρόγραμμα της παροχής. Στις δικαιούχες του προγράμματος θα καταβληθεί χρηματικό ποσό που ανέρχεται στο ύψος των 1.000 ευρώ ανά δικαιούχο.
   Το πρόγραμμα υλοποιείται από τον Κλάδο Αγροτικής Εστίας του ΟΓΑ.
   Κριτήριο επιλογής καθορίζεται η κλήρωση εφ' όσον ο αριθμός των αιτήσεων συμμετοχής υπερβεί τον εγκεκριμένο αριθμό δικαιούχων. Οι πολύτεκνες μητέρες που πληρούν τις παραπάνω προϋποθέσεις μπορούν να προσέρχονται στα ΚΕΠ όλης της χώρας για να υποβάλουν την αίτηση τους από 23/11/2015 έως και 4/12/2015.

   ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΚΑΙΟΥΧΕΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΠΑΡΟΧΗΣ ΧΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΒΟΗΘΗΜΑΤΩΝ ΣΕ ΠΟΛΥΤΕΚΝΕΣ ΜΗΤΕΡΕΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.