28 Νοε 2015

Ολοκληρώθηκε το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών στο Μέγαρο Μαξίμου

- Αρνήθηκαν εθνικό διάλογο για βιώσιμο Ασφαλιστικό
- Δήλωση του Πρωθυπουργού από το Μαξίμου σε λίγο


   Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών στο Προεδρικό Μέγαρο. Αυτή την ώρα συντάσσεται το κοινό ανακοινωθέν
   Κυβέρνηση: Οι πολιτικοί αρχηγοί αρνήθηκαν εθνικό διάλογο για βιώσιμο Ασφαλιστικό.
   "Κάποιοι αρχηγοί προσπάθησαν να δημιουργήσουν την εντύπωση ότι η κυβέρνηση πρότεινε μείωση συντάξεων και αυτοί διαφωνούσαν. Το αντίθετο". Αυτό υπογράμμισαν κυβερνητικές πηγές, στην πρώτη ανεπίσημη αντίδραση της κυβέρνησης στις δηλώσεις των πολιτικών αρχηγών αμέσως μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης στο Προεδρικό Μέγαρο.
   "Η κυβέρνηση κάλεσε τα κόμματα σε εθνικό διάλογο για βιώσιμο ασφαλιστικό χωρίς περικοπές και εκείνοι δεν δέχθηκαν να υπογράψουν ένα τέτοιο κείμενο" τόνισαν οι ίδιες πηγές.
   Για το αποτέλεσμα της μαραθώνιας σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών θα κάνει δηλώσεις ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε λίγη ώρα από το Μέγαρο Μαξίμου.

 Ενημέρωση
είδος από :
  Βασίλης Λεβέντης
"Η διαδικασία αφορούσε προσφυγικό και ασφαλιστικό. O Tσίπρας θέλει να χρησιμοποιήσει το προσφυγικό για να πετύχει χαλάρωση των όρων και βελτίωση στα μέτρα για το ασφαλιστικό. Ο Πλακιωτάκης ούτε ήξερε τι έλεγε, το μόνο που είπε είναι ότι δεν θέλει απλή αναλογική. ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι,.... αλλ'αντ'άλλων".
  Π. Καμένος
"Η ΝΔ διαφώνησε. Συμφωνήσαμε ότι το προσφυγικό είναι ευρωπαΪκό ζήτημα, θα ζητήσουμε ενίσχυση. Η συμμαχία Σαμαρά-Βενιζέλου, οδήγησε σε διαφωνία ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, των πρώην κυβερνητικών εταίρων δηλαδή, με τη θέση όλων των άλλων κομμάτων για το ασφαλιστικό".
Ανακοινωθέν με τα σημεία σύγκλισης των πολιτικών αρχηγών στο ζήτημα του Ασφαλιστικού συντάσσεται αυτή την ώρα στην Προεδρία της Δημοκρατίας. 
  Πρόταση Τσίπρα για κοινό ανακοινωθέν για μη-μείωση των συντάξεων
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της σύσκεψης πρότεινε την έκδοση κοινού ανακοινωθέντος για μη μείωση των συντάξεων και υπογράμμισε την ανάγκη η χώρα να ενισχυθεί διαπραγματευτικά, προκειμένου να μη μειωθούν οι συντάξεις.
Η πρότασή του αυτή ωστόσο, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, προσέκρουσε στην άρνηση του προέδρου της ΝΔ Γ. Πλακιωτάκη, ο οποίος επίσης δήλωσε την αντίθεσή του για τη δημιουργία hot spots στα νησιά.

Όχι και από το Ποτάμι στην πρόταση της κυβέρνησης. Ο κ. Λεβέντης κατηγόρησε τους τρεις πολιτικούς αρχηγούς Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι, ότι "υπονομεύουν την συναίνεση"
Συνολικά για όλα τα ζητήματα τοποθετήθηκαν οι αρχηγοί στη σύσκεψη. Όχι στην πρόταση της κυβέρνησης για τις δύο επιτροπές απάντησαν ο κ. Πλακιωτάκης και η κ. Γεννηματά, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ.
  Στόχος της κυβέρνησης να μην μειωθούν οι κύριες συντάξεις
Στόχος της κυβέρνησης να μην μειωθούν οι κύριες συντάξεις στο πλαίσιο αυτό ζητά την ενιαία θέση των κομμάτων.
  Σε εξέλιξη η συζήτηση των πολιτικών αρχηγών
Συνεχίζεται η συζήτηση των πολιτικών αρχηγών μετά από 2.5 ώρες. Δύο διακομματικές αναμένεται να προτείνει η κυβέρνηση μία για ασφαλιστικό και μία για την συνταγματική αναθεώρηση. Στις επιτροπές αυτές θα μετέχουν και άνθρωποι τεχνικών γνώσεων, όχι μόνο βουλευτές.
  Πρόταση της κυβέρνησης: Διακομματική επιτροπή για το ασφαλιστικό
Δεν υπάρχουν πληροφορίες για το τι συζητιέται αυτή την ώρα σύμφωνα με την ΕΡΤ. Υπάρχει στο τραπέζι όμως πρόταση της κυβέρνησης για διακομματική επιτροπή όχι κατ' ανάγκη από βουλευτές, αλλά και από ανθρώπους με τεχνική κατάρτιση. Ενιαία θέση και στάση για το ασφαλιστικό επιδιώκει η κυβέρνηση. 
  Στιγμιότυπα από το συμβούλιο πολιτικών αρχηγών (Ευρωκίνηση)


Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός πρότεινε τη δημιουργία δύο διακομματικών επιτροπών για το ασφαλιστικό και την αναθεώρηση του Συντάγματος.
  Το ρεπορτάζ της ΕΡΤ από το Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών
  Aντιπαράθεση μεταξύ Όλγας Γεροβασίλη και Γ. Κουμουτσάκου - Παρέμβαση του κ. Κουίκ
Την ώρα που η κ. Γεροβασίλη συζητούσε με δημοσιογράφους παρενέβη ο κ. Κουμουτσάκος «Εξωθεσμικό και υπονομευτικό της σημερινής διαδικασίας η κ. Γεροβασίλη να προσπαθεί να φτιάξει κλίμα με τους δημοσιογράφους» ζητώντας να μιλήσει και ο ίδιος. Παρενέβη με έντονο ύφος ο κ. Κουίκ λέγοντας: «Δεν περίμενα από έναν διπλωμάτη να φερθεί έτσι» και τον κατηγόρησε ότι προσπαθεί να επιβάλλει λογοκρισία στους δημοσιογράφους ενώ με ένταση είπε στον κ. Κουμουτσάκο: «Σε παρακαλώ μη διακόπτεις». Η κ. Γεροβασίλη εξήγησε ότι δεν πρόσθεσε κάτι νέο στη συζήτηση με τους δημοσιογράφους κάθως είναι ήδη γνωστά όσα είπε από την πλευρά της κυβέρνησης και ότι δεν είναι η θέση της, ούτε ο ρόλος της να χειραγωγήσει τους δημοσιογράφους.
Προσφυγικό - Ασφαλιστικό - Συνταγματική Αναθεώρηση τα θέματα που θα συζητηθούν από τους πολιτικούς αρχηγούς. Παρά τις ενστάσεις της αντιπολίτευσης είναι σημαντικό ότι ξεκινάει ένας διάλογος ανάμεσα στα κόμματα.
  Έκλεισαν οι πόρτες του προεδρικού μεγάρου - Ξεκινά το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών
Δεν αναμένονται να ληφθούν αποφάσεις από το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών αλλά να αρχίσει ο εθνικός διάλογος για τα κρίσιμα ζητήματα.
Φορτώστε περισσότερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.