30 Νοε 2015

Με νέες στολές και πλήρη εξοπλισμό οι Δημοτικοί Αστυνόμοι στην Άρτα

Ποιες είναι οι αρμοδιότητες της Δημοτικές Αστυνομίας


   Με πλήρη εξοπλισμό και φορώντας νέες στολές θα πραγματοποιούν, πλέον, περιπολίες οι Δημοτικοί Αστυνόμοι στην Άρτα. Τους υπαλλήλους της υπηρεσίας, που, ήδη εδώ και κάποιες εβδομάδες, έχουν ξεκινήσει περιπολίες στους δρόμους της πόλης, υποδέχθηκε σήμερα το πρωί στο γραφείο του ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης, ο οποίος τους έδωσε κατευθυντήριες γραμμές για τον τρόπο δράσης τους, θέτοντας σε πρώτη προτεραιότητα το σεβασμό προς τον πολίτη και την τήρηση του Νόμου.
   «Σκοπός μας δεν είναι να επιβάλουμε πρόστιμα, αλλά να τηρηθεί η νομιμότητα από όλους, κάτι που συμβάλλει στην βελτίωση της καθημερινότητας στην πόλη μας» ανέφερε ο Χρ. Τσιρογιάννης, ο οποίος επεσήμανε πως ο ρόλος της Δημοτικής Αστυνομίας θα πρέπει να είναι και συμβουλευτικός προς τους πολίτες.
   Η πρώτη εβδομάδα περιπολίας με τις νέες στολές θα έχει κυρίως ενημερωτικό χαρακτήρα, ενώ θα επαναδιανέμεται έντυπο υλικό, στο οποίο θα εξηγείται ο τρόπος δράσης της Δημοτικής Αστυνομίας. Η Δημοτική Αστυνομία έχει τις αρμοδιότητες, όπως ορίζονται στην ΚΥΑ 16773/15-5-2015. Λόγω και του μειωμένου αριθμού υπαλλήλων, οι πιο βασικές εξ’ αυτών είναι:
   - Έλεγχος της τήρησης των όρων της κανονιστικής για τη χρήση των κοινόχρηστων χώρων από τα Καταστήματα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος (ΚΥΕ)
   - Έλεγχος παράνομης στάθμευσης των οχημάτων σε πεζοδρόμους, πλατείες κτλ
   - Έλεγχος διέλευσης οχημάτων από τους πεζοδρόμους
   - Έλεγχος διατάξεων σχετικά με την υπαίθρια διαφήμιση και την αφισορύπανση
   - Έλεγχος τήρησης διατάξεων για τα εγκαταλελειμμένα οχήματα
   - Έλεγχος τήρησης της καθαριότητας σε κοινόχρηστους χώρους.
   - Έλεγχος για το παραεμπόριο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.