20 Νοε 2015

Ο Διοικητής του Νοσοκομείου Άρτας αποκαθιστά την αλήθεια απέναντι στα ψέματα της ηγεσίας της ΠΟΕΔΗΝ

- Αποστομωτική απάντηση στην «κίτρινη» ανακοίνωση
- Έχουν τη γενναιότητα να πουν συγνώμη στην Όλγα Γεροβασίλη;

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
   Αναφορικά με την ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ για το ζήτημα της μη λειτουργίας του Αξονικού Τομογράφου στο Γ.Ν.Άρτας και για αποκατάσταση της αλήθειας, σας κάνουμε γνωστό ότι:
   α) Ο αξονικός τομογράφος του Γ.Ν.Άρτας ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2002 και λειτουργεί κανονικά.
   β) Οι βλάβες που έχουν προκύψει κατά τα έτη 2014 και 2015 είναι 10 ημέρες και 2 ημέρες αντίστοιχα.
   γ) Κάθε τρεις μήνες (4 φορές το χρόνο) γίνεται προληπτική συντήρηση του αξονικού τομογράφου.
   δ) Οι εξετάσεις που έχουν πραγματοποιηθεί από τον αξονικό τομογράφο του Γ.Ν.Άρτας είναι 9.524 για το 2014 και 8.829 έως και τον 10ο του 2015. Μηνιαίως Μ.Ο. 2014 : 793 Μ.Ο.2015 : 883.
   ε) Οι αξονικές τομογραφίες που έχουν πραγματοποιηθεί σε εξωτερικό ιδιωτικό εργαστήριο είναι 51 για το 2014 και 28 έως και τον 10ο για το 2015.
   στ) Η ΠΟΕΔΗΝ ουδέποτε τα τελευταία 2 χρόνια έχει επαφή με την διοίκηση του Γ.Ν.Άρτας για το εν λόγω ζήτημα της λειτουργίας του Αξονικού Τομογράφου.
   Ουδέποτε τα τελευταία 2 χρόνια έχει υποβληθεί αίτημα από το Γ.Ν.Άρτας που να έχει απορριφθεί από την Περιφέρεια Ηπείρου.
   Η Διοίκηση του Γ.Ν.Άρτας στα πλαίσια του προγραμματισμού για την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών υγείας στους συμπολίτες μας μεταξύ άλλων έχει ζητήσει από την 6η ΥΠΕ και αντικατάσταση του συγκροτήματος αξονικού τομογράφου, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι ο υπάρχων αξονικός τομογράφος του Γ.Ν.Άρτας παρουσιάζει συχνά βλάβη και δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στις ανάγκες των ασθενών.
Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ 
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΑΤΣΑΚΙΩΡΗΣ

   Νωρίτερα, ο Διοικητής του Γ.Ν. Άρτας είχε δώσει συνέντευξη, με αφορμή την περιβόητη ανακοίνωση της ηγεσίας της ΠΟΕΔΗΝ για τον αξονικό τομογράφο στο Νοσοκομείο της Άρτας, στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Ιωαννίνων, στην εκπομπή «ό,τι πεις εσύ» (Γιώργος Γκόντζος), στην οποία έδωσε όλα τα παραπάνω στοιχεία και τόνισε με έμφαση ότι, όσο αυτός είναι Διοικητής, ουδέποτε ήρθε σε επαφή μαζί του η ΠΟΕΔΗΝ, είτε για τον αξονικό τομογράφο είτε για οποιοδήποτε άλλο πρόβλημα του Νοσοκομείου.
   Στον αντίποδα, όπως χαρακτηριστικά δήλωσε: «Η κυρία Γεροβασίλη είναι αρωγός στις προσπάθειες για τη λύση προβλημάτων στο Γενικό Νοσοκομείο Άρτας».

   Χθες η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλης έκανε την παρακάτω δήλωση αναφορικά με την ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ:

Η λασπολογία, τα ψεύδη και οι φωτογραφικές «κίτρινες» ανακοινώσεις δεν αλλάζουν τα γεγονότα, ούτε κάμπτουν την προσπάθειά μας να σπάσουμε τα δίκτυα συμφερόντων -μικρών και μεγάλων- και να πάμε γρήγορα τη χώρα μας ψηλά.
Η απροσχημάτιστη και πολιτικά εμπαθής επίθεση της Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν. προσκρούει βιαίως όχι μόνο στην αλήθεια και στην κοινή πεποίθηση των πολιτών της Άρτας, αλλά και στην πολύχρονη δράση υπέρ του δημόσιου χαρακτήρα της Υγείας, απ’ όποια θέση κι αν βρέθηκα. Απ’ το 2012 που εκπροσωπώ τους συμπολίτες μου στο Ελληνικό Κοινοβούλιο έχω ασκήσει κοινοβουλευτικό έλεγχο που αφορούσε την καλύτερη δυνατή στελέχωση και λειτουργία του Νοσοκομείου Άρτας, καθώς και των υπολοίπων δημόσιων δομών φροντίδας υγείας του Νομού, μέσα από 7 ερωτήσεις και 3 αναφορές. Συγκεκριμένα, η εύρυθμη λειτουργία του ακτινοδιαγνωστικού τμήματος του Νοσοκομείου Άρτας αποτέλεσε αντικείμενο της υπ’ αριθμ. 3613/2013 ερώτησής μου προς τον τ. Υπουργό Υγείας στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.
Οι «λαγοί» του τυφλού κομματισμού, που βλέπουν στο πρόσωπό μου μια Κυβέρνηση, της οποίας τη σταθεροποίηση και την κοινωνική εμπέδωση δεν ανέχονται και καταφεύγουν σε «φωτογραφικές» προσωπικές αιχμές, άραγε ούτε το θάρρος να με κατονομάσουν δεν έχουν;
Ας γνωρίζουν ότι δεν έχω να φοβηθώ απολύτως τίποτε. Καθαρός ουρανός αστραπές δε φοβάται, πόσο μάλλον «βεγγαλικά».
Ουδέποτε υπήρξα ανεπάγγελτη, όπως ουδέποτε κατέφυγα σε αθέμιτες μεθόδους κατά την άσκηση του ιατρικού επαγγέλματός μου, για την οποία παραμένω υπερήφανη.
Με την ανάληψη των κυβερνητικών καθηκόντων έγινε διακοπή της επαγγελματικής μου δραστηριότητας, ακόλουθα με το θεσμικό πλαίσιο για τους κατέχοντες κυβερνητικά αξιώματα.  Και το αναφέρω, μιας και η ηγεσία της Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν. άφησε υπονοούμενα και γι’ αυτό.
Πολύ σύντομα η αλήθεια θα αποκατασταθεί, δεν θα μπορούν να υποστηρίζουν τα ψεύτικα σενάριά τους, θα λάβουν αποστομωτικές απαντήσεις κι από φορείς την αξιοπιστία των οποίων δεν θα μπορούν να αμφισβητήσουν.
Έστω και τότε, περιμένω μια γενναία συγνώμη, που θα αποκαταστήσει, στον ελάχιστο βαθμό, και το ρόλο των αιρετών συνδικαλιστών στο δημόσιο διάλογο και βίο.
   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.