30 Νοε 2015

Κακουργηματική δίωξη σε διευθύντρια του ΓΛΚ, για χαριστικές εγγυήσεις 94 εκατ. ευρώ σε μεγαλοεπιχειρηματίες

- Τραπεζικές εγγυήσεις ακόμη και... χωρίς αίτηση!!!
- Η ζημιά για το Δημόσιο είναι πάνω από 1,2 εκατ. ευρώ

   Αντιμέτωποι με ποινικές διώξεις για απιστία σε βαθμό κακουργήματος βρίσκονται διευθύντρια του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους και υπάλληλος που τη βοηθούσε, για εξασφάλιση τραπεζικών εγγυήσεων ύψους 94 εκατ. ευρώ σε μεγαλοεπιχειρηματίες. Πρόκειται για 57 επιχειρηματίες της Βόρειας Ελλάδας, που διώκονται εξίσου ως ηθικοί αυτουργοί στην υπόθεση εξυπηρέτησης των προβληματικών τους δανείων.
   Το σκάνδαλο, που προκάλεσε ζημία στο Ελληνικό Δημόσιο πάνω από 1,2 εκατ. ευρώ, θα περάσει στον ανακριτή διαφθοράς πλέον. Η εισαγγελική έρευνα παραγγέλθηκε με εντολή του οικονομικού εισαγγελέα Παναγιώτη Αθανασίου, διενεργήθηκε από την επίκουρη εισαγγελέα Ελένη Μιχαλοπούλου και έφερε στο φως έκνομες ενέργειες στο ΓΛΚ που κρατούν από το 2006.
   Τότε η κυβέρνηση Καραμανλή με ειδικό νόμο έδωσε τη δυνατότητα στο Δημόσιο να παρέχει εγγυήσεις, υπό αυστηρές προϋποθέσεις, για την εξυπηρέτηση επιχειρηματιών και εταιρειών που αντιμετώπιζαν προβλήματα εξυπηρέτησης των δανειακών τους υποχρεώσεων προς διάφορα πιστωτικά ιδρύματα. Η εν λόγω υψηλόβαθμη υπάλληλος του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, μέσα σε 30 ημέρες, χωρίς να θέσει τις αιτήσεις στον έλεγχο του αρμόδιου 11μελούς συμβουλίου όπως προέβλεπε ο νόμος, τις έκανε δεκτές!
   Αξίζει να σημειωθεί δε πως για ορισμένες περιπτώσεις δεν υπήρχε καν αίτηση και η διευθύντρια χορήγησε εγγυήσεις στους 57 επιχειρηματίες από τις οποίες οι 34 στη συνέχεια κατέπεσαν από αιτήματα των τραπεζών για ποσά που άγγιξαν τα 35 εκατ. ευρώ. Το Δημόσιο ήδη πλήρωσε για αυτές τις εγγυήσεις 1,2 εκατ. ευρώ, ζημία που αναμένεται να αυξηθεί, αφού τρέχουν ως το τέλος του 2016.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.