4 Οκτ 2015

Τρεις κι ο Άδωνις, ο... κομμουνιστής (!!!) Παπαμιμίκος και τα καλύτερα που έρχονται...

Οι συνιστώσες και οι φύλαρχοι

   Η φαρσοκωμωδία, στην οποία εξελίχθηκε τελικά η ανάδειξη των υποψηφίων για την αρχηγία της ΝΔ από την Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή του κόμματος, κατέδειξε για μια ακόμη φορά τη βαθιά κρίση, που διέρχεται το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
   Ο αρχικός αποκλεισμός του Άδωνη Γεωργιάδη, ο οποίος δεν έχασε και αυτή την ευκαιρία να κάνει show ενώπιον social media και τηλεοπτικών δεκτών την υποψηφιότητά του, από την ΚΕΦΕ λόγω πεντάλεπτης καθυστέρησης προκάλεσε σωρεία αντιδράσεων, τόσο από κορυφαία στελέχη της ΝΔ όσο κι από του συνυποψηφίους του. Πολλοί χρέωσαν στον γραμματέα του κόμματος και πρόεδρο της ΚΕΦΕ, Ανδρέα Παπαμιμίκο, «μικροπολιτικά παιχνίδια» υπέρ συγκεκριμένου υποψηφίου, το ζήτημα πήρε μεγάλες διαστάσεις, διακινδυνεύοντας να «βάλει μπουρλότο» στο ήδη εύφλεκτο εσωκομματικό τοπίο. Ενώπιον αυτής της κατάστασης, η Επιτροπή αναγκάστηκε να συνεδριάσει πάλι εκτάκτως, το πρωί του Σαββάτου, και να επανεξετάσει το ζήτημα κάνοντας τελικά δεκτή την υποψηφιότητα Γεωργιάδη, «για να τελειώνει το αστείο», όπως δήλωνε χαρακτηριστικά έμπειρο στέλεχος της ΝΔ.
   Κάπου εδώ βέβαια πιθανότατα τα αστεία πραγματικά να τελειώνουν, καθώς οι διάφορες «φατρίες» στο εσωτερικό της ΝΔ διατάσσουν τις δυνάμεις του ενόψει της επόμενης φάσης του πολέμου, ο οποίος αναμένεται να είναι ακόμη πιο άγριος. Ας μην ξεχνάμε πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης βρίσκεται σε αναζήτηση ιδεολογικού στίγματος, έχοντας υποστεί μια σειρά από στρατηγικές ήττες τόσο σε πολιτικό όσο εκλογικό επίπεδο.
   Μέσα σε αυτό το σκηνικό λοιπόν γίνεται ξαφνικά εμφανές ότι η ΝΔ όχι απλά έχει συνιστώσες, αλλά κι ότι κάποια παραδοσιακά στελέχη της να λειτουργούν σε κρίσιμες στιγμές ως «φύλαρχοι».
   Επιχειρώντας να σταχυολογήσουμε την κατάσταση όσον αφορά στους υποψηφίους για την προεδρία της ΝΔ, θα λέγαμε τα εξής:
   • Βαγγέλης Μεϊμαράκης: Θεωρείται η «ψυχή» της ΝΔ, κάτι που δε χάνει την ευκαιρία να το προβάλλει σε κάθε ευκαιρία. Αν και προέρχεται από παραδοσιακό πολιτικό τζάκι, πλασάρεται ως «λαϊκό παιδί». Έχει περάσει από όλα σχεδόν τα κορυφαία κομματικά αξιώματα, έχει διατελέσει υπουργός επί κυβερνήσεων Μητσοτάκη και Καραμανλή, πρόεδρος της Βουλής. Επιθυμεί να προσδιορίσει το στίγμα της ΝΔ στο μετριοπαθές Κέντρο, έχοντας τη στήριξη τόσο του Κώστα Καραμανλή όσο και της Ντόρας Μπακογιάννη, αλλά και πολλών άλλων παραδοσιακών στελεχών της ΝΔ. Θεωρείται από αρκετούς ως το φαβορί για την τελική επικράτηση, αλλά το ίδιο δεν πίστευαν οι περισσότεροι το 2009 για την Ντόρα Μπακογιάννη;
   • Κυριάκος Μητσοτάκης: Αυτός κι αν ανήκει σε «πολιτικό τζάκι», αν και δε φαίνεται να τον βοηθάει ιδιαίτερα αυτό. Έχει προκύψει δε κι ενδοοικογενειακή κόντρα, καθώς η μεγαλύτερη αδερφή του, Ντόρα Μπακογιάννη, έχει ταχθεί, όπως αναφέρθηκε παραπάνω, στο πλευρό του Βαγγέλη Μεϊμαράκη. Αυτό δε φαίνετα να πτοεί τον πρώην υπουγό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ο οποίος ας μην ξεχνάμε είχε υπάρξει το «αγαπημένο παιδί» της τρόικας. Θα μείνει άλλωστε στην ιστορία ως ο «υπουργός των απολύσεων δημοσίων υπαλλήλων». Έχει βάλει απέναντι του την καραμανλική πτέρυγα αρνούμενος να ψηφίσει πριν λίγους μήνες τον Προκόπη Παυλόπουλο ως Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Αντιθέτως, φαίνεται να έχει συνάψει συμμαχία με τους Μάκη Βορίδη-Άδωνι Γεωργιάδη(θα τον στηρίξει σε ενδεχόμενο δεύτερο γύρο), ενώ βρίσκεται σε «ανοιχτή γραμμή» και με τον Αντώνη Σαμαρά.
   • Απόστολος Τζιτζικώστας: Προβάλλεται ως το «νέο» στη συντηρητική παράταξη, χτίζοντας προφίλ «αντι-Τσίπρα», καθώς είναι πάνω-κάτω στην ίδια ηλικία με τον ηγέτη του ΣΥΡΙΖΑ. Έχει το ντασαβαντάζ ότι δεν είναι βουλευτής, οπότε σε περίπτωση εκλογής θα χρειαστεί να βρεθεί επικεφαλής για Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ, θεσπίζοντας ένα ιδιότυπο καθεστώς δυαρχίας. Του «χρεώνουν» επίσης το γεγονός ότι κατέβηκε για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας κόντρα στο επίσημο «γαλάζιο» υποψήφιο, Γιάννη Ιωαννίδη, έχοντας μάλιστα τη στήριξη των ΑΝΕΛ του Πάνου Καμμένου. Αν και δηλωμένος «καραμανλικός», δε δείχνει να έχει τη στήριξη του πρώην πρωθυπουργού, ενώ το πολιτικό στίγμα του προσδιορίζεται «κάπως πιο δεξιά» της συντηρητικής παράταξης(μην ξεχνάμε τις στενές σχέσεις του με τον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης, Άνθιμο). Υπολογίζει πολύ στο ρεύμα που έχει στη Βόρεια Ελλάδα, αλλά και στην ανοιχτή υποστήριξη εκ μέρους του γραμματέα του κόμματος και πρώην προέδρου της ΟΝΝΕΔ, Ανδρέα Παπαμιμίκου.
   • Άδωνης Γεωργιάδης: Εδώ βρίσκουμε ένα μείγμα ακροδεξιού lifestyle και μνημονιακού φονταμενταλισμού. Έχοντας μεταπηδήσει(μαζί με τον Μάκη Βορίδη και τον Θανάση Πλεύρη) μόλις το 2012 στη ΝΔ από το ΛΑΟΣ του Γιώργου Καρατζαφέρη, υπήρξε από τους βασικούς πρωταγωνιστές της δεξιάς στροφής που επεχείρησε η ηγεσία του Αντώνη Σαμαρά. Υπήρξε δε ο άνθρωπος που ανέλαβε να κάνει τη «βρώμικη δουλειά» της τρόικας στο χώρο της Υγείας, για να δηλώσει εμφατικά πως «δε θα αφήσει τον Πολ Τόμσεν να του πάρει τη δόξα για τις απολύσεις γιατρών του ΕΟΠΥΥ». Γνωρίζει πως δεν έχει σοβαρές πιθανότητες εκλογής, αλλά η επανακαταγραφή του ιδεολογικού στίγματός της ακροδεξιάς στο εσωτερικό της ΝΔ αποτελεί μια σαφώς επικίνδυνη ένδειξη για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ο θόρυβος που έγινε με το αρχικό κόψιμο της υποψηφιότητάς του πιθανότατα θα του δώσει πόντους, ενώ κρατάμε και την παρέμβαση που έκανε υπέρ του και ο Αντώνης Σαμαράς.
   Σε κάθε περίπτωση, η περιδίνηση της ΝΔ μεταξύ μετριοπαθούς κέντρου, λαϊκής δεξιάς, ακραίου νεοφιλευθερισμού και light ακροδεξιάς μάλλον δε θα ολοκληρωθεί, ούτε με την εκλογή νέου αρχηγού. Ελάχιστοι δείχνουν άλλωστε διάθεση να πραγματοποιηθεί μια τέτοια συζήτηση, καθώς οι περισσότεροι αναλώνονται σε μια μικροπολιτική αντιπαράθεση γύρω από την ημερομηνία διεξαγωγής της εκλογής ή για το που θα στηθούν οι κάλπες.
   Για όλους αυτούς τους λόγους, πιθανότατα η απόπειρα αντιπολίτευσης απέναντι στην κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα ήταν, είναι και θα παραμένει αμήχανη, η εκλογική βάση του κόμματος θα συνεχίσει να φυλορροεί κι ο εφιάλτης μιας ενδεχόμενης διάσπασης θα «στοιχειώνει» τον επόμενο πρόεδρο της ΝΔ, όποιος κι αν είναι αυτός.
   Αξίζει, πάντως, να γίνει μια εμβάθυνση στον τρόπο που αντιμετώπισε την υποψηφιότητα του Γεωργιάδη, ο Ανδρέας Παπαμιμίκος, γραμματέας της Κ.Ε. της Ν.Δ. και ex officio προέδρου της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής στη διαδικασία εκλογής του νέου αρχηγού στη Ν.Δ.
   Αφού λοιπόν όλα ήταν κανονισμένα, ώστε να μπορέσει ο «λαγός» Άδωνης να κόψει τελικά ψήφους από τον «αντάρτη» Τζιτζικώστα και οι άλλοι υποψήφιοι ετοιμάστηκαν για ένα χαλαρό Παρασκευοσαββατοκύριακο, ο Παπαμιμίκος έκανε αργά την Παρασκευή το βράδυ την ανατροπή!
   Ο μόνος που έχει φανερό και ορατό συμφέρον από αυτή την ανατροπή είναι βεβαίως ο περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας. Όλοι οι άλλοι, που τάχα έτριψαν τα χέρια τους ένθεν κακείθεν είναι στο επίπεδο και μόνο ενός ρεπορτάζ καφενείου.
   Αυτό όμως που ίσως ξεκαθαρίσει λίγο όλες αυτές τις εικασίες –για παράδειγμα για το πόσο χάρηκε ή όχι ο Μ. Βορίδης ή ο Α. Μπαλτάκος ή για το αν λυπήθηκε στ' αλήθεια ο Α. Σαμαράς ή ο Μητσοτάκης ή ο Μειμαράκης με τον εξοστρακισμό Γεωργιάδη- είναι μια μικρή αναδρομή στο νεοδημοκρατικό βιογραφικό του «ενόχου» κ. Παπαμιμίκου με τους σταθμούς στην καριέρα του όπως έχουν καταγραφεί από τα ΜΜΕ.
   Το πιθανότερο βέβαια είναι να μπερδευτεί ακόμα περισσότερο όποιος δεν ξέρει από τα πολύ μέσα την «ωραία» ατμόσφαιρα ανάμεσα στις «κρυφές» συνιστώσες της Νέας Δημοκρατίας.
   ♦ Στις 20 Οκτωβρίου 2004 μία ομάδα ONNEΔιτών από τη Θεσσαλονίκη κατέθεσε στο Πρωτοδικείο ιδιωτικό συμφωνητικό σύστασης αστικής εταιρίας, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, με την επωνυμία ONNEΔ Θεσσαλονίκης.
   Ιδρυτικό μέλος της και πρόεδρος της οργάνωσης ήταν ο Aνδρέας Παπαμιμίκος, καθώς και άλλα ηγετικά στελέχη της Θεσσαλονίκης. H εταιρία ONNEΔ διεκδίκησε εργασίες και κονδύλια από τον Δήμο και τη Nομαρχία Θεσσαλονίκης, καθώς επίσης και από κεντρικούς φορείς όπως η γ.γ. Nέας Γενιάς και η γ.γ. Aθλητισμού.
   Πολλά γράφτηκαν τότε για ενδεχόμενες παρανομίες της συγκεκριμένης ΜΚΟ αλλά κάπου εκεί έληξε η όποια περαιτέρω κουβέντα και πολύ περισσότερο η όποια έρευνα.
   ♦ Αφού παραιτείται από την ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης ο Ανδρέας Παπαμιμίκος μπαίνει νεώτατος (σήμερα είναι μόλις 35 χρονών) στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας ΕΥΑΘ ΑΕ (Το ΔΣ καταδικάστηκε αρχικά σε ποινή φυλάκισης 3 μηνών για παρασιώπηση ποινικών αδικημάτων και άσκησε έφεση).
   Ο κ. Παπαμιμίκος επί Ευριπίδη Στυλιανίδη στο υπουργείο Μεταφορών τοποθετήθηκε στην ΤΡΑΜ Α.Ε. ενώ το 2009 έγινε υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου του κ. Στυλιανίδη στο υπουργείο Μεταφορών με τη θητεία του στην ΤΡΑΜ ΑΕ να βρεθεί όμως ξανά σε εισαγγελικό φάκελο μετά από σχετικό πόρισμα του επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης.
   ♦ Το 2010 αποτέλεσε επιλογή της Ντόρας Μπακογιάννη για την προεδρεία της νεολαίας απέναντι στον Κώστα Χατζή, ο οποίος μεταξύ άλλων είχε στείλει και την περίφημη επιστολή στον Αντώνη Σαμαρά με τον τίτλο «ΟΝΝΕΔίτες καλούν ΟΝΝΕδίτη».
   Το συνέδριο ανέδειξε τον κ. Παπαμιμίκο πρόεδρο ωστόσο δεν έλειψαν οι καταγγελίες για εσωτερικούς μηχανισμούς, βία, νοθεία και εκβιασμούς στο παρασκήνιο.
   Χαρακτηριστική στιγμή ήταν όταν ο κ. Χατζής έκανε καταγγελία για τραμπούκικη επίθεση, προσωπικές απειλές και λάσπη από το πρωτοπαλίκαρο του Παπαμιμίκου, Σάκη Ιωαννίδη. Ο Σάκης Ιωαννίδης είναι τελικά πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ από τις 26 Μαΐου 2013 διαδεχόμενος τον Ανδρέα Παπαμιμίκο.
   ♦ Στις 7 .7. 2013 ο Α.Μ. εκλέγεται ομόφωνα από την Πολιτική Επιτροπή Γραμματέας της Ν.Δ.
   ♦ Το Σεπτέμβρη του 2014 ο Α. Τζιτζικώστας εκφράζει την άποψη ότι ο Α. Σαμαράς πρέπει να παραιτηθεί ώστε να γίνει μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας και να εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
   Ο Ανδρέας Παπαμιμίκος κάνει λόγο για «τσάμπα μαγκιές», ενώ σχολιάζει την απουσία του κ. Τζιτζικώστα από την εκδήλωση στη Χαλκιδική για τα 40 χρόνια της Ν.Δ. και τη δήλωση ότι έβαλε πλέον την κομματική του ταυτότητα στο συρτάρι: «Τόσο καιρό γιατί δεν την έβαζε; Για να τελειώνουμε: την ταυτότητά σου δεν την βάζεις στο συρτάρι. Ή την κρατάς ή τη γυρίζεις πίσω. Ας αφήσει τις τζάμπα μαγκιές και ας αποφασίσει τι θα κάνει».
   ♦ Το Μάιο του 2015 λίγο πριν από τις φοιτητικές εκλογές ο κ. Παπαμιμίκος μεσολαβεί μεταξύ γραμματέα ΟΝΝΕΔ και Άδωνη με στόχο να λυθεί η μεταξύ τους «παραξήγηση» ενόψει μάλιστα και των εκλογών. Η παρεξήγηση αυτή αφορούσε ένα βιντεάκι με πρωταγωνιστή τον Γεωργιάδη που ισχυριζόταν ότι υπήρξε μέλος της ΔΑΠ.
   ♦ Τον Ιούλιο και ενώ πλέον ο Α. Σαμαράς έχει παραιτηθεί από την αρχηγία σύμφωνα με ρεπορτάζ (φιλοδεξιών) ΜΜΕ συναντήθηκε στο Χίλτον με τον Α.Π. σε πολύ καλό κλίμα και με θέμα τα εσωτερικά της Ν.Δ. και τις εξελίξεις στη διαδικασία εκλογής.
   ♦ Χθες κιόλας, ο Άδωνης τη στιγμή που θα εξεταστεί εκ νέου η υποψηφιότητά του (δεδομένου ότι έκανε ένσταση) δήλωσε ότι δεν φταίει ο Παπαμιμίκος!
   Τα σενάρια του «αποκλεισμού» παραμένουν κατά συνέπεια ανοιχτά κι όποιος κατάλαβε, κατάλαβε.
   Κι έτσι, φτάσαμε στο σημείο, όπου ο Γερογκρινιάρης αναφέρει ότι "τα καλύτερα έρχονται":
Η Νέα Δημοκρατία έρχεται αντιμέτωπη με τις επιλογές της.
   Η γελοιότητα της τρεχάλας του Γεωργιάδη στα σκαλιά της ΝΔ θα μείνει να θυμίζει ότι όταν ανοίγεις τις πόρτες σου σε γελοίους θα πρέπει να περιμένεις γελοιότητες. Όπως και το δράμα της συλλογής ψήφων μέχρι το τελευταίο λεπτό αλλά και την δύσκολη θέση στην οποία έφερε την ΚΕΦΕ με την εκπρόθεσμη κατάθεση της υποψηφιότητάς του. Η γελοιοποίηση της διαδικασίας και των οργάνων ήταν κάτι που έπρεπε να το περιμένουν εκεί στη ΝΔ.


   Η εικόνα βέβαια αυτή είναι «πταίσμα» μπροστά στην ουσία του θέματος.
   Ο Άδωνις Γεωργιάδης είναι πλέον επισήμως υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ.
   Μαζί με αυτόν η παλαβή ακροδεξιά τάση της ΝΔ επισημοποιείται και οι κεντρώοι, όσοι έχουν απομείνει, έρχονται αντιμέτωποι με το κάρμα. Γιατί κάρμα;
   Γιατί οι κεντρώοι προκειμένου να κρατηθούν με νύχια και με δόντια στην εξουσία παρακολουθούσαν άπραγοι τον Σαμαρά να κάνει την ακροδεξιά στροφή της ΝΔ, την οποία ο Άδωνις Γεωργιάδης απειλεί να ολοκληρώσει.
   Η επίθεση που δέχτηκε η εφορευτική επιτροπή, οι Καραμανλικοί, οι Μητσοτακικοί και πολλοί άλλοι που θεωρούσαν μέχρι σήμερα την ΝΔ ένα κεντρώο κόμμα και «σπίτι» τους ήταν απλά ενδεικτική.
   Μέχρι και ο ίδιος ο Γεωργιάδης παρενέβη για να σταματήσουν οι επιθέσεις των υποστηρικτών του. Αφού, βέβαια είχε... «λυθεί» το πρόβλημα της υποψηφιότητάς του!!!


   Καιρό τώρα παρακολουθούσαν τον Σαμαρά να στήνει τον μηχανισμό του. Το «παρατηρητήριο» ας πούμε είναι ένα μόνο από τα λαμπρά παραδείγματα και υπάρχουν και πολλά άλλα.
 

   Οι δε πρώην ΛΑΟΣ έφεραν μαζί τους τα δικά τους «εργαλεία» τα οποία ποτέ δεν έγιναν εργαλεία της «παράταξης», όπως ακριβώς έκανε και ο Βορίδης όταν αποφάσισε να αναστείλει, τυπικά μόνο, την λειτουργία του Εθνικού Μετώπου και να ενταχθεί στο ΛΑΟΣ. Το Εθνικό Μέτωπο δεν διαλύθηκε ποτέ, αποτέλεσε διακριτή ομάδα μέσα στο ΛΑΟΣ, όπως ακριβώς και οι πρώην ΛΑΟΣ αποτέλούν διακριτή ομάδα εντός της ΝΔ.
   Λένε ότι ο Βορίδης (ίσως σε μια προσπάθεια να ενταχθεί κανονικά πια στη ΝΔ) τα έχει σπάσει με τον Άδωνι. Αυτό, αν ισχύει, δεν ακυρώνει την ύπαρξη της ομάδας ΛΑΟΣ εντός της ΝΔ, απλά κάνει τον Άδωνι τον μοναδικό εκφραστή της. Οι κεντρώοι της ΝΔ πλέον θα πρέπει να απολογούνται για τα καραγκιοζιλίκια της παλαβής ακροδεξιάς πτέρυγας του κόμματος την οποία οι ίδιοι άφησαν να δημιουργηθεί.
   Την ίδια στιγμή κινδυνεύουν αυτή η παλαβή ακροδεξιά να γίνει κυρίαρχη στο κόμμα, βάζοντάς τους στο περιθώριο. Και στην προσπάθεια να αντισταθούν σε αυτή την μετάλλαξη βρίσκονται χωρίς όπλα, χωρίς social media, χωρίς blogs, χωρίς ακόμα και παραδοσιακά ΜΜΕ αφού καιρό τώρα έχουν παραδώσει τα κλειδιά των μηχανισμών του κόμματος.
   Αν ο Άδωνις Γεωργιάδης δεν καταφέρει τελικά να γίνει πρόεδρος της ΝΔ θα έχει γίνει η μισή δουλειά. Η ΝΔ θα έχει μεν επισήμως μια ισχυρή ακροδεξιά ομάδα αλλά θα μπορεί να ισχυρίζεται ακόμα ότι είναι κεντροδεξιό κόμμα. Θα πείθει λιγότερους βέβαια, αλλά θα το ισχυρίζεται. Επιπλέον, ο Άδωνις Γεωργιάδης με τους παρατρεχάμενούς του θα αποτελούν υπολογίσιμη δύναμη που θα διεκδικεί μερίδιο της εξουσίας. Όποια και αν είναι τελικά η ηγεσία της ΝΔ θα πρέπει να λαμβάνει σοβαρά υπόψη της την παλαβή ακροδεξιά συνιστώσα και τις απόψεις της.
   Μισές δουλειές.
   Γι' αυτό τον λόγο, ο Άδωνις Γεωργιάδης πρέπει να γίνει πρόεδρος της ΝΔ. Η μετάλλαξη πρέπει να ολοκληρωθεί.
   Καλή δύναμη Άδωνι.
   Τα καλύτερα έρχονται.
   ΥΓ: Υπάρχει πάντα η πιθανότητα να γίνει κανένα ατύχημα και να δούμε κάποια μέρα τον Άδωνι Γεωργιάδη, ακόμη και πρωθυπουργό. Αν ο σοφός αυτός λαός έχει τέτοια φιλοδοξία, ας το δούμε και αυτό, δίκαιο θα είναι. Κάρμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.