2 Σεπ 2015

Ξεκίνησε και στην Άρτα η Κινητή Αστυνομική Μονάδα

Τα δρομολόγια που θα κινείται το όχημα της Κ.Α.Μ.

    Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου διαθέτει πλέον Κινητή Αστυνομική Μονάδα (Κ.Α.Μ.) και στην Άρτα, παρέχοντας επιτόπιες υπηρεσίες στους πολίτες απομακρυσμένων οικισμών και περιοχών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Άρτας.
   Σημειώνεται ότι η Κινητή Αστυνομική Μονάδα ξεκίνησε τη λειτουργία της, με αξιοσημείωτα αποτελέσματα, προσφέροντας υπηρεσίες στους πολίτες του νομού Ιωαννίνων από τα τέλη Απριλίου, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Σχεδίου «Α.Ε.Τ.Ο.Σ.» για την Αστυνόμευση - Επιτήρηση Τοπικών Οικισμών & Συνόρων.
   Την Τρίτη πραγματοποιήθηκε εκδήλωση για την παρουσίαση της έναρξης λειτουργίας της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας στο Νομό, την οποία τίμησαν με την παρουσία τους ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Άρτας κ.κ. Ιγνάτιος, τοπικοί φορείς και εκπρόσωποι των στρατιωτικών αρχών.
   Την παρουσίαση έκανε ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Ηπείρου, Γεώργιος Καραΐτσης και ο Διευθυντής Αστυνομίας Άρτας Ταξίαρχος Κωνσταντίνος Σκούμας.
   Το εβδομαδιαίο πρόγραμμα καταρτίζεται από τη Διεύθυνση και σκοπό θα έχει η Κινητή Αστυνομική Μονάδα να βρίσκεται και να ανταποκρίνεται σε όλες τις περιοχές και ειδικά τις ορεινές και δύσβατες περιοχές του Νομού.
   Το αυτοκίνητο της Κ.Α.Μ. θα κινείται στα παρακάτω δρομολόγια:
• Α΄ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Διάσσελο – Άνω Πέτρα – Δημαριό – Κλειδί – Χελώνα – Σκουληκαριά
• Β΄ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Κλειστό – Ζυγός – Μαρκινιάδα – Μελάτες – Πέρα Καλεντίνη – Διχομοίρι - Ρετσιανά
• Γ΄ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Άνω Καλεντίνη – Βελεντζικό – Αστροχώρι – Ελάτη - Καστανιά
• Δ΄ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Μεγαλόχαρη – Μεσόπυργος – Μηλιανά - Πηγές
• Ε΄ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Κάτω Καλεντίνη – Δίστρατο – Ανεμορράχη – Καλλονή – Ράμια – Λεπιανά – Μικροσπηλιά - Σγάρα
• ΣΤ΄ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Άγναντα – Παλαιοχώρι – Κτιστάδες - Μελισσουργοί
• Ζ΄ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Κάτω Αθαμάνιο – Αθαμάνιο – Τετράκωμο – Μεσούντα.
   Υπενθυμίζεται ότι η Κινητή Αστυνομική Μονάδα είναι ειδικά διαμορφωμένο όχημα, που στελεχώνεται από τρεις ένστολους αστυνομικούς (τάξης, ασφάλειας και τροχαίας), οι οποίοι ακολουθούν εβδομαδιαίο πρόγραμμα περιπολίας, ενώ επιπλέον διαθέτει τον απαραίτητο τεχνικό εξοπλισμό για την πρώτη ανταπόκριση σε διάφορα θέματα ή αιτήματα των πολιτών.
   Η συγκρότηση και δραστηριοποίηση της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας αποτελεί ένα μοντέλο σύγχρονης εναλλακτικής αστυνόμευσης και διαχείρισης τοπικών θεμάτων και προβλημάτων, μεσαίου επιπέδου, το οποίο έρχεται να εγκαινιάσει μια νέα σχέση της Αστυνομίας με τους πολίτες και τους Φορείς απομακρυσμένων και δυσπρόσιτων περιοχών και να ενισχύσει την αστυνομική παρουσία, μέσω της παροχής επιτόπιων υπηρεσιών και της άμεσης επιχειρησιακής ανταπόκρισης σε ζητήματα γενικής αστυνόμευσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.