2 Σεπ 2015

Στον εισαγγελέα για φοροδιαφυγή και "ξέπλυμα" 5,3 εκατ. ο Σταύρος Παπασταύρου

Ο συνεργάτης του Σαμαρά εντοπίστηκε στη διαβόητη λίστα Λαγκάρντ

   Εξηγήσεις με την ιδιότητα του υπόπτου για κακουργηματική φοροδιαφυγή ύψους 5,4 εκατομμυρίων ευρώ και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα ("ξέπλυμα") αναμένεται να δώσει αύριο, Τετάρτη 2 Σεπτέμβρη, ενώπιον του οικονομικού εισαγγελέα Γ. Δραγάτση ο Σταύρος Παπασταύρου. Πρόκειται για τον σύμβουλο και στενό συνεργάτη του Αντώνη Σαμαρά, για τον οποίο ο πρώην πρωθυπουργός είχε δηλώσει "μακάρι να είχε η Ελλάδα δέκα Παπασταύρους"...
   Το όνομα του Στ. Παπασταύρου, ο οποίος μάλιστα από την κυβέρνηση Σαμαρά είχε τοποθετηθεί σε νευραλγικά πόστα, εντοπίστηκε στη διαβόητη λίστα Λαγκάρντ να κατέχει τον επίμαχο λογαριασμό με συνδικαιούχους τους γονείς του. Κληθείς να εξηγήσει την εμπλοκή του, ο Στ. Παπασταύρου είχε ισχυριστεί ότι το ποσό σχετίζεται με τον επιχειρηματία Σάμπι Μιωνή -ο οποίος επίσης ελέγχεται ποινικά- και ότι αυτός απλώς διαχειριζόταν τον λογαριασμό.
   Πλήγμα στους ισχυρισμούς του, ωστόσο, αποτέλεσε δημοσίευμα της ιταλικής εφημερίδας "La Stampa", σύμφωνα με το οποίο ο Παπαχρήστου διατηρούσε όχι έναν, αλλά δύο λογαριασμούς στην τράπεζα HSBC, ενώ όταν το ΣΔΟΕ επιχείρησε να ελέγξει την προέλευση των χρημάτων, λίγο πριν από τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, υψηλόβαθμο στέλεχος ζήτησε από αυτόν που διενεργούσε την έρευνα να θέσει την υπόθεση στο αρχείο.
   Η έρευνα πάντως ολοκληρώθηκε και, σύμφωνα με στέλεχος του ΣΔΟΕ που την πραγματοποίησε, "δεν προκύπτει από πουθενά, κατά τα στοιχεία της HSBC, ότι ο Μιωνής διαχειριζόταν τους δύο λογαριασμούς με 'υπεύθυνο' τον Παπασταύρου 5091443771 και Stabri Ltd, όπως είχαν υποστηρίξει, αντιθέτως, στην κατάθεσή τους, τόσο ο Παπασταύρου όσο και ο ίδιος ο Μιωνής".
   Σύμφωνα με τη "La Stampa", ο Παπασταύρου κατείχε την εταιρεία Stabri με έδρα τον φορολογικό παράδεισο των Παρθένων Νήσων, χωρίς ποτέ να έχει κοινοποιήσει στην Ελλάδα στοιχεία σχετικά με το μετοχικό της κεφάλαιο, εκτός από μία συναλλαγή 2,6 εκατομμυρίων δολαρίων, τον Φεβρουάριο του 2006, από ελβετικό λογαριασμό και την εταιρεία Fairwings Asset inc.
   Σημειώνεται ότι στον λογαριασμό του Στ. Παπασταύρου συνδικαιούχοι εμφανίζονταν ο πατέρας του, που έχει αποβιώσει, και η μητέρα του, η οποία επίσης καλείται σε εξηγήσεις για τις ίδιες αξιόποινες πράξεις.
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.