2 Σεπ 2015

Στην Γραμμενίτσα θα λειτουργήσει φέτος το πρώην ΕΠΑΛ Φιλοθέης, με 4 ειδικότητες

Για να μην ξεχνιόμαστε, η κυβέρνηση Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ είχε βάλει λουκέτο, στέλνοντας τους εκπαιδευτικούς στην ανεργία τους και τους μαθητές στην απόγνωση, καθώς όλοι τους προέρχονται από φτωχές οικογένειες του νομού, που δεν μπορούν να στείλουν τα παιδιά τους στα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια

   Νέο ΕΠΑ.Λ. θα λειτουργήσει φέτος στη Γραμμενίτσα, με 4 ειδικότητες. Για την ακρίβεια, δεν πρόκειται για νέο. Είναι ,στην πραγματικότητα, το πρώην ΕΠΑ.Λ. Φιλοθέης, στο οποίο, για να μην ξεχνιόμαστε, η κυβέρνηση Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ είχε βάλει λουκέτο, όπως και σε όλα τα ΕΠΑ.Λ., στέλνοντας τους εκπαιδευτικούς στην ανεργία και τους μαθητές στην απόγνωση, καθώς όλοι τους προέρχονται από φτωχές οικογένειες του νομού, που δεν μπορούν να στείλουν τα παιδιά τους στα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια.
   Την περασμένη όμως άνοιξη, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ υλοποίησε τη δέσμευσή της και επανασυστάθηκαν οι καταργημένες ομάδες προσανατολισμού, τομέων και ειδικοτήτων στα ΕΠΑ.Λ της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
   Φέτος, λοιπόν, το ΕΠΑ.Λ. θα στεγαστεί στο πρώην Δημαρχείο και στις αίθουσες που, μέχρι πέρυσι, στεγαζόταν το Μουσικό Σχολείο, το οποίο με την σειρά του φέτος στεγάζεται στο κτίριο του πρώην ΕΠΑ.Λ. Φιλοθέης.
   Οι εγγραφές έχουν ξεκινήσει και ολοκληρώνονται στις 11 Σεπτεμβρίου.
   Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να εγγράφονται στο 1ο ΕΠΑ.Λ. Άρτας, τις ώρες 8:30 το πρωί ως 1:30 το μεσημέρι.
   Οι ειδικότητες που θα λειτουργήσουν είναι:
      α) Βοηθός Φαρμακείου,
      β) Βοηθός Φυσιοθεραπείας,
      γ) Αισθητικής και
      δ) Κομμωτικής.
   Να σημειωθεί ότι μπορούν να εγγράφονται, τόσο οι απόφοιτοι Γυμνασίου, όσο και εκείνοι που έχουν τελειώσει το σχολείο, αλλά θέλουν να αποκτήσουν πτυχίο. Οι απόφοιτοι μπορούν να συμμετέχουν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις, για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. 
   Υπενθυμίζεται ότι στο 1ο ΕΠΑΛ Άρτας λειτουργούν δυο ειδικότητες του τομέα Υγείας –Πρόνοιας: Βοηθός Νοσηλευτή και Βοηθός Βρεφονηπιοκόμων. Τέλος, λειτουργεί και η ειδικότητα Γραφικών Τεχνών, του τομέα Εφαρμοσμένων Τεχνών και Καλλιτεχνικών Εφαρμογών.
   Πληροφορίες στα τηλέφωνα: 2681022901 και 2681075306.

2 σχόλια:

  1. Για την πλήρη ενημέρωση των αναγνωστών σας σημειώνουμε ότι εκτός από τις ειδικότητες που αναφέρονται στο άρθρο και είναι αυτές που είχαν καταργηθεί και επανασυστήθηκαν, στο 1ο ΕΠΑ.Λ. Άρτας λειτουργούν και όλες οι υπόλοιπες ειδικότητες για τις οποίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερώνονται στο τηλέφωνο 26810-22901.
    Από την Δ/νση του 1ου ΕΠΑ.Λ. Άρτας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και μία διόρθωση στο άρθρο σας.Δεν πρόκειται για νέο ΕΠΑ.Λ. αλλά για το 1ο ΕΠΑ.Λ. Άρτας στο οποίο έχουν ενταχθεί οι ειδικότητες που επανασυστήθηκαν και θα στεγαστούν στη Γραμμενίτσα Άρτας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.